Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 20 januari 2019

logo rally online

Rally Online België

Karel

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Na een uiterst positief einde van het 2018 seizoen, onder andere in de East Belgian Rally en de Rallye du Var, begint RNT piloot Guillaume de Mevius aan zijn 2019 programma met een grote dosis vertrouwen.

Een programma dat binnen enkele dagen start met de Rally van Monte-Carlo, waar Guillaume de Mevius en Martijn Wydaeghe hun Citroën C3 R5 van DG Sport Competition zullen terugzien. Het team uit Theux werd onlangs versterkt met de komst van Jérémy Chevallereau, ingenieur van de officiële Citroën C3 van Yohann Bonato in 2018. Guillaume de Mevius zal zijn tweede Monte-Carlo rijden nadat hij in 2018 een eerste keer meedeed en eindigde op een mooie tweede plaats in het WRC2, waarna hij 19 minuten straftijd kreeg voor een te lichte batterij... De RNT piloot eindigde alsnog in de Top 20. Gesterkt door deze ervaring en het vermogen van de Citroën C3 R5 DG Sport, mag het Belgische team rekenen op een goed resultaat... al is het geweten dat de Rally van Monte-Carlo een "loterij" blijft, onder andere op vlak van bandenkeuze. Guillaume wordt ook begeleid door een ervaren team, met "papa" Grégoire en André Leyh aan de peddels.

Het volledige WRC2 programma van Guillaume de Mevius is: Monte-Carlo, Corsica, Portugal, Sardinia, Duitsland, Wales GB en Catalunya.

En als het bijna gedaan is, dan is er nog! Het intense sportjaar 2018 van BMA werd uiteindelijk vorig weekend in Frankrijk, in de buurt van Gap, afgesloten. Met een dubbele première, want een van de twee Volkswagen Polo's R5 van het team van Bernard Munster maakte zijn competitiedebuut en… Grégoire Munster en Louis Louka behaalden hun eerste algemene overwinning met een Skoda Fabia R5 van het team uit Thimister-Clermont!

De Rallye Hivernal du Dévoluy is gekend omdat het parcours proeven bevat 'type Monte-Carlo', zodat het een ideale voorbereidingswedstrijd is op de openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap Rally. De Fransman Bertrand Pierrat, die zijn deelname aan de Monegaskische klassieker met een van de nieuwe VW Polo's R5 al had aangekondigd, werd er genavigeerd door André Leyh. Ze waren vastbesloten om veel kilometers te maken met de nieuwe Duitse bolide. De rijder die al aan het stuur van diverse Gr.A's en WRC's zat, slaagde er niet in de finish te halen, maar toch was de eerste balans eerder positief…

"Voor de Dévoluy hadden we met Kris Princen een testsessie georganiseerd op de piste van EMA," vertelt Bernard Munster. "Er is zeker nog werk aan de Polo om er het maximum uit te halen op typische parcours zoals in België, maar het potentieel is zeker aanwezig! Op zijn 63ste reed Bertrand Pierrat voor de eerste keer met een R5. Hij amuseerde zich en hij wilde alles op een gestructureerde wijze ontdekken. In 2019 zal hij aan de start komen in Monte-Carlo, Zweden en de Tour de Corse… Het was belangrijk voor hem om dit jaar al wat te rijden met de wagen."

Overwinning !

De aangename verrassing van de Dévoluy kwam van de jonge Grégoire Munster en zijn navigator Louis Louka! De twee jonge kerels reden pas hun tweede wedstrijd met een R5, meer bepaald een BMA Skoda Fabia R5. Ze draaiden meteen mooie tijden, met een scratch op KP1 voor gelijkaardige wagens van de Fransman Margaillan en de Zwitser Burri!

"We gingen daar in de eerste plaats van start om zoveel mogelijk te leren, zeker omdat het een rally is die in winterse omstandigheden werd verreden," vertelt Grégoire. "Het ging veel beter dan verwacht. Goed geholpen door de erg efficiënte Pirelli's, sloten we de eerste etappe, die bestond uit vier klassementsproeven, als leider af! De eerste proef op zondag werd als droog aangekondigd, maar de verbinding naar de start lag op plaatsen ondergesneeuwd. We lieten tijd liggen door te laat in te klokken! Resultaat: 20 seconden straftijd voor een erg moeilijke proef. Door de kwaliteit van onze banden, konden we een goede slag slaan op KP 7, waar ik een twintigtal seconden sneller was dan Margaillan. We pakten nog eens 6 seconden op hem op KP 8, waardoor we 8 seconden goed moesten maken voor de laatste proef. Samen met Louis, besliste ik om voorzichtig te blijven, maar toch onze kans te wagen… We wonnen de rally met 1"8 voorsprong! Deze Rallye Hivernal du Dévoluy is duidelijk mijn mooiste ervaring sinds mijn debuut… En dat is nog niet zo lang geleden!"

"We moeten er geen geheim van maken: Grégoire heeft ons echt verbaasd," lacht Bernard Munster. "We hadden van hem verwacht dat hij hier of daar in het slot van het seizoen een knappe prestatie zou realiseren, om zijn progressie te bewijzen met het oog op volgend jaar. Maar, er waren zoveel nieuwe factoren voor hem in Dévoluy. Zowel de ervaren Burri, die kort onze Polo R5 testte voor de start, en Yoann Bonato, die met een officiële Citroën C3 R5 het parcours opende als 0-wagen, waren onder de indruk van de tijden van Grégoire. We wilden panache zien voor de feestdagen en we moeten toegeven dat dit een zege met panache was! We zijn heel tevreden…"

De winterpauze zal goed doen om de maand januari voor te bereiden, want die belooft druk te worden voor BMA. Het jaar begint met de Romania Historic Winter Rally van 11 tot 13 januari, waarna natuurlijk de Rally van Monte-Carlo volgt! Bertrand Pierrat komt, zoals verwacht, aan de start met de BMA VW Polo R5, maar Bernard Munster bevestigt hierbij ook officieel de deelname van zijn zoon Grégoire met een Skoda Fabia R5. Daarover binnenkort meer…

"Nog een tip voor de geïnteresseerden: er is nog een VW Polo R5 te huur voor Monte-Carlo," verduidelijkt Bernard Munster. "Maar, opgelet want de inschrijvingen sluiten komende vrijdag!"

Ne de openingsmanche van het WRC is het uitkijken naar de Legend Boucles @ Bastogne, waarna BMA naar Zweden reist voor de tweede manche van het WRC. Het worden drukken weken in januari!

De Rally van Kortrijk sloot afgelopen weekend het seizoen 2018 af en daar komen de eerste plannen voor 2019 reeds... Moorsledenaar Nick Degryse zal net zoals dit jaar opnieuw naast Gunther Monnens zitten tijdens de Rallysprint van Moorslede.

"Begin dit jaar heb ik in Moorslede Gunther mogen navigeren in de Porsche. En in het afgelopen seizoen ben ik Gunther blijven volgen en steunen waar mogelijk." aldus Nick Degryse die reeds vroeg begon om een project op poten te zetten voor 2019.

Maar toen Gunther in september zijn Porsche verkocht moest er op zoek gegaan worden naar een andere wagen. "Ik ben nog bezig met de opbouw van een nieuwe Porsche, maar waneer deze zal klaar zijn en of we er wel mee gaan rijden volgend jaar is helemaal niet zeker," vertelde de Limburgse piloot.

Uiteindelijk brengen Gunther en Nick de Skoda Fabia R5 van Rallyteam Van Eecke aan de start van de Rallysprint van Moorslede.
"Ik ben net voor de Condroz deze wagen gaan testen en ik was echt stevig onder de indruk. De Porsche heeft uiteraard meer vermogen, maar de wegligging en de de remkracht zijn fenomenaal..." aldus Gunther die mits het nodige budget volgend jaar graag meerdere wedstrijden met deze wagen zou rijden.

"Als er nog R5's aan de start staan zal et moeilijk zijn voor Gunther om mee te doen voor de zege, maar met deze Fabia moet een podiumplaats in mijn thuiswedstrijd zeker haalbaar zijn," aldus Nick.
"Om met een R5 voluit te gaan heb je de nodige kilometers nodig," vult Gunther aan. "En bovendien vertelde Nick dat hij bij winst in Moorslede de helm aan de haak hangt, tweede worden zou mooi zijn (lacht).
Ik wil nu reeds Nick bedanken voor zijn inspanningen, ik zorg ervoor dat hij en de sponsors niet zullen ontgoocheld worden, zelfs als we daarvoor moeten winnen," besluit de goedlachse piloot uit Bocholt.

Bovenstaand ook het ontwerp van hoe de Skoda er zal uitzien, van de hand van ondergetekende. Uiteraard krijgen de sponsors hier nog een plaatsje op.

Vincent Verschueren heeft voor de vierde keer in zijn carrière de 6 uren van Kortrijk gewonnen. Hij had aan de meet 1'20" over op Patrick Snijers (Skoda Fabia R5) en 2'07" op Davy Vanneste (Ford Fiesta R5) . Ondanks het grijze en koude weertje was er heel wat volk op baan om het spektakel te volgen. Onder meer de finish van Aalbeke bleek opnieuw een echte trekpleister.

Opnieuw duizenden toeschouwers op de openingsproef

Ondanks het mindere weer hadden duizenden rallyliefhebbers opnieuw hun weg gevonden naar de openingsproef KP Lavano op zaterdagavond, de publiekslieveling maar steeds meer gevreesd bij de rijders. Dat bleek al snel wanneer de eerste tijden binnenliepen. De proef lag ook enkele keren stil door deelnemers die in de gracht belandden, allemaal zonder erg. Vincent Verschueren klokte er de eerste besttijd in zijn Skoda Fabia R5. Paul Lietaer (Skoda Fabia WRC) en Patrick Snijers vervolledigen het virtuele podium, maar al ongeveer op een halve minuut.

Een cadeau was het allerminst, die proef op Lavano in Moeskroen. Voor de Porsches van Jochen Claerhout en Claudie Tanghe was het avontuur zelfs al voorbij na een sortie, maar beiden konden op zondag terug de baan op dankzij SupeRally. Toen de 4x4-wagens startten, gingen de tijden gevoelig naar beneden, maar Vincent Verschueren klokte een fabelachtige tijd. Hij was de enige die onder de negen minuten ging. Snel maar het gemiddelde lag daarmee wel onder 60km/u. Die cijfers spraken voor zich. De Oost-Vlaming en meervoudige winnaar was op Lavano maar liefst 26,5 tellen sneller dan Paul Lietaer en zelfs dertig dan Patrick Snijers. Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) klokte een aardige vierde tijd op 35,6 seconden. Davy Vanneste (Ford Fiesta R5) volgde op 39,6 seconden van de leider en had slechts twee tienden voorsprong op Tuur Vanden Abeele (Ford Fiesta R5).

In R2 was Niels Reynvoet de snelste in zijn Ford Fiesta. Hij was vijf tellen sneller dan Louis Vandenborre, die niet met een R2 reed maar met de Cup-versie van de Opel Adam. Gilles Pyck was voorlopig derde in R2 op tien tellen van Reynvoet.

Bij de historics klokte Didier Vanwijnsberghe de beste tijd. Niet te verwonderen, zijn Toyota Celica GT4 deed het een pak beter op glad terrein tegenover de achterwiel aangedreven wagens. Arthur Kerkhove bevestigt met zijn MKII zijn prestatie van vorig jaar. Hij moet wel een halve minuut toegeven op de leider. Thomas Vauterin noteerde een derde tijd met de BMW M3 op driekwart minuut. 

Geen houden aan Verschueren

Vincent Verschueren begon als leider aan de tweede loodzware dag, maar de Oost-Vlaming toonde zich heer en meester in moeilijke omstandigheden. Patrick Snijers had net iets te veel tijd nodig om zijn wagen te leren kennen en besloot de wedstrijd op de tweede plaats, op 1’20 van de winnaar die stilaan onoverwinnelijk lijkt in Kortrijk. Na een constante wedstrijd leek Didier Duquesne (DS3 WRC) na tal van pogingen nog eens een podiumplaats te halen. Hij werd als derde afgevlagd op 1’57 van de winnaar, maar zag die plaats in rook opgaan na de finish toen hij pas zesde werd na een tijdsherberekening. 

Davy Vanneste haalde het zo voor de vierde plaats. Hij had welgeteld één seconde voorsprong op Melissa Debackere (Skoda Fabia R5). Paul Lietaer (Skoda Fabia WRC) werd zesde, Robin Maes zevende en Andy Lefevere (Porsche GT) achtste. Hij eindigde ook als eerste GT-wagen met het exemplaar van Chris Debyser. Zijn eigen Porsche is immers nog steeds in opbouw. 

Bij de historics ging Thomas Vauterin (BMW M3) snel voorbij Didier Vanwijnsberghe (Toyota Celica) op zaterdag. Vauterin was 36,2 seconden sneller dan Vanwijnsberghe. Bram Fonteyne (Volvo 240) mocht mee het podium op.

De organisatie maakt gisteren al gewag van een 3.000 toeschouwers op de site Lavano, wat opnieuw een succes is gezien het weer. Ook in Kortrijk was het bij momenten een komen en gaan tijdens de administratieve controle op de Grote Markt en de ceremoniële start. Op zondag was er opnieuw heel veel volk op de baan. Het publiek hield zich voortreffelijk aan de voorschriften en de wedstrijd verliep vlekkeloos, op wat blikschade na.

Bekijk ons fotoalbum hier!
Uitslagen

Veel kwam Tuur Vanden Abeele dit jaar nog niet in actie, maar tijdens de 26ste editie “6 uren van Kortrijk” wil hij zich opnieuw gaan meten met de concurrentie, al blijft hij realistisch. “Top acht zou mooi zijn”, aldus de vijfde van vorig jaar. Hij komt opnieuw aan de start met zijn Ford Fiesta R5. Stijn Stragier kruipt in het rechterkuipje en leest de nota’s.

De “6 uren van Kortrijk” is pas de tweede rally van het seizoen dit jaar naar de Aarova Rallysprint van Oudenaarde. “We hebben dus nog wat ritme nodig. Als lid van Autostal Groeninghe hoop ik uiteraard op droog weer voor de toeschouwers. Als piloot echter, mag het voor mij regenen. Vorig jaar was ik goed mee in de regen. Toen het begon op te drogen verloor ik tijd”, aldus Vanden Abeele. “Bij droog weer wordt het een ontdekkingstocht en een zoektocht naar de goede rempunten.”

Vorig jaar stond hij lange tijd derde bij zijn R5-debuut. “Maar het startveld is opnieuw heel sterk. Bovendien komt de evolutie op onze Fiesta R5 maar na het seizoen. Ik mik wel op snelle tijden op de showproef Lavano. Die is altijd heel glad en vermogen speelt minder een rol. Ik voelde ook vorig jaar dat mijn rallyinitiatie in Lapland daar vruchten afwierp”, aldus Vanden Abeele.

Net zoals in Oudenaarde wordt Tuur geloodst door Stijn Stragier, gekend van het bedrijf Geodynamics dat in tal van rally’s zorgt voor het track&tracesysteem. “Ik ken Stijn inmiddels al tien jaar en er is altijd een klik geweest. We hebben ook al enkele regularity’s gereden samen. Stijn is een trouwe partner en levert in de wagen heel goed werk.”

Het is de bedoeling volgend jaar meer te rijden. “Na de rally krijgt de motor een revisie en de evolutie. Volgend jaar willen we een mooi programma afwerken, waar we later meer over bekend zullen maken”, besluit Tuur.
Tuur bedankt ook al zijn partners en wenst zijn mede-leden van Autostal Groeninghe veel succes. “Hopelijk wordt het opnieuw een succeseditie. We hebben heel hard gewerkt om editie 26 opnieuw te doen slagen.”

"We mikken minstens op een podiumplaats"

Enkele weken na de ontknoping van het Belgisch rallykampioenschap in de East Belgian Rally, wordt dit weekend het seizoen afgesloten in de Condroz Rally. De traditionele slotwedstrijd in Hoei pakt dit jaar opnieuw uit met een topaffiche. Deze keer kan Vincent Verschueren, bevrijd van alle titelstress, voluit gaan op een parcours waar hij van houdt. Voor de gelegenheid worden de nota's gelezen door Stéphane Prévot.

De uittredende kampioen moet dit weekend in elk geval niet meer rekenen. De titelstrijd is immers beslist. "En daar ben ik heel blij om, want vorig jaar heb ik geen moment genoten van de Condroz Rally, omdat de druk immens groot was. Deze keer kan ik me amuseren en als het gevoel goed zit, dan volgen de resultaten vanzelf."

Dat gevoel zat tijdens de testsessie vandaag al goed. "Het parcours was misschien niet helemaal representatief voor de rest van het parcours en de testproef lag er nat bij, terwijl het dit weekend normaal droog zal blijven, maar het gevoel zat wel goed. Voor de Condroz is het toch altijd nuttig om eens te testen, want de temperatuur ligt een stuk lager in deze laatste wedstrijd van het jaar en de proeven liggen er meestal modderig bij. Dat vraagt toch om een andere afstelling."

In deze laatste wedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship zullen de nota's in de GoDrive Skoda gelezen worden door Stéphane Prévot, geboren en getogen in Hoei. "Ik heb al twee keer de Rally van Wallonië samen met Stéphane gereden en het heeft altijd goed geklikt tussen ons," vertelt Vincent. "Ik rij graag met hem samen. Ja, Stéphane is zeker een optie voor volgend seizoen, maar alles zal afhangen van zijn programma. In elk geval is zijn ervaring van onschatbare waarde. Hij kan me op verschillende vlakken een bevestiging geven op basis van zijn ervaring: of een bocht à fond genomen kan worden met de Fabia R5, of ik ergens kan couperen, of de afstellingen goed zitten..."

De affiche van deze 45ste Condroz Rally in Hoei oogt indrukwekkend. Naast alle Belgische tenoren, komen met Kris Meeke en Stéphane Lefebvre twee toppers uit het Wereldkampioenschap aan de start. Ook Vincent Verschueren mikt op een topresultaat om zijn sterk seizoen (enkel eerste en tweede plaatsen in het BRC tot de East Belgian Rally) in schoonheid af te sluiten. "We mikken natuurlijk op een podiumplaats. En, als alles goed gaat, dan zit er misschien wel meer in. Het zal een echte Condroz worden, ook al wordt er droger weer voorspeld. De coupures zullen nat blijven, wat het parcours delicaat maakt. De perfecte omstandigheden voor een 'echte' Condroz!"

Afgelopen weekend vond net over de Frans-Belgische grens nabij Maubeuge, de Rallye Charlemagne plaats in Hautmont. Een compacte wedstrijd met 3 x 4 proeven netjes verdeeld over twee wedstrijddagen. Dat proeven starten met meer dan een uur vertraging moesten we er helaas bijnemen. Ook enkele Belgen gingen er hun kans wagen, maar buiten de overwinning in Historic van Piet Declercq, kwamen onze andere landgenoten helaas van een kale reis terug...

Chris Van Woensel was uiteraard één van de favorieten voor de overwinning met zijn Mitsubishi Lancer WRC'05. Hij won de eerste proef en ging in de volgende KP's telkens in de clinch met de Brit Garry Jennings en diens Subaru Impreza WRC S12. Een genot om in zulke wedstrijden nog zo'n 'oude' maar prachtige WRC's aan het werk te kunnen zien. Helaas sloeg voor CVW het noodlot toe op de laatste proef van dag 1 toen de alternator het begaf en hij zonder lichten in het donker tot opgave gedwongen was. Jennings won enkele weken terug al in Bethune en had op de tweede dag geen rivaal meer, zodat hij met meer dan 1'30" voorsprong won op zijn landgenoot Peter Taylor en zijn Ford Fiesta WRC.

Een geluk voor wedstrijden als deze dat heel wat buitenlandse toppers aan de start verschijnen, het zou anders een pak minder zijn. Jammer genoeg kunnen ze niet altijd van start gaan. De Deen Kenneth Madsen had de trip naar Charlemagne gemaakt met zijn prachtige Suzuki Swift, maar mocht niet starten omdat zijn 'prototype' niet gehomologeerd bleek in Frankrijk. Een geluk dat hij op zondag wel kon starten in ons land in de Rallysprint van Tréfle.

Achter de Britse 1 en 2 finishte Marc Amourette op een sterke derde plaats. Hij ging in de slotproef nog over Laurent Bayard, nog steeds trouw aan de Toyota Corolla WRC. Amourette had met zijn Peugeot 208 T16 R5 in de openingsfase een flinke kluif aan onze Melissa Debackere. Helaas moest de Dassy Skoda Fabia R5 na KP 3 reeds aan de kant met mechanische problemen. Benoit Allart kwam na de Legends Boucles de Bastogne dit jaar nog eens in actie met zijn Winfield Subaru Impreza Gr.A, en kon de wedstrijd op een 13de plaats besluiten. 

Averij was er ook voor de Belgen in Historic. Patrick Spillebeen en co Geert Casier moesten reeds in de eerste meters van KP 1 opgeven met hun pas aangekochte ex-Van Den Brand BMW M3. Enkele proeven later ging de motor stuk op merkgenoot Jean-Louis de Roeck zijn exemplaar. Piet Declercq reed echter een mooie wedstrijd met zijn Porsche 911 en kon net als in Bethune ook ditmaal de zegebloemen mee naar huis nemen. 

Onze foto's van deze wedstrijd vindt je hier!

"Het ging waanzinnig hard!"

Hermen Kobus en Erik de Wild hebben hun opdracht in de East Belgian Rally met glans volbracht. Het Skoda-duo kwam aan de start om hun Nederlandse rallytitel te verlengen en dat hebben ze gedaan. Toch was het een zenuwslopende wedstrijd voor de titelverdedigers.

Na zijn overwinningen in de ELE Rally, de GTC Rally en vooral de Hellendoorn Rally, was het vertrouwen groot bij Hermen Kobus. De set-up die zo goed werkte in Hellendoorn zou ook in de Belgische Oostkantons voldoende vertrouwen moeten geven om mee te strijden met de snelste Belgen...

"Maar, ik had in Ieper al gemerkt dat het niveau in België niet te vergelijken is met het tempo dat we in Nederland rijden. Het is heel moeilijk uit te leggen. In Hellendoorn had ik een fantastisch gevoel in de auto, maar in het Belgisch kampioenschap ligt het niveau veel hoger, waardoor je grenzen moet verleggen. Toen ik hier in 2015 won, had ik al twee jaar in het Belgisch kampioenschap gereden. Ik ben ervan overtuigd dat ik dat tempo ook wel aan kan, maar dan moet je het ganse seizoen op dit niveau kunnen rijden. Als je ziet hoe snel de jongeren Bedoret en Fernémont zijn, dan is het zeker haalbaar. Maar, we concentreren ons op de doelstelling van dit weekend: de Nederlandse titel."

Stelselmatig nam Hermen Kobus afstand van Bob de Jong, terwijl Kevin Van Deijne op ruimere afstand volgde. Finishen was voldoende om zijn tweede Nederlandse titel veilig te stellen, maar de mechaniek van de Skoda Fabia R5 maakte het toch nog spannend.

"Halfweg de wedstrijd merkte ik dat het differentieel vooraan haperde. De transmissie begon steeds meer lawaai te maken. Ik was bang dat we de versnellingsbak helemaal stuk zouden rijden, maar in samenspraak met het team beslisten we toch verder te rijden. We hebben de motor wel wat minder agressief gezet, om de transmissie te sparen. Ik nam geen risico's meer. Het differentieel vooraan maakte steeds meer lawaai en de laatste kilometers waren zenuwslopend, maar we hebben de finish gehaald, bovendien op een mooie 6de plaats, als eerste Nederlands team. Dat was voldoende voor de Nederlandse titel! Ik wil zeker al onze partners en sponsors bedanken voor de steun. Na de R5 Challenge, de titel in de Benelux Rally Trophy, zijn we ook weer Nederlands kampioen!"