Print deze pagina

Tweede zege voor Andy Lefevere in Rallysprint van Moorslede

Geschreven door  Mrt 12, 2018

Afgelopen weekend was Dadizele opnieuw de thuisbasis voor de 17de editie van de Rallysprint van Moorslede. Een wedstrijd die wellicht bekend zal blijven als de verzopen editie, want in de nacht van zaterdag op zondag kwam de regen met bakken uit de hemel wat ervoor zorgde dat op sommige plaatsen de grachten uit hun oevers traden en grote stukken van het parcours onder water kwamen te staan. Het weerhield de rallybolides echter niet om er vol voor te gaan, en uiteindelijk was het Andy Lefevere die voor de tweede maal het laken naar zich toe trok in Moorslede. 

Lefevere is zelf bezig aan de opbouw van een Porsche 997 GT3 die in de tweede helft van het seizoen moet klaar zijn, maar nu al kon hij dankzij Chris 'ConXion' Debyser en diens 997 GT3 al een ideale oefengalop inlassen. Andy moest in de openingsronde nog Bert Coene met zijn Lancer Evo 10 met een nihiel verschil voor zich dulden, maar na enkele foutjes in de volgende rondes zakte deze weg in de stand. Na de middag was het water weg getrokken en op het opdrogende parcours kwam de Porsche uitstekend tot zijn recht. Het bewijs daarvan was dat ook Gunther Monnens met zijn gelijkaardige nieuwe wapen de snelste was in de derde rit. Lefevere zette in de slotproef nog eens alles op alles, maar het was echter Paul Lietaer die KP 4 won en zo dankzij een sterkte slotfase nog over Monnens naar de tweede plek wipte. Lefevere won dus nog eens na winst in 2013 met zijn Evo 10. Voor de autohandelaar was dit de tweede maal aan het stuur van een Porsche, want in 2009 finishte hij ook al in Moorslede 5e toen met de 996 GT3 van Geko.

Wie ondermeer niet kon meespelen voor het podium was Steven Dolfen. Na de crash in Haspengouw werd de andere DS3 R5 van Reinaud Van Eecke klaar gestoomd voor Moorslede, maar al in de eerste rit moest de snelle slager opnieuw opgeven. In een linkse bocht begaf de stuurbekrachtiging van de wagen het en trok deze zich in een sloot vol water. De wagen moest worden getakeld en helaas was het ook nu snel game over voor Dolfen die het geluk duidelijk niet aan zijn kant heeft. Verder kende ook Dennis Degroote opnieuw pech. Na twee keer mechanische pech ging hij ditmaal zonder erg van de baan maar was opgeven de enige optie. Steve Bécaert van zijn kant debuteerde met zijn nieuwe Lancer Evo 10, maar na een uitstap in het veld met veel tijdsverlies was ook voor hem een goed klassement verkeken. 

Achter het podium met Lefevere, Lietaer en Monnens eindigde Bert Coene vierde na enkele foutjes. Joost Vanbeveren sloot mooi aan als vijfde met een Lancer Evo 7. Gilles Pyck toonde weer dat hij uit het goeie rallyhout gesneden is en reed zijn Peugeot

208 R2 naar de zesde plaats algemeen. Nick Toorré stuurde zijn Ford Sierra naar P7, voor de Opel Manta van Gevaert, de M3 van De Rouck en de nieuwe Evo 10 van Brown. 

Bekijk onze foto's hier!

Uitslagen

 

Laatst aangepast op Maandag, 12 maart 2018 20:37
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...