Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Nick Toorré met Ford Sierra Cosworth in VAS kampioenschap

Geschreven door  Mrt 06, 2017

Van uitstel komt afstel… maar niet zo bij Nick Toorré. Door omstandigheden moest hij zijn plannen uitstellen. Door omstandigheden zagen we de VAS divisie 3 kampioen uit 2014 niet aan het werk vorig seizoen. Maar daar komt dit seizoen verandering in. De BMW 325i E30 maakt plaats voor een nieuw opgebouwde Ford Sierra Cosworth 2WD gr.A. Een nieuwe bolide waarmee Nick met veel ambities in het VAS kampioenschap zal strijden.

In januari 2016 verkocht je jouw BMW 325i E30. Voor de Boucles de Bastogne werd er nog een andere BMW gehuurd. En dan was het uitkijken. Uitkijken naar je debuut met de nieuwe wagen in 2016, een Ford Sierra Cosworth 2WD gr.A. Maar het lot besliste er anders over. Je moest je plannen uitstellen? “Het was inderdaad de bedoeling om deze wagen vorig jaar op te bouwen. Om er vorig jaar enkele VAS wedstrijden mee te rijden en dan dit jaar eventueel uit te komen in het Historic Belgian Rally Championship. Maar in april brak ik mijn hiel en hierdoor was ik 9 maanden buiten strijd. Een serieuze streep door de rekening… of beter gezegd door mijn plannen,” aldus Nick.

Ondanks dat je nog niet helemaal goed te been bent, werd er de laatste tijd hard gewerkt om de Ford Sierra Cosworth startklaar te krijgen… “Net zoals indertijd de BMW heb ik ook de Ford Sierra Cosworth van A tot Z volledig zelf opgebouwd. En dit volgens de groep A homologatie. De motor zal zo een slordige 330 pk hebben. Er zitten heel veel uren in de opbouw van de wagen. Veel te veel eigenlijk. Maar dat ben je vlug vergeten wanneer je de eerste wedstrijdkilometers kunnen rijden.”

En die eerste wedstrijdkilometers komen er snel aan. Je start in het VAS kampioenschap in Moorslede?
“In de Rallysprint van Moorslede rijden we de eerste maal met de Ford Sierra. Omdat het de eerste wedstrijdkilometers zijn, rijden we deze wedstrijd puur als test. Daarna gaan we de lat hoger leggen. In 2014 werd ik VAS divisie 3 kampioen door regelmatig punten te scoren in de klasse 3H. Dit jaar wil ik meestrijden voor overwinningen. Overwinningen in de klasse en ook algemeen bij de historics. Al besef ik wel dat dit niet altijd makkelijk wordt.”
 
Testen in Moorslede om daarna de lat hoger te leggen. Heb je plannen om het ganse VAS kampioenschap te rijden? “De bedoeling is er om zoveel mogelijk VAS wedstrijden af te werken. Met Jurgen Coeman als copiloot. Al zal er normaal ook wel eens iemand anders de nota’s verzorgen. Hoeveel wedstrijden we in totaal gaan rijden, weet ik nog niet. Dat zal enerzijds van het budget afhangen en anderzijds van de tijd die ik kan vrijmaken. Er zijn sinds vorig seizoen nog wat dingen veranderd.”

Veranderingen die blijkbaar wel wat invloed kunnen hebben op je programma? “Sinds januari ben ik zelfstandig een garage begonnen. Een garage waar ik onderhoud en herstellingen doe voor alle merken. Ik heb reeds 9 jaar ervaring in het stellen van een diagnose bij alle merken en durf dan ook wel te zeggen dat ik van heel veel wagens de problemen ken. Daarnaast kan je bij mij ook terecht voor de opbouw en het onderhoud van rallywagens. Neem daarbij nog dat we in maart verhuizen en dat ik start met de bouw van een hangar… het wordt dus een beetje opletten met de centjes dit jaar. Uiteindelijk blijft het de bedoeling om op termijn van start te gaan in het Belgian Rally Championship, maar momenteel krijgt mijn nieuwe zaak voorrang.”

Tot slot wil Nick Toorré sponsors Dent Repair, Yprauto, Daniel Chapist en Schilderwerken Steve Coeman bedanken voor het vertrouwen.

Laatst aangepast op Maandag, 06 maart 2017 08:34
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws