Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Preview Rally van Zuid-Limburg

Geschreven door  Nov 09, 2017

Eind 2014 besloot het team van Bruno Vandeput de Rally van Sint-Truiden niet meer te organiseren. Een harde klap voor de regionale rallysport in Limburg én Vlaams-Brabant. Gelukkig had de TopSpeed RallyClub Haspengouw hun schouders onder dit project gezet en hadden ze nog energie over om op die manier deze wedstrijd van de ondergang te redden. Een hele krachttoer want het organiseren van de Rally van Haspengouw, opnieuw de eerste manche van het BRC 2018, vraagt ook heel wat inzet. 

Alle ingrediënten zijn aanwezig om er weer een schitterende editie van te maken. Wie zich de wedstrijd van vorig jaar nog voor de geest kan halen weet dat het toen glibberen en schuiven was op de vettige ruilverkavelingen. Ook dit jaar zal het niet anders zijn want dankzij ijverige boeren in de Haspengouwse velden zijn bepaalde wegen weer bezaaid met modder en andere smurrie vanuit de velden. En als we naar de weersvoorspellingen kijken zullen we zeker geen last hebben van stof...

Vier ronden van drie proeven... 

Net zoals voorgaande jaren werd er weinig aan het parcours gesleuteld. KP Borlo (9,5km) zal het startschot geven en wordt in een licht gewijzigde versie verreden. KP Aalst (6km) zal in omgekeerde richting gereden worden en KP Gelmen (9km) bleef ongewijzigd met opnieuw de start langs de beruchte Luikersteenweg (Chaussée d'Amour). U weet wel, deze met de kleurrijkste vitrines van Sint-Truiden en omstreken. Goed voor 230km waarvan 132km tegen de tijd. De klassementsproeven zijn voor 100% verhard.

Verken de proeven virtueel:

KP Borlo
KP Aalst

KP Gelmen

Het rallycentrum is net zoals voorgaande jaren gevestigd op het industrieterrein van Gingelom, Ambachtsweg 5. Daar kan men natuurlijk terecht voor alle nodige info voor het volgen van de wedstrijd. Inkomkaarten (10€) en programmaboekjes (5€) zijn in de feesttent verkrijgbaar vanaf zaterdag 12u. De eerste historics vertrekken vanaf 8u30 richting de eerste proef, gevolgd door de regionale piloten. Let wel op: de regularity's (45 teams) starten nog vroeger en rijden dus voor de historics. 

Vol huis...

Van bloedarmoede lijkt er weinig sprake te zijn want de wedstrijd is volledig uitverkocht. 99 teams hebben hun inschrijving verstuurd, het maximum dat de organisatie kan bolwerken. Steven Dolfen (Renault Clio R3 Max) en Steve Bécaert (Skoda Fabia R5) zakken af naar Gingelom want zij hebben immers VAS titel in hun bereik. Maar tegenstand zullen beiden kemphanen zeker krijgen in de vorm van Marc Turrion (Lancer EVO8), Piet Van Hoof (Lancer EVO4), Steve Matterne (Lancer EVOX), Jos Pennartz (Lancer EVOX), Jimmy D'Hondt (Lancer EVOX), Bart Vrijdaghs (Lancer EVO8), Eddy Vandevelde (Lancer EVOX), Johnny Poelmans (Lancer EVOX), Marco Schapers (Lancer EVOX), Lambert Parren (Lancer EVOX), Steve Vanbellingen (Lancer EVOX), Hein Jonkers (Lancer EVO6), Bjorn Vanvolcksom (Lancer EVO6), Bart Windmolders, die na een lange afwezigheid terug van de partij is met de pas aangekochte ex-Langenakens EVOX. Ook de Nederlander Kevin Van Deijne (Ford Fiesta R5 EVO2) is een serieuze kanshebber voor het hoogste schavot. Vanuit het Subaru-kamp zien we Frank Nijs (WRX STi), Henk Dautzenberg (Impreza GT Turbo), Frederik Vandeloock (WRX STi) en Nico Degroot met een WRX STi N12B zich mengen in de debatten met de talrijke EVO's. Johan Dekens, Henri Schmelcher en Robby Moers zetten op hun beurt een brullende Porsche GT3 in...  

Bij de oudjes zullen mogen we spektakel verwachten van de spectaculaire Volvo 240 van Bram Fonteyne, Danny Kerckhof (BMW E21), Glenn Rogiers (Opel Kadett GT/E), Erik Deveux (Opel Ascona), Ronny Laporte (Opel Ascona), Michel Smets (Opel Kadett GT/E) en kompanen. 

Ook Jasper van den Heuvel zal aanwezig zijn om zijn nieuwste knutselwerk te komen testen. Hij verschijnt immers aan de start als nulwagen met een 'Heuvel Proto', een body van een Ford Fiesta R5... met de mechaniek van een Lancer EVO... Klinkt goed, niet? 

Bekijk de volledige genummerde lijst hier.  

Laatst aangepast op Zaterdag, 11 november 2017 07:53
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws