Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vincent Verschueren viert titel met derde zege in Kortrijk

Geschreven door  Nov 26, 2017

Belgisch kampioen Vincent Verschueren heeft voor de derde keer in zijn carrière de Rally van Kortrijk gewonnen. De Belgische kampioen haalde het voor een verrassend sterke Thomas Vauterin, die Melissa Debackere kon afhouden. Bij de historics was Robin Maes de snelste. De eindbalans moet nog gemaakt worden, maar de organisatie blikt tevreden terug op hun 25ste editie, de eerste lustrumeditie in de 2.0-versie.

Didier Duquesne (Ford Fiesta WRC) moest al snel opgeven na een foutje nabij de finish van Aalbeke. De babyblauwe Ford ging van de baan tegen een boom en reed zich daarna vast in de weide. Hij raakte nog wel weg maar eenmaal de schade was opgemeten werd de handdoek gegooid... Daardoor leek het al snel op een duel uit te draaien tussen Bernd Casier (Ford Fiesta R5) en Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5). De twee bleven elkaar lange tijd belagen met een fantastisch secondespel tot gevolg, tot Casier op Tombroek 2 zijn wagen op kant moest zetten met mechanische problemen. Daardoor kreeg Vincent Verschueren plots een vrijgeleide. De Oost-Vlaming controleerde meesterlijk en wint nu al voor de derde keer de “6 uren van Kortrijk”. Een kers op de taart nadat hij enkele weken terug zijn eerste titel van Belgische Kampioen pakte in Hoei.

Thomas Vauterin (Peugeot 208 R5) eindigde heel knap tweede. Hij kreeg de 208 van Pevatec gestaag onder de knie en kon zelfs een snelste tijd klokken. De jonge West-Vlaming moest wel nog flink trappen want achter hem speelde zich een mooie strijd af voor de derde en laatste podiumplaats. Uiteindelijk haalde Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) de derde plaats binnen nadat Davy Vanneste moest opgeven na een klein foutje. Debackere hield de Skoda Fabia WRC van Paul Lietaer achter zich. “Polle” ging op de slotproef nog voorbij Tuur Vanden Abeele en burgemeester Vincent Van Quickenborne. Net als Vauterin maakte ook Vanden Abeele een positief debuut met gesmaakte snelle passages, en hopen we op meer van dit voor beide heren in de toekomst! 

Kevin Abbring werd zesde in zijn Porsche GT3. De Nederlander won het broederduel van Tim Van Parijs (Porsche GT3) die even vast zat in een gracht op KP Bevergem, maar gelukkig voor hem gebeurde dat net achter de finish en verloor hij zo geen tijd. Deze werd achtste, terwijl tussen de twee Porschisten Steve Bécaert (Skoda Fabia R5) besloot op de zevende plaats. Bert Coene was de snelste Groep N als negende met zijn Mitsubishi Lancer Evo X. Fredericq Delplace maakte de top 10 compleet met de brute Skoda Octavia WRC.

Bij de historics stond er geen maat op de BMW M3 van Robin Maes. Hij haalde het voor Jeroen Van Wanseele (Ford Escort MKII) die meteen ook de winnaar is in de Pinto Cup. Danny Kerckhof (BMW E21) werd derde.

Onze foto's!

Uitslagen

Laatst aangepast op Zondag, 26 november 2017 20:39
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws