Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

J-Motorsport met twee DS3 R5's in de Rally van Zweden

Geschreven door  Feb 08, 2017

Emil Bergkvist: "Vooraan meestrijden in WRC2 moet mogelijk zijn"

Een jaar geleden begon de samenwerking tussen J-Motorsport en de jonge Emil Bergkvist in het kader van de Rally van Zweden. Volgend weekend willen de partners deze verjaardag op de mooiste manier vieren met een topresultaat in de meest winterse manche van het Wereldkampioenschap Rally.

In dat opzicht maakt J-Motorsport werk van de voorbereiding van de wedstrijd. Maandag werd een testsessie georganiseerd in Zweden, vlakbij de Noorse grens. Emil Bergkvist en zijn copiloot Joakim Sjöberg zijn heel tevreden met het resultaat. "In vergelijking met vorig jaar, is de context helemaal anders," vertelt het jonge Zweedse duo. "Ondertussen kennen we de DS3 R5 goed. Op een jaar tijd is hij flink geëvolueerd. We weten wat we van de wagen mogen vragen en hoe hij reageert in de verschillende situaties die we tegen zullen komen. Tijdens de test op maandag hebben we een honderdtal kilometers afgewerkt. We hebben er de set-up nog verbeterd. Ik voel me goed aan het stuur," vervolgt Emil.

De Junior ERC kampioen van 2015 herinnert zich trouwens met bepaalde emoties de Rally van Zweden 2016: "We hadden toen al een keer met de R5 gereden in de Rallye du Valais, maar het was onze eerste wedstrijd in deze categorie in het Wereldkampioenschap. We moesten alles nog ontdekken: de auto, het team, het verschil op een parcours dat ik eerder al ontdekt had met een R2... Het was tegelijkertijd opwindend en stresserend. Het was een moeilijke rally."
Omdat de temperatuur op dit moment niet heel laag is in Zweden, blijven de wedstrijdomstandigheden eerder onzeker op dit moment: "Er ligt meer sneeuw dan vorig jaar, maar niet zoveel als we meestal verwachten in deze rally. Overdag doet de zon de bovenlaag smelten. Op bepaalde plaatsen kan daardoor veel water staan. En er kan ijzel liggen. Maar, het parcours ligt ons wel. Drie proeven zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Twee proeven zijn nieuw en de andere proeven zijn een beetje veranderd. Globaal gesproken is het parcours bijzonder snel. Dat bevalt ons wel."

In eigen land en voor hun eigen supporters, starten Emil en Joakim met ambitie: "Met de feeling die we momenteel in de DS3 R5 hebben, moet vooraan meestrijden in WRC2 mogelijk zijn. Als alles goed gaat, dan moeten we mooie dingen kunnen doen. Alles is nu makkelijker dan een jaar geleden. Het is nu aan ons om goed te werken tijdens de verkenningen, om met optimale nota's aan de start te komen. Daarna mogen we geen fouten maken. We willen aan 98% starten, om dan te zien waar we staan. In de sneeuw hopen we te rivaliseren met de Skoda's."

Naast die van Bergkvist-Sjöberg, brengt J-Motorsport in Zweden nog een tweede DS3 R5 aan de start, voor de lokale gentleman driver Joakim Roman, die voor het derde jaar op rij beroep doet op het Belgische team. Tot tevredenheid van Fred Miclotte, de manager van het team: "Joakim rijdt elk jaar de Rally van Zweden voor het plezier. Als voorbereiding op deze grote afspraak, heeft hij twee kleine rally's gereden met onze DS3 R5. Zijn trouw bewijst dat hij tevreden is over ons werk en onze dienstverlening. Dat is heel belangrijk, want we willen ons imago op internationaal niveau verder ontwikkelen om J-Motorsport uit te bouwen."

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws