Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 18 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Geslaagd seizoenseinde voor het Renties Racing Team

Geschreven door  Nov 24, 2015

"Het leek wel de RAC in Kortrijk"
 
De Ford Fiesta R5 van het Renties Racing Team heeft van zich laten horen in het slot van het seizoen. Na de knappe tweede plaats van Didier Duquesne in de Omloop van Vlaanderen en een sterke vierde plaats van Xavier Baugnet in de Condroz Rally, zorgden Claudie Tanghe en Filip Cuvelier dit weekend voor de kers op de taart met de algemene overwinning in de sterk bezette 6 Uren van Kortrijk.
 
Na Didier en Xavier, was Claudie Tanghe de derde piloot die dit seizoen de kleuren van Renties verdedigde in de top Fiesta R5. Een samenwerking met toekomst die op korte termijn tot stand kwam. "Vlak voor mijn vertrek naar de Wales Rally GB, waar ik mijn WK-debuut maakte, kreeg ik de vraag van Filip of ik geen zin had om in Kortrijk met de Fiesta R5 van Renties te rijden. Natuurlijk denk je dan wel eens na, want een R5 zijn de topwagens van tegenwoordig. We kwamen snel tot een akkoord," vertelt Claudie, die zaterdag en zondag nog maar eens zijn indrukwekkend aanpassingsvermogen bewees. Instappen en winnen, zo reed hij in 2007 ook naar de zege in de Ypres Historic Rally.

De weersomstandigheden waren dit weekend dantesk. Het water viel met bakken uit de hemel en de onverharde stroken waren amper nog berijdbaar. Vertrouwde omstandigheden voor Claudie Tanghe. "In Wales hebben we ook in de regen en modder gereden, dus misschien was ik het wel iets meer gewend dan mijn collega's. We zijn als enigen foutloos gebleven en dat was de sleutel tot succes. Maar, laten we duidelijk zijn: Didier Duquesne was de snelste. Hij reed echter zijn voortrein open bij het uitkomen van het onverhard, waardoor hij zijn WRC aan de kant moest zetten. In het slot van de wedstrijd begon Andy Lefevere ons nog flink onder druk te zetten, maar we hielden stand."

Een mooie afsluiter van het seizoen voor het Renties Racing Team en deze zege kan de aanzet zijn tot een verdere samenwerking in 2016. "We hebben nog wel een paar weken voor de start van volgend seizoen," lacht Claudie wanneer we hem de vraag stellen. "Maar, we zullen zeker wel eens samen rond de tafel gaan zitten..."

Laatst aangepast op Dinsdag, 24 november 2015 16:05
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws