Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Steven Dolfen opnieuw in BRC met Peugeot 208 R2

Geschreven door  Feb 07, 2016

Na de Condroz rally vorig seizoen leek het zo goed als zeker dat Steven Dolfen opnieuw ging  starten met de Clio R3 MAXI van Philcars. "Ons team was tevreden over de wagen en het team… Maar eerlijk is eerlijk, ons doel dat we vooruit hadden gesteld begin 2015 hebben we niet behaald, desondanks een knallende en veel belovende seizoensstart.” vertelde Steven Dolfen ons.  

"Dat we 2de best performer waren afgelopen seizoen in de RC4 klasse (R2) met 24 scratches moge daarvan de stille getuige zijn… En dan hebben we het nog niet over Ypres rally gehad waar we zelfs niet aan de start kwamen door een onnodige salto in een Wervikse weide, toch wel het hoofddoel van 2015! Deze winter lieten we ons dan ook overhalen om dit jaar opnieuw de uitdaging aan te gaan tegenover de jonge R2 garde in het BRC. “

"Het moet gezegd, de mensen van Pevatec hebben echt de moeite gedaan om ons te overtuigen ... en om ons te kunnen doen starten met een 208 R2 uit hun atelier. Met CRLS hebben we trouwens ook een nieuwe sponsor aan boord. We gaan dan ook ons uiterste best doen om CRLS en natuurlijk ook onze andere trouwe sponsors hun vertrouwen niet te beschamen door degelijke resultaten neer te zetten en als het even kan hier en daar een klassewinst te boeken… Wat geen evidentie zal zijn door het (gelukkig) aangekondigde hoge niveau dit seizoen."

Nog voor de start van de eerste KP heeft het team echter al een opdoffer te verwerken… 3 weken voor de start van het BRC zit Steven (opnieuw) zonder copiloot. Door onvoorziene omstandigheden moest de voorzien co zijn engagement voor 2016 afzeggen.

Momenteel is er budget om samen met PEVATEC 5 of 6 wedstrijden van het BRC af te werken. “Alles zal afhangen van de schade onderweg,” lacht Steven. “Maar daarnaast wil ik ook zoals gewoonlijk enkele VAS 'klassiekers' afwerken met de R3 van bij Philcars ."

Om een 7de wedstrijd te kunnen toevoegen aan deze BK campagne heeft het team echter nog hulp nodig… "Daarvoor nodigen we iedereen graag uit op zondag 14 februari voor onze jaarlijkse steak middag, hopelijk tot dan of langs de parcours dit seizoen!"

Laatst aangepast op Zondag, 07 februari 2016 09:44
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws