Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

De Belgische kampioen tegen de rest in Kortrijk?

Geschreven door  Nov 21, 2017

160 deelnemers aan de start van 25ste “6 uren van Kortrijk”

Dat Autostal Groeninghe zijn 25ste editie van de “6 uren van Kortrijk” viert zal iedereen geweten hebben. Niet minder dan 160 deelnemers komen aan de start van onze jubileumeditie. Niet enkel de rallyliefhebber, maar alle Kortrijkzanen zullen op 25 en 26 november opnieuw aan hun trekken komen.

Eind vorige maand werden de inschrijvingen geopend. In geen tijd werd de 120 beschikbare plaatsen op de deelnemerslijst ingevuld. De organisatie heeft er alles aan gedaan om dat aantal op drijven en op die manier zo veel mogelijk teams gelukkig te maken, zonder de veiligheid en de timing in het gedrang te brengen. Uiteindelijk werd de limiet gesteld op 160 deelnemende teams.


Autostal Groeninghe kan voor het vierde jaar op rij uitpakken met een ongemeen mooi startveld. Uiteraard zijn we uitermate trots dat we de Belgische kampioen, Vincent Verschueren, straks aan de start krijgen. De Oost-Vlaming won de “6 uren” al drie keer, waarvan twee keer bij de moderne wagens en een keer in het historicgedeelte. Maar de tegenstand is niet min, want met een armada R5-wagens en enkele WRC-wagens oogt de tegenstand best indrukwekkend. Bij de WRC’s kijken we vooral uit naar Didier Duquesne (Ford Fiesta WRC). De Aalbekenaar won editie 21 en kwam vorig jaar maar net te kort. Ook Paul Lietaer brengt een WRC in stelling, namelijk een Skoda Fabia WRC, waarmee Andy Lefevere recent nog op weg leek naar de winst in de Omloop van Vlaanderen. Bij de R5-wagens moeten vooral Bernd Casier, Matthias Viaene, Polle Geusens en Melissa Debacekere een rol van betekenis spelen. Onder meer Tuur Vanden Abeele, Stéve Bécaert, Davy Vanneste en Jelle Vermeire worden belangrijke outsiders. Bij droog weer mogen ook de GT’s niet afgeschreven worden, zeker niet met ene Kevin Abbring aan het stuur van een Porsche GT3. Ook Marc Duez, Tim Van Parijs en Pieter-Jan Maeyaert zijn gewapend met een Porsche. En uiteraard is het ook uitkijken naar Hans Weijs die een nagelnieuwe BMW 132i in stelling brengt. Weijs was dé sensatie van vorig jaar. Ook bij de historics mooi volk, met ook daar een Belgische kampioen aan de start, namelijk Robin Maes. Hij neemt het onder meer op tegen Tom Tytgat, Bram Fonteyne en kleine legertje Ford Pinto’s (die hier hun laatste manche organiseren van de Ford Pinto Cup) en oud-gediende José Lareppe!

Er dienen veertien proeven te worden afgewerkt. Zaterdag wordt er om 17u geopend in Moeskroen. Zondag openen om 08u de debatten op ’t Hoge.

Radio en sociale media

De rally zal integraal te volgen zijn via RPR Rally Radio (96.9 FM) en via Facebook en Twitter. Vorig jaar legde de “6 uren” de lat qua live-verslaggeving op sociale media een pak hoger. Het is de ambitie om dit jaar minstens even goed te doen en op die manier iedereen op de hoogte houden van alle info uit Kortrijk, de gloednieuwe regroup in Zwevegem en uiteraard van op onze hertekende proeven.

Café Flamand en animatie

Ieder jaar zorgt Autostal Groeninghe voor een gratis optreden in de tent op de Grote Markt. Dit jaar zal Café Flamand (met oa. Miguel Wiels en Peter Van de Veire) het beste van zichzelf geven.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws