Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

De twee DS3 R5's van J-Motorsport aan de finish in Zweden

Geschreven door  Feb 12, 2017

Volle pot voor Emil Bergkvist in de Citroën Ultimate Challenge

Team J-Motorsport ging in de Rally van Zweden, de 2de manche van het Wereldkampioenschap, verder op zijn elan van de Rally van Monte-Carlo. De balans is uitermate positief, want de beide DS3 R5's van het Belgische team bereikten zonder problemen de finish en de jonge Emil Bergkvist blijft de Citroën Ultimate Challenge, toegankelijk voor jonge beloften die in het Wereldkampioenschap met een DS3 R5 rijden, domineren.

In WRC2 waren Emil en zijn copiloot Joakim Sjöberg van start tot finish in strijd voor de vijfde plaats. Ze maken er geen geheim van dat ze hoger mikten, maar ze reden een feilloze wedstrijd tegen piloten met meer ervaring en iets krachtigere wagens. "We gingen, zoals vooraf gepland, iets sneller van start dan gewoonlijk, maar zonder 100% aan te vallen, want we wilden ook geen foutjes maken," vertelt de jonge Zweed. "We hoopten hoger te staan in de hiërarchie van WRC2, maar ons ritme was wel goed. We reden een aantal goede tijden. Halfweg de tweede dag stonden we 5de in de categorie. We hebben de set-up toen een beetje veranderd. Ik voelde me goed in de wagen, maar we verloren een plaats in het klassement, hoewel ik het beste van mezelf gaf. Dat deden we de ganse rally. Zaterdagavond heb ik met Joakim nog eens extra de proeven van de slotdag voorbereid. Het is heel motiverend om in eigen land te rijden en om het enthousiasme bij de supporters te zien! Maar, het team gaf ons de raad om het resultaat veilig te stellen. Het belangrijkste is dat we voor de tweede keer op rij punten scoren en dat we veel ervaring hebben opgedaan. Dat is het belangrijkste voor de toekomst."

De verantwoordelijken van Citroën Racing hebben aandachtig de zuivere prestaties van hun nieuwe testpiloot in deze rally gevolgd. Ze waren tevreden over zijn niveau op deze ondergrond. Na twee manches staat Emil Bergkvist op de 6de plaats in WRC2 op 9 punten van Pontus Tidemand, de winnaar in Zweden. Fred Miclotte, manager van J-Motorsport, was heel tevreden: "De ambitie van Emil was misschien iets te hoog gegrepen. Het belangrijkste is dat hij opnieuw als eerste eindigde van de piloten met een wagen van de PSA-groep. Voor de tweede opeenvolgende keer scoort Emil de volle pot in de Ultimate Challenge. Hij staat ruim aan de leiding. Het is ook de eerste keer dat het verschil zo klein is tussen Emil en de besten in WRC2. Hij zat meestal op 0"6-0"7 per km op de snelste proeven. Dat is een hoopgevende progressie. Dat hij zaterdagnamiddag een plaatsje verloor was ongetwijfeld te wijten aan het verminderen van de grip naarmate er meer wagens over de proef waren gepasseerd. We hebben trouwens een bizar probleem gehad met de banden. De spijkers kwamen meer los aan de linkerkant. Daardoor reageerde de wagen heel vreemd en was ook de tractie minder goed. Daarom hebben we aan Emil gevraagd om op de slotdag het resultaat veilig te stellen."

De lokale gentleman-driver Joakim Roman bereikte met de tweede DS3 R5 van J-Motorsport eveneens zijn doel: zich amuseren en genieten van start tot finish.
"Hij reed zijn 2de wedstrijd op twee weken en zijn wagen functioneerde als een Zwitsers uurwerk," vervolgt Fred Miclotte. "We moesten bijna enkel tanken en de banden wisselen..."

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws