Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 25 November 2017

logo rally online

006

Haspengouw Rally: Ook de Juniors zijn van de partij

Geschreven door  Nov 30, 2014

De Juniors in de kijker!

Het Belgian Rally Championship 2015 gaat zaterdag van start in Landen, waar de Rally van Haspengouw opnieuw een uitdagend en ongetwijfeld bijzonder verraderlijk parcours voorschotelt aan de deelnemers. Voor de jongeren van het Junior Kampioenschap zijn de proeven in het glooiende Vlaams-Brabantse landschap een ideale opwarming voor de rest van het seizoen.

De tenoren van het Junior BRC zullen dit seizoen niet onopgemerkt blijven. RACB Sport en de promotor van het BRC hebben immers beslist dat de snelste jongeren in elke wedstrijd van het Belgian Rally Championship een goede startpositie krijgen. De top 5 van het Junior BRC starten, met startnummers 16 tot 20, in volgorde van de tussenstand van het kampioenschap, vlak achter de titelkandidaten in de categorie RC2. Meer rallyfans, fotografen en media zullen op die manier de prestaties van de jongeren volgen.

De eer om als eerste Junior te starten gaat deze keer naar Amaury Molle, de benjamin en vice-kampioen van 2014. Amaury verdedigt dit seizoen zijn titelkansen met een Ford Fiesta R2 van J-Motorsport. In Landen zal hij bovendien kunnen rekenen op de ervaring van Fred Miclotte, die de nota’s zal lezen. Zijn speelkameraad van vorig seizoen in R1, Stijn Pacolet, zal ook dit jaar de ideale referentie zijn. Pacolet start in zijn thuisrally met nummer 17 in een Peugeot 208 R2.

De favorietenrol gaat echter naar Polle Geusens, die na een jaar afwezigheid zijn comeback in het Junior BRC maakt met een Peugeot 208 R2. De Limburger mikt voluit op de titel in het Junior BRC en op de eindzege in de Peugeot 208 Rally Trophy. Andy Dewallef, die zijn debuut maakt op de Haspengouwse proeven, verdedigt de kleuren van Renault met de Twingo R2 nr. 19. De vijfde Junior in de kopgroep is Gert-Jan Kobus, de jongere broer van Hermen. Gert-Jan zal het Junior BRC afwerken met een Ford Fiesta R2.

Jelle Vermeire, vorig jaar nog actief in het RACB Criterium, maakt de overstap naar het Junior BRC met een DS 3 R1. Omdat er ook dit jaar punten te verdienen zijn in de verschillende categorieën, kan Vermeire, genavigeerd door Michelle Demeestere, een gouden zaak doen als enige deelnemer in R1

De Junior-kampioen van 2014, Guillaume Dilley, maakt dit seizoen de overstap naar een snellere DS 3 R3T. De Brusselaar krijgt in zijn categorie een referentie van formaat tegenover zich, want Kevin Demaerschalk keert ook terug in het BRC met een gelijkaardige DS 3 R3T. Het belooft een pittige prestigeslag te worden tussen de jongeren!

Laatst aangepast op Zondag, 30 November 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws

Prev Next