Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

GeoDynamics in zee met 6 uren van Kortrijk

Geschreven door  Nov 24, 2017

Organisatie schakelt versnelling hoger: alle deelnemers Rally van Kortrijk voorzien van gps tracking 

Tijdens de 25e editie van de 6 uren van Kortrijk zal terug gebruik gemaakt worden van het rally tracking systeem van GeoDynamics. Na de voorbije succesvolle samenwerkingen besliste de organisatie om een versnelling hoger te schakelen door alle 159 rallywagens te voorzien van een systeem.

Veiligheidswagens

Net zoals de voorbije jaren worden alle 8 veiligheidswagens (CC - VC - 000 - 00 - 0 - B - Snelle Interventie 1 - SI2) uitgerust met het traceringssysteem. Dankzij deze gps met ingebouwde simkaart worden alle posities van de wagens geregistreerd en in realtime doorgestuurd naar de beveiligde servers van GeoDynamics. De organisatie kan daarna deze posities raadplegen op elke computer, smartphone of tablet en alle wagens perfect begeleiden in geval van nood.

Rallywagens ook uitgerust

Björn Vandecasteele, één van de bezielers van de 6 uren van Kortrijk: “Net zoals alle andere rally’s hechten wij veel belang aan veiligheid voor de rijders, marshalls en toeschouwers. Maar deze veiligheid willen wij ook kunnen garanderen naast de rally. Vandaar dat wij gekozen hebben om dit jaar ook alle rallywagens uit te rusten met hetzelfde systeem.” De bedoeling is dat de organisatie te allen tijde een zicht heeft op de rallyrijders, zowel tijdens de rally als op de verbindingsritten, en kan monitoren met welke snelheid ze zich verplaatsen. 

“Het is inderdaad zo dat rallywagens zich moeten houden aan de verkeersregels als ze zich op de openbare weg begeven,” zegt Tuur Vandenabeele – zelf rallypiloot en ook actief in de organisatie. “Door de snelheden te monitoren en elke overtreding te sanctioneren, willen wij duidelijk maken dat rally rijden enkel op het daarvoor bestemde parcours toegelaten is.”  

De 6 uren van Kortrijk is de eerste VAS rally in België die op deze manier aan de slag gaat. “Door zowel op elk moment de locatie van de veiligheidswagens als alle deelnemers te kunnen monitoren, spaart de organisatie enerzijds heel wat tijd en stress uit en hebben ze anderzijds een draagvlak om roekeloze piloten te sanctioneren,” zegt Stijn Stragier, managing partner bij GeoDynamics. Maar ook de officials merken de voordelen doordat ze alle deelnemers perfect kunnen opvolgen.

Over GeoDynamics

GeoDynamics ontwikkelt software om op afstand de locatie te bepalen van voertuigen of mobiele medewerkers. Via een beveiligde website kan je op computer, tablet of smartphone volgen waar ze zich bevinden. GeoDynamics systemen worden ook gebruikt voor tijdsregistratie en het beheer van het wagenpark. Het bedrijf heeft 3.000 klanten, die samen 32.000 blackboxen gebruiken. Dat zijn apparaten met ingebouwde gps- en gsm-functies die in een voertuig geïnstalleerd worden om de locatie ervan te volgen. GeoDynamics richt zich op de bouwsector, installateurs, onderhouds- en serviceploegen, openbare diensten en andere organisaties met mobiele medewerkers en een wagenpark.

Het bedrijf werd in 2004 opgericht en heeft 32 medewerkers. Het boekte in 2016 een omzet van 8,5 miljoen euro. GeoDynamics was in 2011 het hoogst gerangschikte Vlaamse bedrijf in de door Deloitte opgestelde lijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux. Stijn Stragier en Peter Vermeesch, oprichters en eigenaars van GeoDynamics, zijn de managing partners van het bedrijf. Stijn Stragier werd in 2012 Jong West-Vlaams Ondernemer van het Jaar. Meer info op www.geodynamics.be.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws