Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Jourdan Serderidis verovert de wereldtitel in de WRC Trophy

Geschreven door  Nov 01, 2017

"Wereldkampioen! Ongelofelijk..."

In de Wales Rally GB hebben Jourdan Serderidis en Fred Miclotte geschiedenis geschreven. Niet alleen Belgische autosportgeschiedenis, maar ook Griekse. De zakenman die vijf jaar geleden, op zijn 48ste, debuteerde in de rallysport werd in Wales gehuldigd als Wereldkampioen in de WRC Trophy!

"De omstandigheden waren erg moeilijk, maar ik heb me toch enorm geamuseerd. Op het onverhard in Wales, in de modder, kan je mooie powerslides maken. Ik heb me geconcentreerd op het verbeteren van mijn lijnen, maar natuurlijk heb ik geen risico's genomen wanneer er mist hing of wanneer het risico op een sortie te groot was. We moesten immers zeker finishen. Na de sortie van Yazeed Al Rajhi, was finishen immers voldoende om de titel in de WRC Trophy veilig te stellen. We moesten na zijn sortie nog wachten tot het einde van de dag, want we wisten niet of hij via Rally2 verder zou kunnen. Dat bleek niet het geval te zijn. En, finishen is gelukt. Ongelofelijk! Ik ben Wereldkampioen en dat voor iemand die pas op zijn 48ste debuteerde in de rallysport, zonder enige ervaring als autosporter. Ik bleek niet meteen een natuurtalent en natuurlijk wist ik ook dat ik "nooit wereldkampioen zou worden", maar het kan dus verkeren!," lacht Jourdan Serderidis, de eerste Griekse Wereldkampioen in de autosport en de tweede Belg die een wereldtitel pakt, na Grégoire de Mevius (Gr.N).

Het feestje na de finish bleef redelijk bescheiden, want de technische controle van de DS 3 WRC was pas afgerond om 22h en Jourdan had maandagochtend een vroege vlucht terug naar huis. Maar, de voldoening is natuurlijk enorm.

"Men heeft met ons gelachen, maar de titel is het resultaat van een doordacht plan. We hebben een goed programma uitgewerkt, een competitieve en betrouwbare wagen gekozen en we hebben ons laten omringen door een professioneel team (J-Motorsport en PH Sport). Verder heb ik gereden met Fred Miclotte, voor mij een topkerel die absolute top is in zijn vak en deden we beroep op andere gemotiveerde en capabele mensen, zoals Lara Vanneste, Cédric Pirotte, Fred Béco en Geoffrey Brion," vervolgt Jourdan. "En ik heb gereden zoals het moest: snel waar het kon en waar ik me goed voelde, zoals in Monte-Carlo en in Duitsland. Op andere momenten reed ik voorzichtig, met verstand, zoals dit weekend nog in de mist in Wales. En we hebben geen stommiteiten begaan..."

68 rally's en vijf seizoenen na een toevallige ontmoeting met Sébastien Loeb in Zweden, werd de droom van Jourdan werkelijkheid. De wereldtitel in de WRC Trophy is binnen. Maar, nog niet voor Frederic Miclotte, zijn navigator, die in Australië nog moet finishen.

"De wedstrijd in Australië stond in elk geval op de planning en ik zal er alles aan doen om Fred ook de wereldtitel te bezorgen," lacht Jourdan, die in België te gast zal zijn op de Champions Day in Mettet op 3 december.

"Maar eerst kom ik zaterdag naar Hoei om Kevin Demaerschalk, die start met de DS 3 R5 van J-Motorsport, aan te moedigen. Afspraak in Hoei!," aldus Jourdan Serderidis, de eindwinnaar van de FIA WRC Trophy 2017!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws