Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Claudie Tanghe grote overwinnaar in de hel van Kortrijk

Geschreven door  Nov 22, 2015

Organisatie tevreden ondanks winterweer

De 23ste editie van de 6 uren van Kortrijk heeft met Claudie Tanghe een misschien wel onverwachte winnaar gekregen. Didier Duquesne leek soeverein naar winst te rijden, tot hij in de slotfase een wiel afbrak. Net zoals op de openingsavond kreeg de wedstrijd rondom Kortrijk af te rekenen met een guur winterweer en temperaturen die tegen het vriespunt aanleunden. De overvloed aan water zorgde voor heel wat opgaves en vertragingen tot gevolg. Tanghe omzeilde als snelste alle valstrikken en won zo verdiend in de hel van Kortrijk!

Het werd een bewogen editie. Door het weer en de daarmee gepaard gaande opgaves, had de organisatie het moeilijk om de timing te respecteren. Uiteindelijk werd toch beslist om vroegtijdig te stoppen, na een nieuwe reeks opgaves en de slechte staat van het onverhard op KP Aalbeke. Het weer speelde deze 6 uren parten, zowel op sportief vlak als op vlak van toeschouwersaantallen, maar er heerst toch algemene tevreden bij organisator Autostal Groeninghe.

Op sportief vlak zorgde de slotfase voor verrassingen. Didier Duquesne die op de openingsdag een harde klap toediende aan de concurrentie op KP Moeskroen, leek lang op weg naar zijn tweede winst in Kortrijk, maar op de laatste doortocht van KP Kooigem ging het mis voor de Aalbekenaar en moest hij zijn mooie Ford Fiesta RS WRC op kant zetten. Claudie Tanghe die tot dan beheerst tweede stond bij zijn debuut in de Ford Fiesta R5 van Renties, mocht zo de bloemen in ontvangst nemen. 'To finish first, you first have to finish!'

Bernd Casier leek ook lang op weg naar een podiumstek, maar hij reed zijn Ford Fiesta R5 vast in de modder van het onverhard Aalbeke. Daardoor kon Andy Lefevere met zijn Mitsubishi Lancer Evo X de tweede plaats in ontvangst nemen. Hij strandde op 21 seconden, die vooral verloren gingen in het donker zaterdagavond waar de autohandelaar met nachtblindheid kamptte. Melissa Debackere schoof mee het podium op met haar Subaru Impreza WRC S12b. Debackere werkte een regelmatige wedstrijd af en strandde op 31 seconden van de winnaar.

Net naast het podium eindigde Yves Bruneel (DS 3 R5) met in zijn zog de Fransman Laurent Bayard (Toyota Corolla WRC), die hier toch wat meer tegenstand kreeg dan in sommige Franse wedstrijden. Geoffrey Vander Schelden reed de Ford Fiesta R5 van J-Motorsport naar P6, net voor Bert Cornelis die een mooi debuut maakte met de VW Polo S2000 die ze zelf opbouwden. Na zijn tijdsverlies op zatedagavond kon Davy Vanneste (Ford Fiesta R5) nog sterkt terug komen tot plaats 8, nadat hij maar liefst vier snelste tijden reed.

Vincent Verschueren pakte vorig jaar de algemene zege met zijn R5, en dit jaar mocht hij weer triomferen. Als negende algemeen won hij nu met de Opel Ascona het klassement bij de Historic's. Hij zette runner-up Tom Tytgat in een Opel Kadett op 1’42. Belgisch kampioen Pieter–Jan Maeyaert duwde in zijn Ford Escort MKII Thomas Vauterin, ook in een MKII, in extremis nog van het podium.

De organisatie blikt, ondanks de vele problemen, toch positief terug: "Het weer hield veel mensen thuis, maar we stonden toch perplex hoe het volk, regen, wind en zelfs sneeuw. Op zaterdag ontvingen we ongeveer 2.000 toeschouwers langs de proeven, op zondag was dat een veelvoud, waardoor met een positieve noot afronden. Grote incidenten waren er niet, enkel blikschade. Dankzij een goede samenwerking met de baanposten, de medische teams, de takelwagens, de politiezones en de stadsbesturen bleef de averij tot een minimum beperkt. We danken alle toeschouwers en deelnemers voor hun moed en doorzettingsvermogens. Jammer dat we vroegtijdig moesten afbreken, maar dat we deze danteske editie zonder kleerscheuren kunnen beëindigen is al een overwinning op zich. Tot volgend jaar voor een 24ste editie."

Bekijk hier ons foto-album!

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

 

Laatst aangepast op Zondag, 22 november 2015 20:20
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws