Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 18 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Sander Van Hoof wint Nederlands onderonsje in RS Moorslede

Geschreven door  Mrt 13, 2016

De 15de editie van de Rallysprint van Moorslede is gewonnen door de Nederlander Sander Van Hoof en zijn Belgische navigatrice Cindy Verbaeten. In hun Mitsubishi Lancer Evo 10 R4 haalden het duo het van Sander z'n oom, Piet Van Hoof en zijn gekende Lancer Evo 4. Na een moeilijke start, maar geslaagd slotoffensief kon Timothy 'Van Parijs' de Bock zijn debuut met de Ford Fiesta R5 toch nog als derde afronden.

Onder een stralend lentezonnetje was het aanvankelijk Piet Van Hoof die de leiding nam in en rond Dadizele. Tim Van Parijs werd vooraf als topfavoriet getipt, maar door mechanische problemen met ondermeer enkel voorwielaandrijving tijdens de eerste ritten, was hij al snel op achtervolgen aangewezen. Tijdens de eerste twee KP's was Piet telkens een fractie sneller dan Sander Van Hoof, maar op de derde proef maakte hij een foutje. Eéntje dat hem duur te staan zou komen want hij verloor hierdoor de leiding, en die kans liet zijn neefje niet liggen. Piet reed nog wel de snelste tijd op de slotproef, maar dat was niet genoeg om nog over Sander te raken. Nadat hij zijn snelheid al toonde in Staden vorig jaar, pakte laatst genoemde nu eindelijk wel zijn eerste echte zege. Piet kwam een kleine drie seconden te kort aan de finishlijn.

Lange tijd leek het erop dat het podium volledig met Mitsubishi's ging gevuld zijn. Steve Becaert stond zijn mannetje met brio tegen de Nederlandse invasie, maar toen bij Van Parijs de problemen opgelost waren en hij tweemaal de tweede tijd klokte, ging hij in de slotfase uiteindelijk nog over een ontgoochelde Becaert. Met amper een seconde voorsprong kon Van Parijs zijn inval voor Bernd Casier, op de Fiesta R5 met gelegenheidscopiloot Nick Degryse, afronden. Becaert hield wel de hele wedstrijd merkgenoot Bert Coene af die uiteindelijk als vijfde werd afgevlagd.

Op plaats 6 eindigde Paul Lietaer als winnaar in Historic. Een overwinning die hij een beetje in de schoot geworpen kreeg. Frederic Delplace was immers de hele wedstrijd sneller dan de spektaculaire Ford Escort MK2, maar met de finish in zicht moest de Porsche door mechanische problemen toch nog opgeven. Geert Vandoorne werd op ruim een minuut tweede Historic, gevolgd door Tom Calcoen.

Uitslagen

Laatst aangepast op Zondag, 13 maart 2016 20:44
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws