Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 08 augustus 2020

logo rally online

Rally Online België

Spa Rally: De tweede editie gaat door op 18 en 19 maart 2016

Geschreven door  Okt 26, 2015

Hoewel het rallyseizoen 2015 nog niet is afgelopen, blikken we toch al vooruit naar 2016 en een Belgische rallykampioenschap dat opnieuw in Spa halt zal houden. 

DG Sport geeft de deelnemers en de liefhebbers van de sport afspraak op 18 en 19 maart 2016 voor de tweede editie van de Spa Rally.

Na de eerste editie kon een positieve balans worden opgesteld, al werd die in een recordtempo (16 weken!) in elkaar gestoken. Goed beseffend dat meerdere punten konden worden verbeterd werken de teams van DG Sport nu al weken lang ontzettend hard om de tweede editie voor te bereiden. "Het is alvast veel aangenamer om een evenement in alle sereniteit te kunnen organiseren," benadrukt Christian Jupsin, directeur van DG Sport. "We beseffen maar al te goed hoe groot de uitdaging is waar we voor staan... maar deze keer zijn we veel beter voorbereid. In maart, bij de eerste editie, hebben we heel veel opgestoken en we willen van die ervaring gebruik maken om de fouten, die hoofdzakelijk aan tijdsgebrek te wijten waren, weg te werken."

Het algemene format van de Spa Rally 2016 zal weinig veranderingen ondergaan. De start wordt gegeven op vrijdag 18 maart om 19 uur, voor vier chronoritten die zullen worden afgewerkt in een regio "Die dicht bij Spa ligt, maar die al een hele tijd geen internationale wedstrijd meer mocht ontvangen..." Elk mag raden waar die eerste ritten zullen worden afgewerkt! Op de tweede dag krijgen de deelnemers heel wat mythische proeven voorgeschoteld. Zeg het maar voort: de nota's van 2015 zullen van weinig of geen nut blijken... De finish wordt verwacht rond 20 uur, in het centrum van Spa, waarna er opnieuw een duivelse Rally-Party zal volgen.

Als antwoord op de vraag van menig een rijder en om de kosten te drukken zal het inschrijvingsgeld en het totaal aantal kilometers van de wedstrijd dalen. Wat het parcours betreft, daar is het uiteraard nog iets te vroeg om veel te onthullen. Toch is DG Sport in de wolken met de hernieuwde steun van de burgerlijke autoriteiten. "Naast de dynamische steun van de stad Spa ben ik heel blij te kunnen vaststellen dat de gemeenten die ons in 2015 het vertrouwen schonken dat ook volgend jaar doen en dat andere gemeenten hun poorten voor ons openstellen," stelt Christian Jupsin vast.

Zoals in 2015 bestaat de Spa Rally eigenlijk uit drie wedstrijden. In de eerste nemen de wagens van het BRC (Belgisch rallykampioenschap) het tegen elkaar op, de tweede is voorbehouden voor de VHC (historic rallyauto's voor snelheidsritten), terwijl in de derde de VHRS rijden (historic rallyauto's voor regelmatigheidsritten). Er is bovendien een Demo-categorie voorzien, waarin wagens rijden die rallygeschiedenis hebben geschreven, of het nu om Groep B's gaat, hele oude bolides, of zelfs een paar exoten.

DG Sport hoopt heel wat regionale teams aan de start van de Spa Rally te krijgen, vooral dan in BRC. "We wensen zoveel mogelijk rijders die normaal provinciale wedstrijden rijden aan de start krijgen", stelt wedstrijddirecteur Robert Vandevorst. "Om ze te helpen aan de Spa Rally deel te nemen, willen we ze een handje toesteken en ze bijstaan bij het invullen van de homologatiefiche die hen kan toelaten in Groep M aan de start te komen. Daarom willen we geïnteresseerde teams vragen om op 16 januari naar de lokalen van DG Sport in Theux te komen: in samenwerking met de RACB hebben een hele dag uitgetrokken om alle nodige informatie te verstrekken."

Hoewel de VHC nu integraal deel uitmaakt van het Belgisch rallylandschap, komen er in de VHRS steeds meer deelnemers bij. De deelnemers aan de twee historic-categorieën hebben dan ook een groot deel bijgedragen aan het succes van de Spa Rally 2015... en DG Sport is klaar om hen op 18 en 19 maart aangenaam te verrassen: "Ik kijk er nu al naar uit om hun lachende gezichten te zien als ze ontdekken wat we voor hen hebben voorbereid", grijnst Robert Vandevorst.

Laat er geen twijfel over bestaan: de Spa Rally 2016 is onder een goed gesternte geboren!

Laatst aangepast op Zaterdag, 31 oktober 2015 15:10
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws