Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 21 mei 2022

logo rally online

Rally Online België

Karel

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Afgelopen weekend won Melissa Debackere de Short Rally van Moorslede, ze schonk ook copiloot Nick Degryse zijn tweede opeenvolgende zege in Moorslede. Melissa was meteen in het goede ritme en had de ganse wedstrijd aan Vincent Verschueren een stevige tegenstander…

“We hadden een super weekend,” opent Melissa. “Sinds eind vorig seizoen voel ik me echt één met de Skoda Fabia, het doet me terug denken aan de periode met de Toyota Corolla WRC. Weet dat ik al van 2016 met deze wagen rij, het is eigenlijk al een oldtimer tussen de R5 wagens (lacht). Maar mijn papa maakt dat de wagen steeds mechanisch perfect in orde staat en dat loont! We kennen ondertussen ook de auto volledig, ik kan bij wijze van spreken mijn naam schrijven ermee.”

“Mijn doel was om als eerste Moorsledenaar aan de finish te komen,” gaat copiloot Nick verder. “We hadden een top 3 in gedachten, maar de samenwerking was top en snel voelden we dat er veel meer inzat. Ik wist al langer dat Melissa snel was, maar wat ze op kp4 liet zien was echt wel klasse. We gaven de tegenstand een mokerslag van bijna 7 seconden…”

Zo kwam kreeg duo halverwege de koers een voorsprong 8 seconden op Vincent Verschueren, maar de volgende proef ging het even mis in de Skoda Fabia R5.
“Bij het verlaten van de toertjes op kp 5 gingen we rond. Ik moet geen excuses zoeken het was gewoon een domme fout! We hebben de moed echter niet laten zakken en zijn vol in de aanval geweest. Ik heb echt alles gegeven en we konden Vincent terug pakken. Uiteraard ben ik super tevreden, de samenwerking met Nick verliep ook super, het is altijd wat wennen aan een nieuwe co maar zijn nota’s waren absoluut foutloos! Knap!”

Melissa en Nick wonnen na 8 proeven met iets minder dan anderhalve seconde voorsprong. Door deze derde zege is Melissa nu samen met Joost Boxoen recordhoudster met 3 overwinningen in Moorslede. Veel plannen zijn er nog niet voor de rest van het seizoen.
“het is redelijk druk in de zaak en die willen we natuurlijk prioriteit geven. Als alle meezit rijden we zeker de ORC, Rallye de Charlemagne en Kortrijk, wat er nog bijkomt hangt af van ons budget, we zoeken naast Kroon Oil nog extra partners voor een meer uitgebreid programma…”

“ik wil zeker nog alle sponsors bedanken, en natuurlijk ook Melissa en het team van ASD voor de fijna samenwerking,” besluit Nick die fier is dat hij zowel de laatste editie van de rallysprint als de eerste editie van de Short Rally kon winnen…

Voor de Short Rally van Moorslede zorgt copiloot Nick Degryse voor het vijfde opeenvolgende jaar voor een publiekstrekker. Dit jaar brengen Nick en zijn sponsors Melissa Debackere aan de start in de gekende Skoda Fabia R5.
“Ik wou dit jaar zeker aan de start staan in Moorslede, al was het maar om de organisatie een hart onder de riem te steken na de tegenslagen van de voorbije jaren,” aldus copiloot Nick Degryse. “Ik rij dit jaar mee met Melissa Debackere en zo vormen we als 2 ex-winnaars een duo die opnieuw een rol van betekenis kan spelen.”

Voor Melissa Debackere zal Moorslede de eerste wedstrijd worden van het nieuwe seizoen, al is er nog weinig zekerheid over de rest van het seizoen vertelde Melissa ons.
“Ik heb het op professioneel vlak heel druk en zoek nog enkele nieuwe partners om dan een programma uit te werken. Maar toen Nick me belde voor Moorslede was ik meteen enthousiast! Ik krijg regelmatig de vraag om eens iemand mee te nemen, ik ga niet snel in op zulke voorstellen maar Nick ken ik al wat langer en vooral hij is bijzonder gemotiveerd! Al 2x kon ik winnen in Moorslede, maar mijn laatste deelname is toch al van 10 jaar geleden… De bedoeling is absoluut om een goed resultaat te rijden. In Kortrijk waren we goed mee, dus als we hier een goeie start kunnen nemen is er wel iets mogelijk!”

Voor Nick is Moorslede een jaarlijkse one-shot, hij reed er al samen met Timothy Van Parijs en Gunther Monnens. Met deze laatste won hij in 2019 in een Skoda Fabia R5 ook de wedstrijd.
“Ik moet vooral mijn sponsors bedanken, het is dankzij hen dat we hier weer aan de start staan. Het budget voor dit jaar is na amper 2 weken reeds zo goed als rond. Ik kijk er fel naar uit om met de snelste dame uit de Belgische rallysport aan de start te komen… ”
“We willen ons zeker nog eens in de kijker rijden, ik kijk om zo snel mogelijk nog een test in te lassen zodat we het gebrek aan ritme kunnen wegwerken. Maar een voorspelling maken is steeds heel moeilijk…” besluit Melissa Debackere.

Tijdens de komende Renties Ypres Rally, verreden van 13 tot en met 15 augustus, staat autostal Atlantic garant voor ongeveer een vierde van het totale deelnemersveld.
“Voor ons is het meteen ook een unicum dat meer dan 25 teams de kleuren van Atlantic verdedigen in een rally meetellend voor het wereldkampioenschap” aldus secretaris Freddy Hindryckx. “De laatste dagen moesten er een handvol teams afhaken door de specifieke reglementeringen, maar uiteindelijk blijven er toch nog een flink deel fungeren op de deelnemerslijst. Voor al deze rijders gaan we klaar staan met onze assistentiestand, die dit jaar zal voorzien zijn in de Rijselsestraat, dichtbij de Ieperse Grote Markt. Waar we vroeger familie, vrienden en supporters van de teams allemaal verwelkomden in de Atlantic-ruimte, zal dit door de gekende pandemiemaatregelen nu niet mogelijk zijn. En zullen de mensen de sleutelende mecaniciens moeten gadeslaan van achter de  nadars. Maar de sfeer en de gezelligheid zal er daarom zeker niet minder om zijn.”

Toch weer een pluim op de hoed van voorzitter Danny Debruyne en secretaris Freddy Hindryckx om hun leden ook in deze moeilijke periode de nodige hulp en logistiek aan te bieden.

De Atlantic-leden in de Renties Ypres Rally 2021 (met startnummers):
38 Bernd Casier-Pieter Vyncke (Ford Fiesta Mk II)
39 Pieterjan-Michiel Cracco-Jasper Vermeulen (Skoda Fabia Evo)
41 Filip Pyck-Peter Dehouck (Skoda Fabia)
52 Stefaan Prinzie-Sharon Vermeulen (Alpine A110)
53 Chris Vandamme-Kurt Declerck (Alpine A110)
70 Kurt Boone-Kenny Deroo (Mitsubishi Lancer Evo X)
71 Bjorn Syx-Ari Vanrobaeys (BMW E30 M3)
74 Wim Soenens-Frank Blondee l(BMW E87)
80 Steven Dolfen-Niels Pierpont (Opel Adam)
82 Jonas Dewilde-Ward Hanssens (Peugeot 208 Rally4)
83 Frederic Berville-Ditte Kammersgaard (Opel Adam)
84 Manuel Merlevede-Thomas Cloet (Peugeot 208)
86 Aaron Ollevier-Steven Santy (Peugeot 208 Rally4)
88 Vincent Verstraete-Christophe Dewickere (Ford Fiesta)
92 Damon Noyelle-Jeroen Vanhoutte (Peugeot 208)
94 Maxime Soete-Jeroen Delepierre (Ford Fiesta)
95 Filip Maertens-Thijs Ozeel (Ford Fiesta)
96 Lander Dhaene-François Geerlandt (Ford Fiesta)
97 Tom Ceuppens-Frank Werner (BMW E87)
98 Ruben Wostyn-Steven Ramboer (Subaru Impreza)
99 Wouter Lievens-Nico Hoflack (BMW E36 M3)
106 Nichias Priem-Diederik Pattyn (Renault Clio RS Line)
107 Matthias Delplace-Thomas Sohier (Renault Clio RS Line)
111 Koen Verlinde-Marc Vandemoortele (Renault Clio RS Line)
113 Jeroen Catelin-Charlotte Deryckere (Renault Clio RS Line)
118 Louis Vandenborre-Jasper Maelfait (Opel Adam Cup)
121 Diego Decrock-Jocelyn Rodts (Peugeot 106 Rally)


U kan autostal Atlantic altijd volgen via de facebookpagina of via de website www.autostal-atlantic.be

Twee klassementsproeven live op de VRT met dank aan Hommelbier

Van vrijdag tot en met zondag wordt Belgische autosportgeschiedenis geschreven in Ieper. Voor de allereerste keer zal een Belgische rally meetellen voor het FIA Wereldkampioenschap Rally. Dankzij de samenwerking met Hommelbier zal de VRT twee klassementsproeven live op televisie brengen. Op zaterdag 14 augustus zal de klassementsproef van Dikkebus, 12,49 km lang, van 15u tot 16u05 live uitgezonden worden op Een. Op zondag staat de allerlaatste chronorit, de Wolf Power Stage in Francorchamps live worden uitgezonden van 12u15 tot 13u, opnieuw op Een.

"Het is uniek dat de Renties Ypres Rally Belgium meetelt voor het FIA World Rally Championship. Het is een enorme promotie voor onze sport dat twee klassementsproeven rechtstreeks op Een worden uitgezonden, want zo bereiken we een heel breed publiek. We zijn ervan overtuigd dat de kijkers zullen genieten van de spectaculaire beelden die in 88 landen live worden uitgezonden. Deze uitzending werd mogelijk gemaakt door de steun van Hommelbier, gebrouwen door Leroy Breweries uit Boezinge," vertelt Jan Huyghe namens organisator Club Superstage.

"Het is heel bijzonder dat de Ypres Rally dit jaar het Wereldkampioenschap ontvangt. Ons bier is van de streek en het is een fantastische promotie voor onze regio. Iedereen in de streek is opgegroeid met de rally. Het is een sport met traditie, die drijft op passie. Twee waarden die perfect passen bij Hommelbier. We zijn trots dat we deze live televisieuitzendingen mogelijk kunnen maken," besluit Bruno Leroy, Sales en Marketing Manager van Leroy Breweries.

Afspraak op Een op zaterdag 14 augustus om 15u en zondag 15 augustus om 12u15 eveneens op Een.

De Belgen willen zich meten met de wereldtop in WRC2 en WRC3

Voor de eerste keer in de geschiedenis wordt dit weekend een manche van het FIA World Rally Championship verreden in ons land. De wereldtop zakt af naar Ieper. Een ideale buitenkans voor veel Belgen om zich eens te meten met de internationale top. Vooral in WRC3 zal het spannend worden, want heel wat van onze nationale toppers gaan de strijd aan met de referenties in een Rally2, zoals Oliver Solberg, Jari Huttunen, Nikolay Gryazin, Tom Kristensson en Teemu Suninen. 

Davy Vanneste, die deze week de burgemeester van Ieper Emmily Talpe, nog een spectaculaire rit bezorgde als passagier mikt op een topresultaat, net als Citroën merkgenoot en voormalig Ieper-winnaar Kris Princen.

We zijn ook benieuwd naar de tijden van achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen met zijn VW Polo R5 in de kleuren van Safety Jogger, dezelfde wagen als Vincent Verschueren, die de kleuren verdedigt van GoDrive, het team uit Heuvelland. En wat kan Bernd Casier op de voor hem bekende West-Vlaamse wegen met zijn Ford Fiesta, dezelfde wagen als Maxime Potty?

Na zijn dominant en overtuigend optreden in de South Belgian Rally, zijn we benieuwd of Ghislain de Mevius ook in West-Vlaanderen de Belgische concurrentie kan domineren om het in Spa af te maken. Bijna voor eigen publiek, wat zeker het geval is voor Cédric De Cecco. De Skoda-boys Adrian Fernémont, Sébastien Bedoret en Pieter-Jan Michiel Cracco mikken eveneens op een hoofdrol. En vanzelfsprekend wil Grégoire Munster eindelijk in eigen land eens de volle pot scoren met zijn Hyundai. Nicola Stampaert zal in de eerste plaats genieten van het WRC-peloton, want de Oost-Vlaming wil dit jaar vooral ervaring opdoen.

De WK-affiche is ook subliem voor de GT's. Marc Duez, Gino Bux, Chris Vandamme en Stefaan Prinzie kiezen voor een Alpine A110.De Franse bolide in RGT zorgt voor een recordopkomst in de klasse, want ook de Fransen Emmanuel Guigou, Pierre Ragues en Philippe Baffoun stappen in een Alpine. Mooie referenties voor onze snelste Porschisten Tim Van Parijs, Glenn Janssens, Tuur Vanden Abeele en Claudie Tanghe.

De meeste jongeren zien we terug in de Renault Clio Trophy Belgium, waarin dubbele punten te verdienen zijn. Met een dozijn Clio's Rally5 aan de start, belooft het een erg spannende strijd te worden. Voor de zege worden Benoit Verlinde, Tom Rensonnet, Gilles Pyck en Corentin Dozot getipt, maar laten we streekrijders Nikias Priem en Matthias Delplace niet uit het oog verliezen!

De afspraak met de geschiedenis in de Renties Ypres Rally Belgium begint vrijdagmiddag en eindigt na bijna 300 km tegen de chrono zondagmiddag op het circuit van Spa-Francorchamps.

Men heeft het lang 'stil' kunnen houden, maar niemand minder dan de huidige nummers 1 en 2 van het “FIA WRC World Rally Championship” komen aan de start van de 20e Hemicuda Rally, op zondag 25 oktober in Koekelare. Elfyn Evans en Sebastien Ogier, beiden in een fabrieks Toyota Yaris WRC, nemen het tegen elkaar op maar komen uiteraard testrijden in functie van de Renties Ypres Rally.

De twee fabrieks WRC wagens zijn ongetwijfeld hors catégorie, maar achter dit duo zal zich een mooie strijd ontwikkelen tussen de R5 wagens van Grégoire Munster (Hyundai i20 R5), Vincent Verschueren (VW Polo GTI R5), momenteel 3e in het Belgisch Rallykampioenschap, en Paul Lietaer (Citroën C3 R5). Bij droog weer mogen zij zeker weerstand verwachten van Andy Lefevere, in de Porsche 997 GT3. Lefevere won de Hemicuda Rally al 7 keer, maar hij krijgt op zijn beurt af te rekenen met Gunther Monnens, ook al in een krachtige Porsche.

Naast Ogier en Evans komen nog drie FIA-prioriteitspiloten aan de start: de nog zeer jonge Sami Pajari die het Junior WRC kampioenschap betwist in een Ford Fiesta Rally-4, Ole Christian Veiby, die het WRC2 kampioenschap rijdt in een Hyundai i20 R5 en recent nog 12e algemeen werd in de WK Rally van Sardinië en Nikolay Gryazin, eveneens WRC2 (Hyundai i20 R5).

Nog meer “R5”-geweld komt er van onder andere Bert Coene (Ford Fiesta R5), John Reddington (Ford Fiesta R5), Meiron Evans (VW Polo GTI R5) en Melvin Evans (Skoda Fabia R5). Dat peloton is niet noodzakelijk opgewassen tegen de immer snelle Mitsubishi-armada van onder andere Anthony O’Brien, Joe McQuillan, Kurt Boone, Philip Barbier en Thierry Deconinck.

In het Historic peloton wordt het vooral uitkijken naar het duel tussen Bjorn Syx, met de oerspectaculaire BMW M3 en Stefaan Stouf met de Ford Sierra Cosworth.
Tot voor een paar weken was er een lange wachtlijst, naast de 160 beschikbare startplaatsen. Meer dan vijftig buitenlandse teams haakten echter last-minute af, omwille van de quarantaine maatregelen bij terugkeer uit België naar hun land. Niet getreurd echter, want er staan nog altijd meer dan 120 teams aan de start.

Strenge maatregelen voor toeschouwers
Er gelden tijdens de Hemicuda Rally heel strikte covid-maatregelen. Tickets dienen verplicht op voorhand gekocht, na registratie via www.hemicuda.be
Per klassementsproef worden een beperkt aantal toeschouwers toegelaten, in specifieke publiekszones.
Het dragen van een mondmasker is te allen tijde verplicht, de social distancing regel van 1,5 meter dient gerespecteerd, vóór het betreden van de zones wordt de lichaamstemperatuur gemeten en dienen de handen ontsmet. Er geldt een algemeen verbod op alcohol en er zal ook geen catering aanwezig zijn. Het servicepark blijft dan weer volledig verboden voor toeschouwers.
Tijdens het weekend zullen tientallen covid-stewards toezicht houden op het respecteren van de covid-maatregelen !
Autostal Hemicuda en Autostal Atlantic wensen de verschillende overheden uitdrukkelijk te bedanken voor het vertrouwen dat ze krijgen om de Hemicuda Rally in moeilijke omstandigheden te mogen organiseren.

Nu werd bekend gemaakt dat een aantal wedstrijden tellend voor het Belgian Rally Championship dit jaar niet zullen doorgaan, en om het nationale kampioenschap toe te laten om over voldoende wedstrijden te beschikken om aan het eind een titel uit te kunnen reiken, besloot DG Sport zijn project om in de schitterende Ardense regio van de Semois een rally te organiseren in een stroomversnelling te steken.

“We zijn al meer dan een jaar aan het bekijken of we een rally in deze schitterende streek in de Belgische Ardennen kunnen organiseren”, stelt een enthousiaste Christian Jupsin, CEO van DG Sport. “De evenementen ten gevolge van de Covid-19 uitbraak hebben ons extra gemotiveerd om het proces wat te versnellen. Ik ben er nu al honderd procent van overtuigd dat de rallyrijders onder de indruk zullen zijn van het adembenemende parcours en dat we van bij de eerste editie een perfecte organisatie zullen kunnen neerzetten. Ik wens in het bijzonder ook Arnaud Allard, de dynamische burgemeester van Vresse-sur-Semois, te bedanken, want hij was onmiddellijk bereid om samen met ons deze uitdaging aan te gaan. Hij heeft tevens de contacten met de naburige gemeentes overzien. Dank aan de gemeenten Bièvre en Gedinne voor hun principieel akkoord, dank ook aan de provincie Namen voor haar reactiviteit. Verder geven we ook graag mee dat Promo Racing, organisator van de Rallye de la Semois, zijn steun zal verlenen om van de eerste editie van de South Belgian Rally in Vresse-sur-Semois een groot succes te maken.”

Die eerste editie van de South Belgian Rally in Vresse-sur-Semois zal bestaan uit vier chronoritten die elk drie keer zullen worden afgewerkt. Net zoals bij de Spa Rally spelen Bernard Herman en Florian Jupsin een grote rol in het bepalen van het parcours. “We zijn al heel ver gevorderd in onze voorbereiding, en ik moet toegeven dat ik heel enthousiast ben over het aantal mogelijkheden die deze schitterende regio ons biedt”, stelt Florian Jupsin. “Wat een plezier om een parcours te kunnen uittekenen, zonder met hele grote beperkingen voor de omwonenden rekening te moeten houden. Want uiteraard willen we onze impact zo klein mogelijk houden”, voegt Bernard Herman er aan toe.

Zoals Christian Jupsin al benadrukte is een organisatie als deze ondenkbaar zonder de steun van de gemeentelijke autoriteiten. Dat wordt ook bevestigd door Arnaud Allard, burgemeester van Vresse-sur-Semois: “Ik ben heel blij dat we in onze gemeente een wedstrijd kunnen houden die onmiddellijk voor het Belgische rallykampioenschap zal meetellen. Dat plaatst onze regio danig in de kijker. Ik ken de uitstekende reputatie van de professionele structuur van DG Sport, en ik ben er dan ook van overtuigd dat we op zaterdag 24 oktober een schitterend evenement te zien zullen krijgen. Dit evenement zal zeker veel bezoekers trekken tijdens het meestal laagseizoen, wat een uitkomst is in dit gecompliceerde jaar voor de Horeca. Uiteraard houden we de evolutie van de Covid-19 pandemie scherp in de gaten, en zullen alle nodige maatregelen om dit evenement in alle veiligheid en volgens de geldende voorschriften te laten verlopen worden genomen. Ook moet worden opgemerkt dat er een protocol is gevalideerd door minister Glatigny.”

Praktische info over de South Belgian Rally in Vresse-sur-Semois worden binnen afzienbare tijd bekend gemaakt, net zoals de website www.southbelgianrally.com binnenkort online wordt geplaatst.

Begin dit jaar had copiloot Nick Degryse een project gelanceerd om Gilles Pyck in de Short Rally van Moorslede te laten rijden met een Ford Fiesta R5. “Door de gekende reden kon het project niet doorgaan, samen met alle sponsors vonden we dat we Gilles dit jaar toch nog deze kans moesten geven.” Aldus Nick.

Gilles Pyck zal eind augustus de Monteberg Rally rijden met een Ford Fiesta R5. “Het was al een prachtig voorstel van Nick om samen Moorslede te rijden, maar nu is het ook nog eens in mijn thuiswedstrijd dat ik de R5 kan ontdekken,” vertelt Gilles.

Ook copiloot Emile Mourisse is bijzonder enthousiast. “Het was niet voorzien dat ik de nota’s ging lezen in de Ford Fiesta R5. Nick Degryse ging copiloot zijn, maar met de Monteberg kan Nick zich niet vrijmaken en mag ik mee. Ik ben Nick en zijn sponsors ook bijzonder dankbaar voor deze kans. Maar uitstel is geen afstel, Nick zal zeker nog eens mijn plaats kunnen innemen naast Gilles.”