Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Kevin Abbring met Huyndai in het WRC 2016

Geschreven door  Dec 15, 2015

Nederlander nauw betrokken bij ontwikkeling nieuwe Huyndai I20 R5 voor klanten en nieuwe WRC-auto voor 2017

New Generation i20 WRC gepresenteerd voor WRC 2016
Rijders van Hyundai Motorsport: Dani Sordo, Hayden Paddon, Thierry Neuville en Kevin Abbring
Hyundai Motorsport gaat strijd aan voor de wereldtitel

Hyundai Motorsport heeft haar plannen voor het FIA World Rally Championship (WRC) 2016 bekendgemaakt waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor Kevin Abbring. De Nederlander maakte ook afgelopen jaar ook al deel uit van het fabrieksteam van Hyundai. Voor het seizoen 2016 heeft Hyundai Motorsport een nieuwe rallyauto ontwikkeld, de New Generation i20 WRC, waarvoor Abbring een groot deel van het testwerk voor zijn rekening heeft genomen naast het testen en afstellen van de rallyauto's voor het seizoen 2015. Daarnaast zal Kevin een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de nieuwe Hyundai i20 R5 voor klantenteams. En last but not least, onze landgenoot zal komend jaar ook aan de start verschijnen van enkele WRC-rally's.

De onthulling van de New Generation i20 WRC, waarop de R5-versie zal zijn gebaseerd, betekent een nieuw hoofdstuk in de korte maar nu al succesvolle rallygeschiedenis van Hyundai Motorsport. Het team heeft sinds het beginjaar 2013 een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. In het eerste seizoen werd al een overwinning geboekt terwijl in het tweede seizoen al vier keer een podiumplaats werd behaald. Tot aan de laatste rally streed Hyundai om de tweede plaats in het WRC-merkenkampioenschap 2015.

Begin 2015 werd begonnen met de ontwikkeling van de New Generation i20 rallyauto waarbij Kevin Abbring een groot deel van de tot nu toe verreden 8.000 testkilometers voor zijn rekening nam. Een belangrijke opdracht voor Kevin Abbring zal de ontwikkeling zijn van de nieuwe WRC-auto voor 2017 en de R5-versie van de New Generation i20. Ook zal de Nederlander voor Hyundai Motorsport deelnemen aan een aantal WK-rally's.

Over enkele weken zal het R5-project worden gepresenteerd. Gedurende het eerste half jaar van 2016 zal de R5 worden ontwikkeld, waarna medio 2016 de auto gehomologeerd zal worden. Daarna zal de Hyundai i20 R5 besteld kunnen worden door klanten en privé-teams.

Kevin Abbring: "Het wordt een heel druk jaar met de ontwikkeling van de 2017 WRC-auto en de nieuwe R5. Ik ben erg blij dat mijn werk als testpiloot zeer wordt gewaardeerd door Hyundai Motorsport. Wij werken allemaal heel hard om de doelstellingen van Hyundai Motorsport te realiseren en het is fantastisch om daarvan deel uit te mogen maken. Ik heb nog niet zoveel WRC-ervaring en het is daarom heel erg goed om zoveel testkilometers te kunnen maken. En met de ontwikkeling van de R5 worden er dat komend jaar nog meer. Ik heb afgelopen jaar weer veel geleerd maar ik heb door het beperkt aantal rally's mijn ware potentieel nog niet echt aan kunnen tonen. Ik ben blij met het vertrouwen dat het team in mij stelt en ik kijk uit naar 2016."

De New Generation i20 WRC is het afgelopen jaar uitgebreid getest in Duitsland, Frankrijk, Finland en Spanje, zowel op verharde als onverharde wegen.

Team Principal Michel Nandan: "We hebben iedere maand een 'performance-test' uitgevoerd met de New Generation i20 naast onze deelname aan alle WK-rally's, en dat is best een prestatie voor een jong team als het onze. Nu nog een laatste test op sneeuw voordat we in Monte Carlo voor de eerste WK-rally van 2016 aan de start verschijnen met de New Generation i20 WRC."

Hyundai Motorsport zal in 2016 met Dani Sordo, Hayden Paddon en Thierry Neuville aan iedere WK-rally deelnemen. Naast zijn uitgebreide testprogramma's met de WRC-auto voor 2017 en de R5 zal Kevin Abbring met navigator Sebastian Marshall aan een aantal WRC-rally's deelnemen met de New Generation i20 WRC.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws