Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Zuid-Limburg bijna volzet

Geschreven door  Okt 26, 2017

De maanden november en februari blijven favoriet in de Haspengouwstreek. Modderige en gladde wegen beloven weer heel wat rallyspektakel! Het ziet ernaar uit dat ook de 3e editie van de Rally van Zuid-Limburg op heel wat belangstelling kan rekenen. Sinds 2015 doet TopSpeed Rally Club Haspengouw vzw er alles aan om ook de regionale piloten te laten genieten van het rallygebeuren in Haspengouw. Het typische parcours is immers vaak scherprechter in de beslissing van de VAS rally- en regularitykampioenschappen. Die spanning is ook nu weer voelbaar.

Op zaterdag 11 november kunnen we teams het parcours verkennen vanaf 10u en na de middag vind de technische keuring plaats in de feesttent op de industriezone van Gingelom. Dit jaar krijgen de teams opnieuw 3 proeven voorgeschoteld, en dit voor 4 ronden met een totaal van net geen 100 km klassementsproef. Het hoofdkwartier op de industriezone van Gingelom zal op zondagmorgen 12 november gonzen van bedrijvigheid wanneer de piloten om 8u30 vertrekken richting Borlo voor de eerste klassementsproef van 9,5 km. In een licht gewijzigde versie ten opzichte van 2016 wordt dit opnieuw een mooie opener. Van Borlo gaat het richting Aalst voor de tweede klassementsproef. Deze ruim 6 km lange proef wordt in omgekeerde richting van de 2016-versie verreden. Langs de beruchte Luikersteenweg starten we voor de bijna 9km lange en ongewijzigde proef van Gelmen. De rallywagens worden op zondagavond rond 19u opnieuw verwacht in Gingelom voor de podiumceremonie. De prijsuitreiking is voorzien om 21u in de feesttent.

De inschrijvingen voor de regularity-wedstrijd werden reeds enkele weken geleden afgesloten. 45 teams prijzen zich gelukkig en kunnen deelnemen aan de nevenwedstrijd, die intussen een zeer grote belangstelling kent. De teller voor de rallywedstrijd staat intussen op 83 ingeschreven teams. Met nog 2 weken te gaan, wordt het hier wellicht ook drummen voor een vrije plaats. Om de timing niet onder druk te zetten, kan de organisatie maximum 90 rallydeelnemers toelaten.

Met de Nederlandse rijder Kevin Van Deijne en Vas Kampioen Steve Bécaert staat in Gingelom alvast 2 R5-wagen aan de start. Het Mitsubishi-peleton breidt steeds verder uit en wordt goed vertegenwoordigd door, onder andere, heel wat lokale piloten. De thuisrijders Matterne, Vandevelde en Poelmans worden uitgedaagd door streekrijders Turrion, Vrijdaghs en Vanbellingen. De Nederlander Pennartz staat intussen ook voor de derde keer aan de start in Gingelom. Verder is het ook uitkijken naar de wederoptredende Windmolders in de ex-Langenakens Lancer EVOX en debutant Sevenants.

De organisatie is zeer verheugd met de komst van 3 GT’s, vertegenwoordigd door thuisrijder Moers en streekrijders Schmelcher en Dekens. De Porsche’s laten weer van zich horen! En we kunnen niet buiten de historic-rijders die vaak voor heel wat spektakel zorgen. Thuisrijders Deveux, Laporte en Fruyt wordt het vuur aan de schenen gelegd door onder andere Keckhof, Janssens, Van Geert en Puype. Last but not least ontvangt de organisatie dit jaar voor het eerst de Clio2 Rally Challenge. In deze laatste wedstrijd wordt het nog een spannende strijd om de titel. Thuisrijder Conard zal zeker ook zijn beste beentje voorzetten.

Inkomkaarten en programmaboekjes zijn te verkrijgen aan respectievelijk 10 euro en 5 euro per stuk in de feesttent op de industriezone te Gingelom en aan de inkomposten verspreid over het ganse parcours.

De wedstrijd wordt verreden in het weekend van 11 en 12 november 2017.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws