Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vincent Verschueren mikt op titel van vice-kampioen in Hoei

Geschreven door  Nov 05, 2015

"Voluit voor de titel van vice-kampioen"

Na prachtige podiumplaatsen in Ieper en Sankt-Vith, wil Vincent Verschueren dit weekend het seizoen in het Belgisch kampioenschap afsluiten met een topprestatie in de Condroz Rally. Op zijn lievelingsparcours wil Vincent, deze keer bijgestaan door Robin Buysmans, zich nog eens meten met de andere R5's en vooral een gooi doen naar de titel van vice-kampioen van België.

"In de East Belgian Rally was onze DS 3 R5 beresterk en ik wil die lijn graag doortrekken in de Condroz, mijn lievelingswedstrijd," vertelt Vincent. "Als het droog blijft, dan zullen de WRC's moeilijk te volgen zijn. Het vermogen speelt een grote rol op dit parcours. Maar, we zitten natuurlijk wel beter in het ritme dan sommige piloten die met een WRC aan de start komen. Sommige stroken onverhard liggen er wel slecht bij. Hopelijk spelen ze geen beslissende rol, want je kan er veel verliezen door een lekke band."

Mogelijk krijgen we wisselvallig weer dit weekend in de regio van Hoei. "Daarom zou ik graag vooraf eens in de regen rijden met de DS 3 R5 in zijn huidige configuratie om te voelen hoe de wagen reageert. In elk geval gaan we de shakedown rijden om goed voorbereid aan de start te komen," vervolgt Vincent, die zal rijden samen met Robin Buysmans.

"Veronique had me vorig jaar, toen de kalender bekend werd gemaakt, al gezegd dat ze de Condroz om professionele redenen niet zou kunnen rijden. Aanvankelijk was het de bedoeling om samen met Stéphane Prévot te rijden, maar de Condroz bleek heel moeilijk in te passen in zijn agenda. Ik zal nu rijden met Robin Buysmans, een copiloot die ook enorm veel ervaring heeft. Ik heb tijdens de verkenningen al gemerkt dat het goed zit."

Vincent Verschueren strijdt dit weekend voor de titel van vice-Kampioen van België. Daarvoor moet hij het duel winnen van Guillaume Dilley, die zijn debuut maakt met een DS 3 R5.

"Ik wil niet teveel denken aan het kampioenschap, maar gewoon mijn eigen wedstrijd rijden, zo hard mogelijk trappen en zien waar we eindigen. Ik verwacht dat Kris Princen de te kloppen man zal zijn in R5, maar het is een lange wedstrijd..."

Als voormalig motoracer heeft Vincent zondag zeker ook oog voor de ontknoping in MotoGP. Vandaar nog deze boodschap van Vincent: #ForzaVale

Laatst aangepast op Donderdag, 05 november 2015 08:49
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws