Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Eindelijk raak voor Arne Bruneel in zijn thuiswedstrijd

Geschreven door  Mei 08, 2017

Hans Weijs en copiloot Arne Bruneel reden afgelopen zondag de Short Rally van de Monteberg in de Ford Fiesta R5 van Hans Weijs Motorsport. “Het was geen eenvoudige opdracht om de wagen tijdig aan de start te krijgen,” vertelde de Nederlandse tuner/piloot voor de wedstrijd. “Mijn broer is deze nacht met de wagen afgekomen van Duitsland waar ons team vrijdag en zaterdag de wagen had verhuurd. Zondagmorgen om 6 uur is men in Wijtschate begonnen met de ombouw van de wagen en amper enkele minuten voor de start was alles klaar…”

Veel tijd om te wennen aan de wagen had de Nederlandse ex-fabriekspiloot niet. Een kleine spin op de eerste proef maakte dat er meteen moest aangevallen worden want er was heel stevige concurrentie…
“Bij de start van de laatste proef hadden we net geen 6 seconden voorsprong, controleren was niet mogelijk want Hans wist dat Piet Van Hoof zou blijven aandringen. Wij reden onze beste tijd van de dag, maar Van Hoof deed er nog eens 3 seconden af…” aldus een glunderende copiloot na afloop van de wedstrijd. “Precies 4 jaar na mijn debuut hier winnen, fantastisch! Ik wil dan ook iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt, Hans en zijn fantastisch team, Schmid Racing voor de ondersteuning en natuurlijk ook alle sponsors die ons steeds blijven steunen!”

Het team van Hans Weijs Motorsport was na afloop van dit hectische weekend moe maar ook bijzonder tevreden met de zege. Met deze zege is de betrouwbaarheid van de wagen en de professionaliteit van het team nogmaals bewezen. De Ford Fiesta R5 van het team is in principe verhuurd voor het volledige Duitse Rally Kampioenschap.

Nu kijken Hans en Arne reikhalzend uit naar het debuut van de nieuwe BMW 1 die momenteel wordt afgewerkt bij Schmid Racing. "Zodra de wagen volledig is afgewerkt zal een uitgebreide testsessie plaats vinden om de ophanging af te stellen.” aldus Charly Schmid. “En pas als de wagen 100% is afgewerkt leggen we eens de agenda’s van Hans en Arne samen en beslissen we in welke wedstrijden we zullen rijden.”

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws