Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Hemicuda Rally vernieuwt

Geschreven door  Aug 30, 2016

Op 8 en 9 oktober wordt Koekelare opnieuw het Mekka van de regionale rallysport. Autostal Hemicuda en Autostal Atlantic organiseren er dan voor het zestiende jaar op rij de Hemicuda Rally. Op zaterdag staan traditioneel de administratieve en technische controle op het programma, opnieuw op de terreinen van Bouwmaterialen Willaert. De teams kunnen op zaterdagnamiddag de klassementsproeven verkennen.

Op zondag worden er drie lussen van drie verschillende klassementsproeven gereden, goed voor een kleine 100 kilometer klassementsproef. KP Kortemark is met zijn 12,5 kilometer grotendeels vernieuwd en wordt een bijzonder snelle klassementsproef. Aan de KP Houthulst (12,6 km) zijn er geen wijzigingen ten opzichte van de editie-2015. De KP Koekelare is met zijn 7,1 km nieuw, maar is in feite een samensmelting van de vroegere KP’s De Mokker en Hovaeremolen.

Naast de traditionele rally, die openstaat voor moderne en historic rallywagens, wordt er dit jaar ook een “Regularity Rally” gekoppeld aan de wedstrijd. In een Regularity Rally draait het niet om de snelheid, maar wel om de regelmatigheid. Deelnemen aan deze nevenwedstrijd kan met de-wagen van-elke-dag, weliswaar moet die minstens 25 jaar oud zijn. Doel is om de opgelegde gemiddelde snelheid van maximum 50 km/uur zo exact mogelijk te benaderen, op elk moment van de wedstrijd. Langs het traject staan diverse geheime secondencontroles opgesteld, die de regelmatigheid van de teams bijhouden.

Naast het kruim van de Vlaamse rallysport verwachten de organisatoren opnieuw een hele armada Engelse teams. De Hemicuda Rally telt immers opnieuw voor het Flanders Rally Challenge kampioenschap, dat traditioneel een 25-tal Britse teams naar Koekelare haalt.

Meer info op www.hemicuda.be

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws