Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 22 mei 2024

logo rally online

Rally Online België

Adrian Fernémont wint de categorie R2 in de East Belgian Rally

Geschreven door  Nov 30, 2014

Zege voor de Ford Fiesta 1.0L EcoBoost R2!

Amper drie maanden na zijn eerste meters op asfalt in Ieper, heeft de nieuwe Ford Fiesta 1.0L EcoBoost R2 zaterdag zijn eerste klassezege behaald in België. Naast een schitterende 10de plaats algemeen, won Adrian Fernémont de uitermate sterk bezette Klasse RC4.

Polle Geusens, eveneens aan de start met een Ford Fiesta 1.0L EcoBoost R2, begon heel sterk aan de wedstrijd. Polle wilde zijn kansen in het Junior Kampioenschap verdedigen. Na een snelste tijd in de categorie ging de jonge Limburger helaas in de fout op de derde proef. "In de Omloop van Vlaanderen, waar we de wagen ontdekten, wonnen we het Junior-klassement. Maar, we vonden ook een aantal kleine zaken op het vlak van de afstellingen die verbeterd konden worden," vertelde Polle, die al zeker is van de titel in Klasse RC4. "Na een goede testsessie voor de rally, kwam ik met vertrouwen aan de start. Ik voelde meteen dat de nieuwe set-up de wagen nog efficiënter maakte. Vooral omdat ik vroeger op het gas kon bij het uitkomen van de bochten. Ik ging in de aanval om zoveel mogelijk snelste tijden in R2 te klokken, maar we gingen helaas van de baan op de proef van Amel. De klap in de bomen was hard. Maar, Justine en ik bleven ongedeerd. Het bewijst nog eens dat deze auto heel stevig is. We zullen wel wat carrosseriewerk hebben. Hopelijk kunnen we toch starten in de Condroz."

Adrian Fernémont reed voor de derde keer met de wagen die hij mocht presenteren in de Westhoek. Adrian nam de fakkel over en streed mee in de kopgroep bij de R2's in Sankt-Vith. De piloot uit Namen bleef kort in het spoor van de leider in RC4 en kreeg de zege op een presenteerblaadje met de finish in zicht. "Deze zege doet ons veel plezier," jubelde Adrian. "Zeker omdat we voelen dat de wagen heel snel progressie maakt. Team Floral reageert snel en telkens wanneer we met de nieuwe Ford Fiesta 1.0L EcoBoost R2 rijden is hij een beetje sneller en efficiënter. Dat bewijst deze overwinning, want de concurrentie was sterk."

Adrian, die in de Rally van Ieper de finish haalde maar in Roeselare moest opgeven na een kleine sortie, zette het ontwikkelingswerk op de proeven van de East Belgian Rally verder. "We wisten in Ieper al dat deze wagen potentieel heeft. De EcoBoost heeft een chassis dat nog efficiënter is dan het onderstel van de atmosferische R2, die op dat vlak al een referentie was. De motor is ook goed geëvolueerd en is nu makkelijker te exploiteren. Het genereuze koppel van de driecilinder turbo is soms moeilijk aan de grond te brengen. Op dat vlak moeten we nog progressie maken. Maar, ik heb er vertrouwen in. Het is gewoon een kwestie van tijd en van het vinden van de juiste afstellingen. Voor de Condroz Rally, een wedstrijd waar tractie heel belangrijk is, zullen we nog een goede testsessie afwerken met Floral, specifiek om te werken aan dat punt. De wagen is goed ontwikkeld. Dat bewijst deze overwinning in de categorie. We gaan nu even genieten van deze zege in RC4. Ik hoop dat het de eerste overwinning van een lange reeks is met de nieuwe Ford Fiesta 1.0L EcoBoost R2 !"

Laatst aangepast op Maandag, 05 oktober 2015 19:40
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws