Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 juli 2019

logo rally online

Rally Online België

Karel

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Naast Thierry Neuville komt ook zijn ouvreur uit het WRC aan de start in de Ypres Rally Masters. Bruno Thiry krijgt de Fransman Julien Vial naast zich, en samen zullen ze deelnemen in Ieper met de Opel Corsa Gsi. Het betreft de wagen van de broers Neuville hun bedrijfje LifeLive waarmee onze Belgische WK topper begin dit jaar nog deelnam aan de Legends Boucles de Bastogne. De wagen, die normaal geel is, werd gisteren volledig in andere kleuren gezet door Logiegrafix.

Steve Becaert de beste Belg in "oranje" Monteberg.

Hans Weijs en Arne Bruneel hebben de 47ste Station Le Seau Monteberg Rally gewonnen. De Nederlander, twee jaar geleden ook al de snelste samen met Arne Bruneel in een Ford Fiesta R5, verscheen met een gloednieuwe VW Polo R5 aan de start en showde nog maar eens zijn talent. De VW-rijder won met 41"50 voorsprong op Sander van Hoof met een Mitsubishi Lancer EvoX.

"We hadden voor de start amper 3 km met de auto gereden, dus deze ochtend ben ik redelijk voorzichtig gestart toen het parcours er nog nat bij lag. Maar, in de loop van de dag heeft de Polo R5 zijn potentieel getoond. Het is een fantastische wagen, met veel koppel. We hebben vandaag goed gewerkt om de afstellingen verder te verbeteren en naar mijn hand te zetten. Dit geeft zin in meer, maar voorlopig heb ik nog geen plannen. Als ik het budget had om Ieper te rijden, dan zou ik niet twijfelen," lachte Hans Weijs Jr, die de droom van Arne Bruneel waar maakte. "Met een nieuwe Polo R5 mijn thuisrally winnen, daar ben ik heel blij mee. Vooraf leek het een droom, maar toen de Polo R5 in Loker arriveerde, wist ik dat het waarheid was," genoot de navigator.

Even leek Paul Lietaer voor een verrassing te zorgen. De snor had de motor van zijn Ford Escort Cosworth opnieuw laten prepareren en dat was duidelijk te zien: "Ik was in Tielt niet tevreden over de tijden die we reden. Nu was de motor veel bruter. Met twee snelste tijden naderde ik tot op 5" van Weijs in Busseboom, waar ik blijkbaar op een iets drogere baan kon rijden. Jammer genoeg brak daarna het wiel rechts vooraan af."

"Het was mijn eerste rally dit seizoen, dus ik ben wel tevreden met de tweede plaats. Het was een mooi gevecht met Steve Becaert," verklaarde Sander van Hoof, die deze ochtend even rechtdoor ging, nadat hij de snelste was op de openingsproef. Steve Becaert, deze keer eens niet tweede, genoot met volle teugen van zijn derde plaats: "Ik had twee doelstellingen: de top 5 en als eerste Belg finishen. Dat is allebei gelukt. Ik was zelf verbaasd over onze snelle tijden, want we reden constant in de top 3. Toen het droger werd, wist ik dat ik Sander Van Hoof niet zou kunnen volgen," verklaarde Becaert, die mogelijk toch het VAS-kampioenschap verder zal afwerken.

Na zijn vierde plaats, trekt Piet van Hoof met vertrouwen naar de ELE Rally, zijn thuiswedstrijd. Net als Kevin van Deijne, die dit seizoen van de Nederlandse titel zijn hoofddoel heeft gemaakt: "We kwamen hier aan de start om ritme op te doen voor de ELE Rally en om wat zaken te verbeteren aan de Skoda Fabia R5. Het was een ideale wedstrijd om wat zaken te proberen met de Skoda. Dat is gelukt. En, ik heb ook genoten van de schitterende proeven hier. Deze ervaring zal me eind juni zeker van pas komen in Ieper. Ik zal immers starten in het kader van de Benelux Trophy."

Claudie Tanghe was een beetje de eenzame Porschist, maar dat kwam het spektakel ten goede. De Renties-piloot, die we in Ieper terug zullen zien, werd zesde, voor voormalig Nederlands rallykampioen Jeroen Swaanen, die genoot van de proeven in de Westhoek. "Wat een machtig parcours. Het was niet de makkelijkste wedstrijd om na een lange afwezigheid weer te beginnen. Dit is een van de moeilijkste parcours. Ik ben wel klaar om de ELE te rijden met deze Skoda, maar het geeft me ook wel goesting om nog eens Ieper te rijden. We zien wel," zei Swaanen.

Filip Pyck sloot zijn kennismaking met de Ford Fiesta R5 van J-Motorsport af op de 8ste plaats opo 1'58". De koffiehandelaar was heel tevreden met dit resultaat: "Toen het parcours opgedroogd was, waren de proeven ideaal om mijn rempunten te verleggen en de limiet af te tasten. De tips van Fred Miclotte waren heel leerrijk. Ik weet niet of ik sneller ben dan met de Mitsubishi, maar in elk geval heb ik het gevoel dat we minstens even goed kunnen scoren met deze Fiesta R5 in Ieper dan met de Mitsubishi."

Philip Barbier kwam ook voor de eerste keer sinds lang nog eens aan de start. Na een foutje in de openingsronde, moest Barbier terug op zoek naar het vertrouwen. Het leverde hem de 9de plaats op, voor Hein Jonkers, die zich amuseerde met zijn gekende Mitsubishi. Hij was trouwens de zesde Nederlander in de Top 10 van deze Station Le Seau Monteberg Rally met een opvallend oranje randje.

In Historic ging de overwinning naar Stefaan Prinzie met zijn Opel Ascona, voor de Porsches van Piet Declercq, Lode De Keyser en Geert Lacour. Bij de Youngtimers debuteerde Bjorn Syx met een knappe zege in zijn BMW M3, voor merkgenoten Christophe Merlevede en Patrick Spillebeen.

Bekijk hier onze foto's!

Precies 2 jaar na hun eerste zege hebben Hans Weijs en copiloot Arne Bruneel opnieuw de Rally van de Monteberg gewonnen. Het Nederlands-Belgisch team kwam aan de start met de nagelnieuwe Volkswagen Polo R5 van Hans Weijs Motorsport.

“Nieuw kan je echt wel letterlijk nemen,” lacht Hans. “We zijn de wagen donderdag gaan afhalen bij Volkswagen, we hadden voor de start amper 3 kilometer met de wagen gereden…. De eerste proef was ik ook verrast van mijn chrono want we zijn echt wel voorzichtig gestart.”

Vanaf de derde proef werden op één na alle scratches gereden door de Nederlandse piloot. “Bij de start van Busseboom zei ik meteen tegen Arne: Hier krijgen we 10 seconden aan ons been. De proef lag nat, maar door de stevige wind droogde het heel snel op en daar konden onze achtervolgers van profiteren.”

Naar het einde toe haalde piloot Hans Weijs nog eens alles uit de kast, bij de laatste doortocht op kp Dikkebus lag de gemiddelde snelheid van de Volkswagen Polo op iets meer dan 118 km/uur... Uiteindelijk sloten Hans en Arne de wedstrijd af met iets meer dan 40 seconden voorsprong.

Voor copiloot Arne is dit de tweede zege in zijn thuiswedstrijd. “En mijn mooiste wedstrijd ooit,” vult Arne aan. “We maakten proef na proef progressie. Dit smaakt natuurlijk naar meer. Uiteraard wil ik heel graag samen met Hans in Ieper rijden met deze Polo maar die wedstrijd is ook heel duur…”

“Na 80 kilometer begin ik de wagen al wat beter te kennen, maar om nog sneller te gaan moet ik eerst nog betere afstellingen vinden. Maar het was een geslaagd weekend! De proeven zijn hier heel mooi en de sfeer was top. Ik hoop hier volgend jaar opnieuw aan de start te staan!”

Tijdens de Rally van de Monteberg kreeg het team steun de vaste sponsors van Hans Weijs en ook van heel wat lokale partners van Arne: Pleisterwerken Rappla, Brasserie de Rare Vos, Bouwwerken Degrave en Prefab Beton Valcke. “Ik ben heel tevreden dat ik mijn sponsors kan bedanken met de zege, maar op mijn beurt moet ik zeker ook Hans en zijn volldige team bedanken voor het ongelooflijke weekend,” besluit Arne.

Binnen twee weken gaat het Jobfixers Belgian Rally Championship 2019 van start in de Landen met de Rally van Haspengouw. Naast de hoofdwedstrijd, gaat in Landen ook het RACB Rally Criterium van start. Een kampioenschap dat al enkele jaren gedomineerd wordt door BMW's, maar daar komt dit seizoen mogelijk verandering in. 


Het RACB Rally Criterium zal in 2019 uitgebreid worden naar zes wedstrijden. In het begin van het seizoen, ontvangt ook de Spa Rally een manche van het Criterium. De zes wedstrijden tellen mee voor de eindstand van het kampioenschap.

Omdat heel wat deelnemers in het RACB Criterium met wagens van Groep M "Modified" en Groep E "Expired" rijden, twee betaalbare groepen die erg populair zijn in dit kampioenschap dat gecreëerd is als opstap richting het Belgisch kampioenschap, werd beslist de indeling van de klassen te herzien. Door de klassen meer af te stemmen op de cilinderinhoud en het intrinsieke potentieel van de wagens, kunnen deelnemers met een Gr.M met een kleinere cilinderinhoud makkelijker punten scoren. Dat zal het Criterium interessanter maken voor deze deelnemers en het zal ongetwijfeld voor een spannender verloop zorgen.

De klassen zijn als volgt ingedeeld :

Klasse CC2 (Criterium Cars): wagens van de groepen M16, E12 en N4 2WD
Klasse CC3: Groepen A7, S1600, VR2C, VR3C, VR3T en VR3D
Klasse CC4: Groepen A6, VR2B, Kit cars 1.4-1.6, A5, N3, M15 en E11
Klasse CC5: Groep N2, VR1B, N1, VR1A, M14, M13, E10, E11

De kalender van het RACB Rally Criterium:
- 23 februari : Rally van Haspengouw
- 17 maart : Herock Spa Rally
- 13 april : TAC Rally
- 18 mei : Sezoens Rally
- 6 september : Omloop van Vlaanderen
- 28 september : East Belgian Rally

Ook in 2019 komt rallypilote Melissa Debackere met haar DASSY Skoda Fabia R5 en héél wat ambities aan de start. “In 2018 zetten we heel wat mooie prestaties neer én bemachtigden we ook enkele podiumplaatsen. Het hele team kijkt er naar uit om ook in 2019 weer voluit plankgas te geven”, vertelt Melissa Debackere.

Melissa Debackere en haar team plannen om in 2019 deel te nemen aan 9 rally’s. “Het kan uiteraard nog wijzigen, maar voorlopig kozen we voor een gebalanceerd programma, met 4 rally’s in België en 4 in Nederland”, licht Melissa Debackere toe. “En net zoals in 2018 zullen we ook in de Rally van Charlemagne in Frankrijk aan de start komen.” Er wordt gestart in Nederland met de Visual Art Rally in Barneveld, daarna trekt men naar België voor de Rally van Doornik en de ORC Canal Rally. Dan weer naar onze Noorderburen met de GTC Rally en Hellendoorn Rally, waarna de uitstap naar Charlemagne plaats vindt. Na de Twente Rally in NL staan in België tot slot nog de Condroz Rally en 6u van Kortrijk op het programma. 

Ook hoofdsponsor DASSY professional workwear is er in 2019 graag opnieuw bij. Al sinds 2013 is de Brugse fabrikant van professionele werkkleding trotse sponsor van Melissa Debackere. In 2018 schakelde de samenwerking een versnelling hoger en sindsdien is DASSY hoofdsponsor van Melissa. Van ‘Team Melissa’ om correct te zijn.

“Melissa Debackere is niet alleen een getalenteerde en gedreven rallypilote, ze heeft een heel gemotiveerd team achter zich staan”, vertelt Stefan Van Ende, CEO van DASSY. “En zonder mijn topteam is een topprestatie onmogelijk”, vult Melissa aan. “Dankzij de steun van DASSY kan het hele team rekenen op professionele werkkledij. En dat maakt hun taak niet alleen praktischer en veiliger, maar het ziet er ook extra professioneel uit dat het team in een uniforme outfit gekleed is”, aldus Melissa.

Net zoals in 2018 kleurt de DASSY Skoda Fabia R5 van Melissa Debackere ook in 2019 stijlvol zwart met geel. “We kregen vorig seizoen heel wat complimenten van onze fans. We kozen er daarom voor om de uitvoering van de wagen grotendeels te behouden”, besluit Melissa enthousiast.

Tot slot is deze samenwerking ook voor de fans van DASSY en Melissa Debackere goed nieuws. Want als alles goed gaat, zal DASSY in 2019 maar liefst 3 wedstrijden organiseren met als hoofdprijs een co-drive met Melissa Debackere (o.a. op de Rallye Charlemagne en op de Condroz Rally). Fans zullen ook de kans krijgen om (VIP-)tickets voor rally-wedstrijden, gesigneerde T-shirts,… te winnen. Hou dus zeker de sociale media kanalen van DASSY professional workwear in de gaten!

Na een uiterst positief einde van het 2018 seizoen, onder andere in de East Belgian Rally en de Rallye du Var, begint RNT piloot Guillaume de Mevius aan zijn 2019 programma met een grote dosis vertrouwen.

Een programma dat binnen enkele dagen start met de Rally van Monte-Carlo, waar Guillaume de Mevius en Martijn Wydaeghe hun Citroën C3 R5 van DG Sport Competition zullen terugzien. Het team uit Theux werd onlangs versterkt met de komst van Jérémy Chevallereau, ingenieur van de officiële Citroën C3 van Yohann Bonato in 2018. Guillaume de Mevius zal zijn tweede Monte-Carlo rijden nadat hij in 2018 een eerste keer meedeed en eindigde op een mooie tweede plaats in het WRC2, waarna hij 19 minuten straftijd kreeg voor een te lichte batterij... De RNT piloot eindigde alsnog in de Top 20. Gesterkt door deze ervaring en het vermogen van de Citroën C3 R5 DG Sport, mag het Belgische team rekenen op een goed resultaat... al is het geweten dat de Rally van Monte-Carlo een "loterij" blijft, onder andere op vlak van bandenkeuze. Guillaume wordt ook begeleid door een ervaren team, met "papa" Grégoire en André Leyh aan de peddels.

Het volledige WRC2 programma van Guillaume de Mevius is: Monte-Carlo, Corsica, Portugal, Sardinia, Duitsland, Wales GB en Catalunya.

En als het bijna gedaan is, dan is er nog! Het intense sportjaar 2018 van BMA werd uiteindelijk vorig weekend in Frankrijk, in de buurt van Gap, afgesloten. Met een dubbele première, want een van de twee Volkswagen Polo's R5 van het team van Bernard Munster maakte zijn competitiedebuut en… Grégoire Munster en Louis Louka behaalden hun eerste algemene overwinning met een Skoda Fabia R5 van het team uit Thimister-Clermont!

De Rallye Hivernal du Dévoluy is gekend omdat het parcours proeven bevat 'type Monte-Carlo', zodat het een ideale voorbereidingswedstrijd is op de openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap Rally. De Fransman Bertrand Pierrat, die zijn deelname aan de Monegaskische klassieker met een van de nieuwe VW Polo's R5 al had aangekondigd, werd er genavigeerd door André Leyh. Ze waren vastbesloten om veel kilometers te maken met de nieuwe Duitse bolide. De rijder die al aan het stuur van diverse Gr.A's en WRC's zat, slaagde er niet in de finish te halen, maar toch was de eerste balans eerder positief…

"Voor de Dévoluy hadden we met Kris Princen een testsessie georganiseerd op de piste van EMA," vertelt Bernard Munster. "Er is zeker nog werk aan de Polo om er het maximum uit te halen op typische parcours zoals in België, maar het potentieel is zeker aanwezig! Op zijn 63ste reed Bertrand Pierrat voor de eerste keer met een R5. Hij amuseerde zich en hij wilde alles op een gestructureerde wijze ontdekken. In 2019 zal hij aan de start komen in Monte-Carlo, Zweden en de Tour de Corse… Het was belangrijk voor hem om dit jaar al wat te rijden met de wagen."

Overwinning !

De aangename verrassing van de Dévoluy kwam van de jonge Grégoire Munster en zijn navigator Louis Louka! De twee jonge kerels reden pas hun tweede wedstrijd met een R5, meer bepaald een BMA Skoda Fabia R5. Ze draaiden meteen mooie tijden, met een scratch op KP1 voor gelijkaardige wagens van de Fransman Margaillan en de Zwitser Burri!

"We gingen daar in de eerste plaats van start om zoveel mogelijk te leren, zeker omdat het een rally is die in winterse omstandigheden werd verreden," vertelt Grégoire. "Het ging veel beter dan verwacht. Goed geholpen door de erg efficiënte Pirelli's, sloten we de eerste etappe, die bestond uit vier klassementsproeven, als leider af! De eerste proef op zondag werd als droog aangekondigd, maar de verbinding naar de start lag op plaatsen ondergesneeuwd. We lieten tijd liggen door te laat in te klokken! Resultaat: 20 seconden straftijd voor een erg moeilijke proef. Door de kwaliteit van onze banden, konden we een goede slag slaan op KP 7, waar ik een twintigtal seconden sneller was dan Margaillan. We pakten nog eens 6 seconden op hem op KP 8, waardoor we 8 seconden goed moesten maken voor de laatste proef. Samen met Louis, besliste ik om voorzichtig te blijven, maar toch onze kans te wagen… We wonnen de rally met 1"8 voorsprong! Deze Rallye Hivernal du Dévoluy is duidelijk mijn mooiste ervaring sinds mijn debuut… En dat is nog niet zo lang geleden!"

"We moeten er geen geheim van maken: Grégoire heeft ons echt verbaasd," lacht Bernard Munster. "We hadden van hem verwacht dat hij hier of daar in het slot van het seizoen een knappe prestatie zou realiseren, om zijn progressie te bewijzen met het oog op volgend jaar. Maar, er waren zoveel nieuwe factoren voor hem in Dévoluy. Zowel de ervaren Burri, die kort onze Polo R5 testte voor de start, en Yoann Bonato, die met een officiële Citroën C3 R5 het parcours opende als 0-wagen, waren onder de indruk van de tijden van Grégoire. We wilden panache zien voor de feestdagen en we moeten toegeven dat dit een zege met panache was! We zijn heel tevreden…"

De winterpauze zal goed doen om de maand januari voor te bereiden, want die belooft druk te worden voor BMA. Het jaar begint met de Romania Historic Winter Rally van 11 tot 13 januari, waarna natuurlijk de Rally van Monte-Carlo volgt! Bertrand Pierrat komt, zoals verwacht, aan de start met de BMA VW Polo R5, maar Bernard Munster bevestigt hierbij ook officieel de deelname van zijn zoon Grégoire met een Skoda Fabia R5. Daarover binnenkort meer…

"Nog een tip voor de geïnteresseerden: er is nog een VW Polo R5 te huur voor Monte-Carlo," verduidelijkt Bernard Munster. "Maar, opgelet want de inschrijvingen sluiten komende vrijdag!"

Ne de openingsmanche van het WRC is het uitkijken naar de Legend Boucles @ Bastogne, waarna BMA naar Zweden reist voor de tweede manche van het WRC. Het worden drukken weken in januari!

De Rally van Kortrijk sloot afgelopen weekend het seizoen 2018 af en daar komen de eerste plannen voor 2019 reeds... Moorsledenaar Nick Degryse zal net zoals dit jaar opnieuw naast Gunther Monnens zitten tijdens de Rallysprint van Moorslede.

"Begin dit jaar heb ik in Moorslede Gunther mogen navigeren in de Porsche. En in het afgelopen seizoen ben ik Gunther blijven volgen en steunen waar mogelijk." aldus Nick Degryse die reeds vroeg begon om een project op poten te zetten voor 2019.

Maar toen Gunther in september zijn Porsche verkocht moest er op zoek gegaan worden naar een andere wagen. "Ik ben nog bezig met de opbouw van een nieuwe Porsche, maar waneer deze zal klaar zijn en of we er wel mee gaan rijden volgend jaar is helemaal niet zeker," vertelde de Limburgse piloot.

Uiteindelijk brengen Gunther en Nick de Skoda Fabia R5 van Rallyteam Van Eecke aan de start van de Rallysprint van Moorslede.
"Ik ben net voor de Condroz deze wagen gaan testen en ik was echt stevig onder de indruk. De Porsche heeft uiteraard meer vermogen, maar de wegligging en de de remkracht zijn fenomenaal..." aldus Gunther die mits het nodige budget volgend jaar graag meerdere wedstrijden met deze wagen zou rijden.

"Als er nog R5's aan de start staan zal et moeilijk zijn voor Gunther om mee te doen voor de zege, maar met deze Fabia moet een podiumplaats in mijn thuiswedstrijd zeker haalbaar zijn," aldus Nick.
"Om met een R5 voluit te gaan heb je de nodige kilometers nodig," vult Gunther aan. "En bovendien vertelde Nick dat hij bij winst in Moorslede de helm aan de haak hangt, tweede worden zou mooi zijn (lacht).
Ik wil nu reeds Nick bedanken voor zijn inspanningen, ik zorg ervoor dat hij en de sponsors niet zullen ontgoocheld worden, zelfs als we daarvoor moeten winnen," besluit de goedlachse piloot uit Bocholt.

Bovenstaand ook het ontwerp van hoe de Skoda er zal uitzien, van de hand van ondergetekende. Uiteraard krijgen de sponsors hier nog een plaatsje op.