Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

6 uren van Kortrijk schenkt 1.500 euro aan Het Ventiel

Geschreven door  Dec 05, 2017

Inzamelactie levert 750 euro op, organisatie verdubbelt

Afgelopen weekend wist Autostal Groeninghe 750 euro in te zamelen voor het goede doel. Tijdens de “6 uren van Kortrijk” ging de organisatie rond met een pot ten voordele van Het Ventiel, een buddywerking voor mensen met jongdementie. Autostal Groeninghe besliste het ingezamelde bedrag te verdubbele tot 1.500 euro.

“Enkele weken geleden kondigde Autostal Groeninghe aan dat we het goede doel zouden steunen. We hebben woord gehouden”, aldus voorzitter Jean-Claude Castelein. Mensen van Het Ventiel uit Hulste gaven ons de aanzet om iets te doen in het kader van de Warmste Week, dus was het een evidente keuze om die werking te steunen. Woensdag 22 december werd de pot tijdens de nummeruitdeling van de “6 uren van Kortrijk” voor het eerst opgesteld. Daarna stond de glazen spaarpot het hele weekend van de rally aan het onthaal in de grote tent op de Grote Markt van Kortrijk. Er kwamen ook mensen van Het Ventiel met een standje om toeschouwers uitleg te geven over de buddywerking voor jongdementen.

“Samen trokken we geregeld door de tent om geld op te halen. Het was een succes. Ik heb veel mensen kunnen bereiken. Heel wat mensen, ook uit de rallywereld, die de artikels in de pers hebben gelezen zijn eens langsgekomen voor meer uitleg”, aldus Rita Debaere van Het Ventiel. “Iedereen van onze werking straalde toen ik vertelde over mijn weekend.”

“Uiteindelijk wisten we 750 euro op te halen bij de teams. We hadden gehoopt op een kleine bijdrage van alle rallyteams. Dat is ons vrij goed gelukt. Ook heel wat toeschouwers gaven nog een extraatje. Autostal Groeninghe besliste om het bedrag te verdubbelen. Zo komt het totaal op 1.500 euro”, aldus Castelein.

“Onze actie is op alle vlakken een succes. We hebben een aardig potje bijeen gespaard en we hebben veel mensen kunnen bereiken en laten kennis maken met Het Ventiel”, besluit woordvoerder Sandro Delaere. “We zijn nog niet aan de Warmste Week. Misschien kunnen we de komende weken nog een extraatje ophalen. Je weet nooit. In ieder geval, volgend jaar willen we opnieuw ons wagentje aanpikken aan de Warmste Week van Studio Brussel. Het was hartverwarmend, en een van de hoogtepunten van onze jubileumeditie.”

Laatst aangepast op Dinsdag, 05 december 2017 10:25
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws