Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Laatste rechte lijn voor de Clio2 Rally Challenge 2017

Geschreven door  Nov 11, 2017

Dit weekend staat in Gingelom de laatste manche van de Clio 2 Rally Challenge op het programma. In de Rally van Zuid-Limburg zal bepaald worden wie de eerste titel op zijn palmares mag schrijven. Er zijn nog twee teams in de running. Het zag er lang naar uit dat de titel naar het team Tordeurs-Jadot zou gaan. Ze kunnen nog steeds de beste papieren voorleggen maar door hun opgave in de voorlaatste manche in Doornik komt het duo Daco-Gillet terug tot op 14 punten van de leider.

Met de voor dit weekend aangekondigde regenachtige weersomstandigheden zullen de wegen in en rond Gingelom er bijzonder vettig bij liggen. Omstandigheden waarin een foutje vlug gemaakt is. Voor beide titelkandidaten kan een sortie of opgave fataal zijn. Om nog kans te maken op de titel moet Alain Daco bijna winnen. Voor Corentin Tourdeurs is de eindstreep halen belangrijk. Ook de andere piloten zullen gebrand zijn om nog een laatste maal te schitteren. De derde plaats in het kampioenschap is immers nog haalbaar voor verschillende teams. Thuisrijder David Conard kent de proeven als zijn broekzak en hoopt op vettige wegen om het verschil te maken met de concurrentie. De teams Nandrin-Nandrin en Catelin-Duyck zullen met hun clio’s groep A er alles aan doen om hun opgave in Doornik door te spoelen met een goed resultaat.

Het sympathieke Vlaamse duo Verhulst-Vanhullebusch is ook weer van de partij na hun forfaits in de Rallye de la Famenne en de Rallye de Tournai. Deze rally is niet nieuw voor hen want ook vorig jaar kwamen ze hier aan de start. Ze zullen dan met hun minder krachtige Clio zeker ook kunnen meestrijden voor de dichte ereplaatsen. Kortom redenen genoeg om de verplaatsing te maken naar Zuid-Limburg om de ontknoping in de Challenge te volgen op de proeven of via het scherm in de tent van Pitstop Racing Events in het rallycenter.

De wedstrijd start zondagmorgen omstreeks 8u30 en eindigt 12 klassementsproeven later omstreeks 19u00.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws