Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Goed gevulde deelnemerslijst voor Rallysprint van de Monteberg

Geschreven door  Apr 19, 2016

Zondag aanstaande gaat in Dranouter reeds de 44ste editie van de Rallysprint van de Monteberg door. De wedstrijd is ondertussen reeds een levende legende geworden en kan sinds hij samensmolt naar één wedstrijddag terug op heel wat succes rekenen. Vandaag werd de genummerde deelnemerslijst bekend gemaakt en die kan rekenen op liefst 141 ingeschreven teams.

Dé te kloppen favoriet wordt uiteraard Patrick Snijers, die aan de start komt met een heuse Mini JCW WRC van First Motorsport. Hij wil zijn zege van in 2010 met de Subaru Impreza N12b nog eens overdoen, maar uiteraard moet elke wedstrijd eerst gereden worden. Er zijn anders genoeg kanshebbers, want streekrijder Fredericq Delplace komt aan de start met de Porsche 997 GT3, waarmee Snijers vorig jaar naar plaats 5 reed. Verder zijn vooral een vloot Mitsubishi's kanshebbers voor het podium. Filip Pyck neemt het op tegen stadsgenoot Steve Bécaert, beiden met hun Lancer Evo 10, terwijl Vincent Vermeeren, Jimmy Taveirne (R4), Steve Brown en de Fransman Gregory Perrard een Evo 9 aan de start brengen. Ook de BMW's zullen ongetwijfeld weer hoog scoren, denken we maar aan de Beamers van Thierry Cokelaere, Melissa Debackere, Erik Vleminckx, Frank Baert, Xavier Alliet, Didier Ceenaeme, Jean-Louis De Roeck of Brecht Hoorne.

Ook in Historic zal er ongetwijfeld een fel bevochten strijd zijn. Bert Cornelis pakte in 2013 de algemene zege op de Monteberg, en een jaar later deed hij dat in Historic. Dit jaar doet hij weer een gooi naar die zege met de Opel Monza. Weerwerk mag hij verwachten van een kudde Ford's, aangevoerd door Dirk Vermeirsch (Sierra Cosworth) en de Escort's van Tom Calcoen, Piet Declercq, Hendrik Raes of Anton Moree. Verder zijn ook de Porsche van Lode De Keyser of de BMW's van Manuel Merlevede en Peter Demeyere in staat om een spelletje mee te spelen voor de ereplaatsen.

Afspraak voor een spannende strijd komende zondag op en rond de Monteberg in Dranouter, met de start van de eerste rit om 8.30u. De volgende ritten zijn om 11.00u, 13.00u en 16.30u.

Genummerde deelnemerslijst

Laatst aangepast op Dinsdag, 19 april 2016 20:00
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws