Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 16 juni 2024

logo rally online

Rally Online België

Wim Delmel

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

"Benieuwd hoe dicht ik bij de top kan aansluiten"

Volgende week staat de Ardeca Ypres Rally op de kalender. Bernd Casier en Pieter Vyncke komen er aan de start met een fonkelnieuwe Skoda Fabia RS Rally2 van PTR Racing. De service wordt verzorgd door het eigen team, Casier Sports Team, gerund door Roeland Verschaeve, samen met enkele monteurs van PTR Racing. Met de Skoda Fabia RS Rally2 wil Bernd Casier dichter aansluiten bij de top in Ieper, maar eerst zal er zaterdag getest worden in de Rally van Wervik.

De deelname van Bernd Casier aan de Ardeca Ypres Rally stond al vanaf het begin van het seizoen vast, maar de keuze voor de Skoda is een verrassing. De verklaring voor die keuze is de koprol op de shakedown van de Rally van Antibes begin mei. "We stonden een uur te wachten en begonnen aan de shakedown met koude banden. Ik had een harde compound gekozen. Dan duurt het even voor de banden op temperatuur zijn, maar je weet nooit goed hoe hard je kan pushen bergop. In de eerste remzone brak de wagen door de koude banden bruusk uit. We raakten iets aan de binnenkant van de bocht en gingen over de kop. Na die crash kreeg ik een berichtje van Pieter Tsjoen. Hij vond dat we maar eens voor een "echte" topauto, een Skoda Fabia RS, moesten kiezen voor Ieper. Zo is de bal aan het rollen gegaan. Door te kiezen voor de Skoda, heeft het team de tijd om de Fiesta helemaal te strippen en als nieuw terug op te bouwen. We hebben de Skoda dus niet gekocht," vertelt Bernd Casier, die zaterdag zijn eerste meters zal rijden met de Skoda Fabia RS Rally2.

"De auto is inderdaad nog maar net gedecoreerd en ik hoop er vrijdag even mee door de straat te rijden om alle knopjes even te ontdekken. De echte test wordt de eerste proef in Wervik, waar we puur rijden om de auto te leren kennen. Ik wil zeker geen risico's nemen," vertelt Bernd, die benieuwd is naar het verschil met zijn vertrouwde Ford Fiesta Mk2 Rally2. Vorig jaar eindigde Bernd met zijn Ford op de 9de plaats in Ieper, met een Fiesta die duidelijk niet over dezelfde evoluties beschikte als de fabrieksversie van winnaar Adrien Fourmaux.
"Ik stelde me vorig jaar de vraag hoeveel van mijn achterstand te wijten was aan de auto, want ik had het gevoel dat we goed reden en dat er niet veel marge meer was. De Skoda is momenteel een van de snelste Rally2's, dus zou ik logischerwijze weer dichter moeten aansluiten bij de top. Ik ben benieuwd hoe dicht ik kan geraken. Als ik, na die koprol in Antibes, het vertrouwen meteen terug kan vinden, dan zie ik wel mogelijkheden..."

Bernd Casier, al sinds 2012 genavigeerd door Pieter Vyncke, blijft een van de toppers in de Ardeca Ypres Rally. Hij stond in 2016 op het podium (3de plaats) en werd maar liefst vijf keer vierde in Ieper, in 2010 trouwens ook met een Skoda Fabia. Maar, de klassementsproeven zijn ondertussen erg veranderd.
"De kleine baantjes in Ieper zijn ondertussen bijna allemaal vernieuwd. Vroeger waren ze veel hobbeliger en moest je weten of je links of rechts van de baan moest blijven om de lastigste hobbels te vermijden. Dat is niet meer het geval, waardoor de parcourskennis minder belangrijk is. Daardoor kunnen buitenlandse deelnemers ook vanaf hun eerste deelname al toptijden rijden, wat vroeger niet evident was," vertelt Bernd Casier. "Wat mezelf betreft, zal ik goed voorbereid zijn. Maar, verwacht niet dat ik elke avond eindeloos onboards zit te bestuderen. Zo fanatiek ben ik niet meer. De laatste jaren ga ik vaak in het buitenland rijden. Daar is het belangrijk om na twee of drie verkenningsronden op nota's te rijden op een parcours dat je niet kent. Dan is het normaal dat je eens aarzelt op sommige plaatsen. In België kent iedereen de proeven uit het hoofd. Daardoor wordt er van start tot finish aan 110% gereden. De minste aarzeling wordt afgestraft. Dat maakt het wat moeilijker wanneer je met minder ritme aan de start komt. Ik ben toch benieuwd hoe dicht we bij de top kunnen aansluiten," besluit Bernd Casier.

Drie demoproeven om de tweede dag te kleuren

Na de drie passages op de demoproeven van Vresse-sur-Semois en Orchimont die op vrijdag 3 mei op het programma staan gaat het Ardenne Rally Festival ‘s anderendaags verder met een tweede etappe die zes proeven rijk is. Daar krijgen de deelnemers echter twee passages op drie verschillende proeven voor de wielen geschoven…

Het is de 8,79 kilometer lange proef van Pussemange die om 10u20 het bal mag openen. De start wordt in het centrum van Bohan gegeven, waarna het via een klim richting Bagimont gaat, gevolgd door een afdaling richting de finish in Pussemange. Een technische proef, met heel wat bochten die zich sluiten en wel eens enkele deelnemers zouden kunnen verrassen…

Na een verbindingsrit langs het centrum van Vresse-sur-Semois, waar de animatie ondertussen blijft doorgaan, is het de beurt aan de proef van Gros-Fays (8,33 km). Die proef stond al op het menu van de (geannuleerde) South Belgian Rally 2020, en werd uiteindelijk in 2021 verreden. Vlak na de start gaat het richting Gros-Fays, vooraleer langs Cornimont te rijden, waar er een drankstandje is voorzien, waarna het richting de finish in Vivy gaat.

Het is onmogelijk om een Ardenne Rally Festival in de regio van de Semois te organiseren zonder de proef van Bellefontaine op het menu te stellen! De 13,28 kilometer lange proef begint met een showgedeelte, in de omgekeerde richting van die die in de Rallye de la Semois werd gevolgd. Na anderhalve ronde steken de bolides via Petit-Fays door richting Bellefontaine, waarna ze aan de poorten van Vresse-sur-Semois finishen.

Net zoals de dag voordien staan er zowat 60 kilometer demoproef op het programma, goed voor een totaal van 120 kilometer over de twee dagen.

Zij die het einde van het Ardenne Rally Festival halen rijden om 16u55 een laatste keer over het podium van Vresse-sur-Semois, waarna het tijd is voor de afsluitende feestelijkheden…

Een open strijd tussen de BMW van Wiart en de voortrekkers

Op zaterdag 16 maart opent de Rallye des Ardennes het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 2. Dat betekent dat de Rally2-piloten, zoals titelverdediger Maxime Potty, wel strijden om de algemene dagzege, maar ze scoren geen punten in het Divisie 2 kampioenschap. Daarin gaat de strijd aanstaande zaterdag wellicht tussen de BMW van Jonathan Wiart en de snelste voortrekkers, waaronder de Opel Corsa van Junior-kampioen Jonas Dewilde.

Nadat het kampioenschap vorige week de Aarova Oudenaarde Rally verloor, staan er nog 5 manches op de kalender van het Kroon-Oil BRC Divisie 2. De eerste wedstrijd is de 70ste editie van de Rallye des Ardennes, de opvolger van het Circuit des Ardennes. De overige manches op de kalender zijn de TAC Rally en de Div2-nevenwedstrijden in de Rally van Wallonië, de Ardeca Ypres Rally en de Spa Rally (telkens de langste dag van de wedstrijd). De 4 beste resultaten zullen meegeteld worden in de eindstand van het kampioenschap.

In Divisie 2 scoren de klassen RC2 en RGT geen punten. Net zoals vorig seizoen in de Cup, zijn de krachtige achterwielaandrijvers belangrijke kanshebbers op de overwinning. In deze Rallye des Ardennes wordt die favorietenrol opgenomen door Jonathan Wiart met zijn BMW M3. Hij neemt het op tegen een aantal snelle voorwielaandrijvers van het type Rally4, waaronder de Opel Corsa's Rally4 van Junior-kampioen Jonas Dewilde en Maxim Decock. Lokale held Jérôme Septon is met zijn Peugeot 208 Rally4 ook een serieuze kanshebber, net als Corentin Fiasse en Steven Spittaels, in Haspengouw nog de navigator van Gino Bux. Een outsider in deze categorie is zeker de Toyota GT86 SC van Dirk Verhaert.

In totaal telt het startveld 41 deelnemers voor de BRC-manche. Iedereen start trouwens met gelijke kansen, want het parcours is quasi volledig vernieuwd. De wedstrijd gaat zaterdag 16 maart om 7h33 van start op het podium in Dinant. De wedstrijd telt drie ronden van 4 klassementsproeven, Custinne (5,85 km), Falmagne (9,48 km), Chevetogne (18,03 km) en Fonds de Leffe (10,80 km), samen goed voor 132 km tegen de chrono. De winnaar zal om 19h07 op het finishpodium langs de Maas in Dinant gehuldigd worden.

Tijdens het weekend van de Rally van Haspengouw kwamen de eerste gesprekken op gang… De week erna heeft de populaire RACB M cup een nieuwe naamsponsor. Dit seizoen 2024 spreken we voortaan van de MATS Performance M Cup aangezien de winnaar van de eerste manche zijn naam verbindt aan de cup die hij een warm hart toedraagt.

Mats Van Den Brand: "Rond de jaarwisseling hoorde ik dat de M Cup zijn naamsponsor ging verliezen. Ik heb deze cup altijd een mooi initiatief gevonden. Het is altijd een boeiende “wedstrijd in de wedstrijd”. Ik ken de M Cup natuurlijk als deelnemer en het is echt een gezellige groep rijders die heel vriendschappelijk met elkaar omgaat. Op de klassementsproeven strijden we om de seconden. Voor en na de klassementsproeven - bij het wachten, in hergroeperingen en op service - zijn het allemaal rallyvrienden onder elkaar, echt top."

MATS of MATS Performance?

De naam MATS - zonder “Performance” - slaat op de M3 type E30, de wagen waarmee de autobouwer uit de regio Eindhoven de eerste bekendheid kreeg en wat nog steeds het voornaamste product is. MATS Performance is de verzamelnaam van alle BMW-activiteiten. Sinds Beasty - de E36 waar Mats zelf mee rijdt - wil de BMW-specialist aantonen dat er ook andere types en motoren zeer competitief voor de dag kunnen komen. Daarbij hoopt Mats ook meerdere mensen aan te spreken die bijvoorbeeld niet het budget hebben voor een M3 E30 maar die wel graag een deel van MATS Performance willen uitmaken. Een mooi voorbeeld - het project om zijn werknemer Jesse Monnens met een klein budget in een M3 Compact te laten rijden - kadert ook in die filosofie. Naamsbekendheid is de voornaamste reden voor het sponsorship: alle types BMW zijn welkom voor hulp, onderdelen, advies, enz…

Mats vd Brand: "Ik ben er trots op om onze naam aan de RACB M Cup te mogen koppelen. Iedereen kent ons van de M3 E30, maar we willen graag duidelijk maken met MATS Performance dat iedereen bij ons welkom is en dat we ons op meer kunnen focussen dan enkel de E30."

Biesheuvel Autosport & HRX

Het invoeren van de premies voor de top 5 en het eindklassement was een mooie extra voor de deelnemers sinds 2023. Dat leek even verloren te gaan maar in die optiek is er dus goed nieuws. Naast Mats, voegt Biesheuvel Autosport zich ook toe als sponsor van de MATS Performance M cup. Biesheuvel Autosport heeft in Nederland ook altijd een boontje gehad voor Cups - Nissan 350Z, Chevrolet Kalos, Mercedes SLK en de VAG Sprint Challenge - De premies zijn opnieuw gegarandeerd voor dit seizoen.

Antoine Biesheuvel: "Samenwerken met Mats voor de MATS Performance M Cup is een eer en een plezier. Ook ik ben mijn hart verloren aan een MATS-BMW en rijdt er vol plezier in, dus de band voelt des te sterker. We delen niet alleen een passie voor autosport, maar ook een toewijding om anderen te inspireren en te ondersteunen. Met deze nieuwe naamgeving streven we naar een inclusieve benadering van rally rijden, waarbij elke BMW-liefhebber zich welkom voelt. Laten we samen de weg naar succes en vriendschap bewandelen, en de passie voor rijden met anderen delen."

Als extraatje zal de winnaar van de 2024 M Cup ook nog twee nieuwe custom race-overalls krijgen, aangezien MATS Performance ook invoerder is van HRX Racewear.

Het was een bijzonder moeilijke en harde beslissing om te nemen, maar Club Superstage heeft beslist om de Aarova Oudenaarde Rally niet meer te organiseren.

Een 9de editie van de Aarova Oudenaarde Rally, die mee zou tellen voor het Belgisch kampioenschap Divisie 2, komt er niet deze zomer. Erg jammer want met zijn sfeervolle ceremoniële Grote Markt in Oudenaarde en schitterende proeven door de Vlaamse Ardennen en Henegouwen, had de Aarova Rally heel wat troeven en uitstraling.

Na de verlieslatende editie van 2023, heeft de organisatie de voorbije maanden gezocht naar lokale partnerships om het financieel risico te beperken. Die zoektocht heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. Omdat Club Superstage het voortbestaan van zijn andere organisaties niet in gevaar wil brengen, werd met pijn in het hart beslist om afscheid te nemen van de Aarova Oudenaarde Rally, de enige wegwedstrijd in Oost-Vlaanderen.

We willen van de gelegenheid gebruik maken om onze trouwe naamsponsor Aarova nog te bedanken voor het jarenlange vertrouwen in onze organisatie. Verder willen we ook de Stad Oudenaarde, de Gemeente Kruisem en de Gemeente Frasnes-lez-Anvaing bedanken voor hun medewerking en vertrouwen.

De allereerste editie van het Ardenne Rally Festival – op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 mei in en rond Vresse-sur-Semois – ziet er nu al veelbelovend uit! Het team van DG Sport haalt alles uit de kast om de fans gedurende drie dagen een maximum aan plezier te bezorgen, in een sfeer vol nostalgie en passie, waarbij fun het enige doel is…

Terwijl de inschrijvingsaanvragen blijven binnenstromen bij het selectiecomité, is er nu al zekerheid over één blikvanger: Marc Duez! Voor de gelegenheid kruipt de Ardennees opnieuw achter het stuur van een Audi Quattro uit 1980, een bolide die toen aan de Groep 4-regels beantwoordde! Volgens huidige eigenaar Filip Cailliau – een groot liefhebber van het merk uit het Ieperse – werd het monster met de vier ringen, hier uitgevoerd in de kleuren van Audi Sport, volledig heropgebouwd op basis van onderdelen van Audi Sport, en dan in de eerste plaats de motor en de versnellingsbak. Enkele jaren geleden werd de auto tijdens een herdenkingsceremonie bestuurd door… Marc Duez!

“Het is een waar plezier om dit soort wagen opnieuw te kunnen besturen”, stelt Marc Duez. “Er zitten toch 360 paarden onder de motorkap. Goed, tijdens het Ardenne Rally Festival zal er geen onverhard of sneeuw te bespeuren vallen, maar de liefhebbers zullen zeker hun hartje kunnen ophalen bij het horen van het rauwe motorgeluid van deze Quattro Gr. 4, die synoniem stond voor de start van het vierwielaangedreven offensief van het Duitse merk in het wereldkampioenschap rally…”

Er kan nu al geen twijfel meer over bestaan: het Ardenne Rally Festival 2024 zal heel wat losmaken en iedereen toelaten mooie herinneringen op te halen…

Cherain blijft overeind na een spannende slotfase

Met de Rally van Haspengouw werd zaterdag de openingswedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship verreden. Op het uitermate verraderlijke parcours, werden tal van kleine foutjes gemaakt, waardoor de finale razend spannend was met drie rijders binnen de 5"5 voor de laatste klassementsproef. Leider Cédric Cherain hield het hoofd koel en schreef zo de Rally van Haspengouw voor de eerste keer op zijn naam.

Voor de vice-kampioen van België de ideale start van zijn campagne waarin hij mikt op een eerste Belgische titel met de Hyundai i20 N Rally2. "Tot de laatste ronde liep alles naar wens. We profiteerden van het foutje van Maxime Potty om afstand te nemen en met een halve minuut marge kon ik de slechtste. koorden vermijden om niet lek te rijden. Maar, dan maakte ik een foutje bij het aanremmen van een linkse en verloor ik 17"5. Op de voorlaatste proef reden we nog lek, kort voor de finish. Gelukkig kon ik de schade beperken tot 5". Uiteindelijk hielden we op de laatste proef nog 3" over. Ach, dat maakt niet uit, enkel de overwinning telt. Dit is een heel goede start van het seizoen."

Maxime Potty, leider in het begin van de wedstrijd, kon enkel zijn foutje op de derde proef betreuren. Door sneller over te schakelen op banden voor droog weer in de namiddag, kwam de titelverdediger nog erg dicht bij winst. "We hebben een sterke wedstrijd gereden, maar in Halle-Booienhoven werd ik in een remzone verrast door een grote plas water. We schoven rechtdoor... Zoals verwacht, was het weer een spannend duel tussen Cédric en mij," lachte Maxime, niet al te zwaar ontgoocheld.

Ook Niels Reynvoet, derde en voor de laatste proef op 5"5 van de leidersplaats, was erg tevreden na zijn eerste BRC-wedstrijd met Kris D'Alleine als navigator: "De Rally van Haspengouw is een wedstrijd waar ik het minste van verwachtte, want ik had hier nog niet veel ervaring en gaf al een paar keer heel vroeg op. Dit jaar waren we meteen mee in de kopgroep. Dit geeft veel vertrouwen voor het vervolg," aldus de Citroën-piloot.

Gino Bux kreeg vorige week het aanbod om te starten met een Hyundai i20 N Rally2 en hij bedankte voor het vertrouwen met een knappe vierde plaats: "Ik vond de Hyundai heel efficiënt en makkelijk onder de knie te krijgen, zelfs op dit modderige parcours. We stonden binnen de 10" van Cédric Cherain bij het ingaan van de laatste proef, ook al maakte ik vandaag wel een paar kleine foutjes. Hopelijk komt er nog een vervolg met deze Hyundai..."

De vijfde plaats ging na een schitterende slotronde met drie snelste tijden naar Jos Verstappen. Na een lange zoektocht naar het vertrouwen op een nat of deels nat parcours, kon hij in de laatste ronde nog sterk terugkomen. "We gingen in de allereerste remzone rechtdoor en later gingen we in een grote plas water nog eens rond. We hadden ook alleen in droge omstandigheden getest. Nee, ik vond mijn draai niet tot het droger werd...," bekende Jos Verstappen.

Bastien Rouard werd zesde, 2"6 voor tweevoudig kampioen Adrian Fernémont, die blij was over zijn comeback met de Citroën C3. Fred Miclotte, Vincent Verschueren en Bjorn Syx, die tijd verloor door een lekke band en een defecte sensor, vervolledigden de top 10.

Bij de GT's stond er geen maat op Kris Princen met zijn Porsche. Jonas Dewilde was de beste Junior, Olivier Breittmayer stuurde zijn BMW M3 E30 naar winst in Historic, in de M-Cup was Mats van den Brand nutstanding en de 2WD Trophy werd gewonnen door Bruno de Wilde.

Bekijk hier de volledige einduitslag.