Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

ARD Autosport pakt podiumplaats in Oudenaarde

Geschreven door  Sep 14, 2016

Na enkele leerrijke rally's met een 318is-versie, werd de BMW E30 van ARD Autosport afgelopen winter van een zescilindermotor voorzien. In de TBR Rallysprint werd de wagen verhuurd aan debutant Laurent Monsieurs, terwijl Maxime Soete de BMW in de kijker reed in de Rally van Staden. In de Rallysprint van Oudenaarde was het de beurt aan Thijs Deburghgraeve om het potentieel van de BMW te tonen. De Anzegemnaar werd voor de gelegenheid bijgestaan door gemeentegenoot Mathias Colman als copiloot.

"Het was al van Oudenaarde vorig jaar geleden dat ik nog achter het stuur zat. Behalve een kleine test in Malmédy begin dit jaar had ik nog niet gereden met de nieuwe motor. De aanpassing aan het extra vermogen verliep echter vrij vlot," vertelt Thijs, die na de eerste ronde al zijn beoogde podiumplaats in klasse H te pakken had. "Tijdens de volgende ronden besloten we op zoek te gaan naar de tijden van Gellinck en Taillieu, toch twee referenties in de klasse. In de derde ronde konden we hen beiden nipt kloppen, al moesten we wel tot het uiterste gaan. Dankzij de regen wisten we die ronde trouwens een 10de chrono algemeen neer te zetten."

Thijs en Mathias hadden zicht op een plaats in de top-15, maar verloren in de slotronde nog twee plaatsen in het klassement. "We besloten onze derde plaats in de klasse veilig stellen en reden op 'safe' naar de finish, waardoor we nog zakten naar de 17de plaats. Maar we hebben ons uitstekend geamuseerd en de snelheid van de wagen getoond, een meer dan geslaagde dag dus!" aldus Thijs Deburghgraeve, voor wie Oudenaarde de enige wedstrijd was dit seizoen. De BMW verandert mogelijk van eigenaar, waarna Thijs en broer Arne zich zullen concentreren op een nieuw rallywapen voor 2017.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws