Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Regularity is ook succesformule in Zuid-Limburg

Geschreven door  Nov 07, 2017

Vorig seizoen was het nagelbijten tot de laatste minuut om te weten wie de Regularity kampioen 2016 ging worden. De Regularity van Zuid-Limburg sloot toen, net als nu, het kampioenschap af. Dit seizoen lijkt het er serener aan toe te gaan. De spanning vorig jaar kwam er omdat de toenmalige klassementsaanvoerders Luc Van den Bogerd en Benny Nuyts niet aanwezig waren in Gingelom. Daardoor konden Patrick en Ari Meeus nog kampioen worden... als zij bij de eerste drie eindigden. Ze kwamen echter, na een herrekening, uit op een vierde plaats. Van den Bogerd en Nuyts kroonden zich kampioen. Eenzelfde scenario lijkt dit seizoen in de maak, alleen zijn het nu Van den Bogerd en Nuyts die alvast de titel cadeau krijgen van de achtervolgers.

Deze keer zijn het Philip Copmans en Filip Beyers die met de Opel-club een voorgaande afspraak hebben en dus niet aanwezig zullen zijn in Gingelom. Daarmee lijkt het spel gespeeld. Copmans en Byers blijven immers steken op 158 punten en zelfs met een nulresultaat kan de titel niet meer ontsnappen aan het duo Van den Bogerd en Nuyts, want zij kunnen hun saldo van 179 punten zelfs nog aandikken. Wat dan met Jurgen De Bruyne en de jonge Tim De Bruyne? Wel, rekening houdend met de schrapresultaten en op voorwaarde dat ze winnen, kunnen ze nog maximaal 176 punten scoren. Niet genoeg dus...

Maar is dit een reden om de Regularity in en om Gingelom geen blik waardig te achten? Verre van! Want de strijd zal gaan om de beschikbare ereplaatsen. Zo zal trotse vader Jurgen er alles aan willen doen om zijn 14-jarige zoon Tim in zijn allereerste volledig seizoen aan de titel van vice-kampioen te helpen. Patrick en Ari Meeus kunnen nog voor het tweede opeenvolgende jaar dit vice-kampioenschap opeisen want zij staan met 143 punten nog binnen bereik. Dan zijn er nog de broers Geert en Pascal Pierco met de amusante “Polizia” Alfa Romeo 33. Ook zij kunnen nog vice-kampioen worden, of op zijn minst nog een kampioenschapspodium scoren. Besluiten we met het damesduo Elien en Stephanie Dierckx, die opnieuw een schitterend seizoen reden en dit eventueel kunnen besluiten met een derde plaats in de rangschikking.

Voor het overige kunnen liefhebbers zich vergapen aan wagens die niet meer iedere dag in het straatbeeld te zien zijn. Deelnemers aan de regularity dienen immers een model van minstens 25 jaar oud mee te brengen! Dat levert altijd aardige plaatjes op voor de fotografen. Een Ford Capri bijvoorbeeld, of de vreemde Subaru Leone of Volvo 740 of Nissan Silvia. Bij de zegekandidaten mogen we zeker niet de Nederlandse combinatie Frank Moonen-Peter Hoens op de DAF55 vergeten en ook Johan Gitsels, de vroegere co van Freddy Loix, dient zich opnieuw aan met de Porsche 911 SC.

De Regularity deelnemers delen het servicepark, de start/finish boog en uiteraard het parcours met de deelnemers aan de Rally van Zuid-Limburg, zij starten als eersten. In de industriezone van Gingelom (Ambachtstraat) gaan ze om 7u40 van start, na de overhandiging van het roadbook en de controlekaart. Omstreeks 18u worden de eerste wagens opnieuw verwacht op het nishpodium.


Tussenstanden en alle info vindt u op: wwww.rallyvanzuidlimburg.be

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws