Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

6 uren van Kortrijk al uitverkocht

Geschreven door  Okt 25, 2017

25ste “6 uren van Kortrijk” in geen tijd opnieuw volboekt
Autostal Groeninghe trots op interesse

Op 24 oktober, stipt 21 uur, werd het reglement voor de 25ste editie van de “6 uren van Kortrijk” online gezet en kon er ingeschreven worden. In geen tijd stroomden de eerste inschrijvingen binnen. “Het openen van de inschrijvingen voelt altijd speciaal aan. Het is de beste graadmeter om aan te voelen hoe onze rally leeft bij de rallyteams. We zijn dan ook opnieuw ontzettend trots”, aldus Autostal Groeninghe. Autostal Groeninghe kreeg al weken aan een stuk vragen over het reglement en de inschrijvingsprocedure. Gisteren was het eindelijk zo ver, en kon er ingeschreven worden via www.rallykortrijk.be.

“De jongste jaren kregen we meer inschrijvingen binnen dan dat er plaatsen worden voorzien. Vorig jaar kregen we in de eerste twaalf uren na het openstellen van de inschrijvingen een 200-tal inschrijvingen binnen, en dat voor 120 plaatsen. Dat was dit jaar niet anders. Na 20 minuten stond de teller al op 145 mails met inschrijvingsformulieren. We klokten na dik twaalf uur af op ruim 200 te verwerken formulieren. We kunnen met recht en rede zeggen dat we de populairste rally op de kalender zijn”, aldus Autostal Groeninghe. “Ook al krijgt ons team heel wat gegevens te verwerken, toch zijn we uitermate trots op die blijvende interesse. Dit voelt aan als een proclamatie. We zien dit als een bewijs dat we de voorbije jaren goed gewerkt hebben om iedereen een fantastisch weekend aan te bieden. We zijn apetrots op de aanhoudende, zelfs stijgende interesse voor ons evenement. Qua aantal deelnemers kan het voor ons al niet meer stuk. We hopen op een heerlijke herfstzon zodat ook het publiek met volle teugen kan genieten. En als het weer even tegenzit dan bieden we genoeg animatie aan in en rond onze grote tent.”

In het reglement staat dat inschrijven kan tot 12 november, tenzij volzet. “En in die situatie bevinden we ons stilaan. We mikken jaarlijks in eerste instantie op een 120-tal deelnemers. De eerste betalende inschrijvingen krijgen zeker startrecht. In functie van de timing en de veiligheid bekijkt onze technische commissie hoeveel teams we uiteindelijk startrecht kunnen geven. Helaas zijn we ook een stukje slachtoffer van ons eigen succes, en zullen we opnieuw heel wat teams moeten teleurstellen, tot onze grote spijt”, aldus woordvoerder Sandro Delaere.

“Wie er straks aan de start komt, kunnen we nog niet meegeven. Enerzijds houden we graag de spanning erin. Anderzijds hopen we dat zoveel mogelijk mensen een programmaboekje kopen. We hebben wel opnieuw een prachtige mix van BK-toppers en gevestigde waarden maar we bieden ook jongeren een platform om op onze wegen te komen proeven van de rallysport. Ieder jaar maken wel enkele teams hun rallydebuut tijdens onze “6 uren” en daar zijn we best fier op”, aldus Delaere. “Als we de programma’s en aankondigingen van de rijders bekijken, dan zien we nu al dat de “6 uren” opnieuw een kwalitatief deelnemersveld zal kunnen voorschotelen aan de vele duizenden rallyfans."

De “6 uren” vindt plaats op 25 en 26 november. Er moet ongeveer 105 kilometer tegen de klok worden gereden, verspreid over veertien klassementsproeven. Het epicentrum blijft de Grote Markt van Kortrijk.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws