Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Recordaantal van 160 teams voor Short Rally van de Monteberg

Geschreven door  Mei 02, 2018

De nieuwe formule van de Short Rally van de Monteberg is vorig jaar duidelijk in de smaak gevallen. Voor de editie 2018 die zondag verreden wordt, heeft een recordaantal deelnemers zich ingeschreven. Na enkele forfaits, staat de teller op 160 deelnemers die startrecht krijgen.

Dit jaar slaat de Station Le Seau Short Rally van de Monteberg zijn tenten op in Westouter, maar het recept blijft hetzelfde als vorig jaar, met in totaal 7 klassementsproeven. De rondkoers op de Monteberg blijft natuurlijk centraal staan, met 4 passages, terwijl de proef Busseboom drie keer verreden zal worden, goed voor een totaal van 68,45 km tegen de chrono.

Na de dominante overwinning van Hans Weijs Jr vorig jaar met een Ford Fiesta R5, behoren de Nederlanders ook deze keer tot de favorieten. Piet en Sander van Hoof stonden vorig jaar samen op het podium. Zij willen opnieuw een gooi doen naar de overwinning.

Toch schuiven we de rol van favoriet eerder door naar Davy Vanneste, die met zijn Ford Fiesta R5 aan de start komt. Het wordt een boeiend duel met Steven Dolfen, die zijn comeback maakt met zijn DS 3 R5. Outsiders zijn de Mitsubishi-rijders Bert Coene, Steve Becaert en Hein Jonkers.

Bij droog weer mogen we de Porsches van Claudie Tanghe, Frédéric Delplace en Yves Bruneel zeker niet onderschatten.

Maar, op elk niveau maken we ons op voor een boeiende strijd. Het is uitkijken naar het debuut van Jo Muylle met een Opel Adam R2 van J-Motorsport, naar de rol als navigator van Bram Fonteyne, naar het spektakel van Tim Van Parijs die met de Degro-Porsche zal rijden, naar de prestaties van Historic vice-kampioen Stefaan Prinzie met zijn Opel Ascona 400... In Historic starten de Ford Sierra's Cosworth van Stefaan Stouf en Dirk Vermeirsch als favorieten, maar ze houden toch best rekening met de snelle BMW M3 E30's van Alain Vermeulen en Christophe Merlevede.

Het is duidelijk. De fans zullen zich niet vervelen, want er zal voortdurend spektakel te zien zijn op de twee klassementsproeven.

Afspraak zondag vanaf 8h30 in Westouter voor de RS van de Monteberg!

Volg de wedstrijd op www.monteberg.com of op de Facebookpagina van de Renties Ypres Rally.

 

>> Heb jij ons voor ons een wedstrijdverslag, voorbeschouwing of ons nieuws te melden, ook als organisator? Stuur dit dan door naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en/of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. <<

Laatst aangepast op Zaterdag, 05 mei 2018 13:44
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws