Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Chris Van Woensel moet opgeven door elektronische problemen

Geschreven door  Nov 09, 2015

"We staan machteloos..."

Dit weekend werd met de Condroz Rally in Hoei het Belgisch rallykampioenschap 2015 afgesloten. Een jaargang die Chris Van Woensel en Rik Snaet snel willen vergeten, want na hun vroege opgave in de East Belgian Rally moest Chris zijn Mitsubishi Lancer WRC opnieuw aan de kant zetten na amper 4 klassementsproeven. Halloween is al voorbij, maar het blijft spoken in de Yokohama Mitsubishi.

Chris en zijn team hebben er nochtans alles aan gedaan om in topvorm aan de start te staan in Hoei. "Na de East Belgian Rally is de wagen enkele weken bij MML in Engeland geweest. Ze hebben lang naar de elektronische storing gezocht en ze vonden uiteindelijk een draadje dat een beetje los was gekomen in een fiche. Toen dat verholpen was, deed de wagen het weer uitstekend. In Engeland werkte alles uitstekend," vertelt Chris, die in Hoei kon rekenen op de bijstand van de ingenieurs van MML.

"Om echt niets aan het toeval over te laten, huurden we de bijstand in van MML. We hadden de beschikking over een servicetruck van MML met daarin een volledige Lancer WRC05 in wisselstukken, zodat we quasi alles zouden kunnen herstellen. Ook de ingenieurs van MML waren van de partij in Hoei. Vrijdag heb ik drie keer de shakedown gereden en de wagen deed het fantastisch. Het vertrouwen was terug voor de start. Op de eerste proef liet ik de wagen afslaan, waardoor we 29" verloren, maar op de tweede proef klokte ik meteen een tweede tijd algemeen, achter Cherain en voor Princen en Lefebvre. Helaas, na een paar kilometer op de derde proef begon de motor weer te haperen. Exact hetzelfde probleem als in de East Belgian Rally. Wanneer we stil stonden, gaf de display aan dat we in 1ste versnelling 10 km/h reden..."

In het servicepark werd gezocht naar de oorzaak van het probleem, maar zelfs de techneuten van MML konden het spook niet van onder de motorkap verjagen. "Om moedeloos van te worden. Tegen dergelijke pannes sta je machteloos zo lang je de oorzaak niet gevonden hebt. We gaan de volledige kabelboom vervangen... Het is bijzonder jammer dat we dit seizoen nog geen enkele keer het potentieel van de Lancer konden tonen. Hopelijk hebben we in 2016 meer geluk..."

Laatst aangepast op Maandag, 09 november 2015 07:48
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws