Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 16 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Tuur Vanden Abeele klaar voor frisse start in Haspengouw

Geschreven door  Feb 25, 2016

Kortrijkzaan wil zich amuseren, en uitrijden, in Rally van Haspengouw

Tuur Vanden Abeele kijkt al maanden reikhalzend uit naar de opener van het Belgische Rallykampioenschap (BRC), de Rally van Haspengouw. Dit weekend is het eindelijk zover. Het wordt sowieso een speciale rally, want voor het eerst doet het team alles in eigen beheer. “We beginnen volledig vanaf nul.”
Na een moeilijk anderhalf jaar waarin de Mitsubishi Lancer Evo VII Vanden Abeele, veel meer dan hem lief was, in de steek liet, neemt het team een volledig nieuwe start.

“We hebben de wagen in de winter volledig uitgekleed en opnieuw opgebouwd in de Groep N-configuratie. We hebben het volste vertrouwen in de mensen die hard gewerkt hebben om de wagen in optimale omstandigheden aan de start te brengen van dit nieuwe seizoen”, aldus de Kortrijkzaan. Eerder liet hij al weten dat hij dit jaar zeven BRC-manches wil afwerken in de Mitsubishi, aangevuld met enkele regionale wedstrijden, en de Rally van Ieper, maar dan bij de historics.

“Maar eerst de Haspengouw. Het is nog een beetje stressen omdat we alles in eigen beheer doen. We hebben het over een andere boeg gegooid. Het is dus heel spannend voor ons. Ook voor mijn team moet alles nog wat in zijn plooi vallen. Veel mecaniciens hebben al heel wat ervaring in de autosport, maar minder in de rallysport. We willen er dus absoluut bij zijn op de technische controle vrijdag. Normaal rest er ons dan nog genoeg tijd om te gaan verkennen”, aldus Vanden Abeele die dit jaar kan rekenen op de diensten van Frederick Bekaert als co-rijder.

De Kortrijkzaan houdt goede herinneringen over aan de Haspengouw waar hij in 2012 nog achtste werd. “Ik hou wel van deze rally. Er zijn heel wat nieuwigheden dit jaar, dus we kijken er naar uit. De weersomstandigheden zullen zeker een belangrijke rol spelen.”

Vanden Abeele heeft maar één duidelijke wens. “Zaterdagavond over het podium rijden! Dat mag wel eens na die pechperiode. We willen ritme opdoen, want de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we eigenlijk nog maar goed 250 kilometer gereden hebben met de wagen. We moeten het leerproces nog verder zetten. Er waren enkele lichtpuntjes zoals enkele goede tijden in de ORC. Die positieve ervaringen nemen we zeker mee. Frederick en ik  willen ons, samen met het team, amuseren. Het resultaat is, voorlopig, ondergeschikt.”

Tuur Vanden Abeele houdt eraan iedereen te bedanken voor de steun: Vanhoo Cartrading, Ansul, Vaillant, Wallprojects, Veran Classic, Mitsubishi Electric, Heli, Systimber, wbase, Skylux, Caps, Geodynamics en Climawest.
De Rally van Haspengouw wordt verreden op zaterdag 27 februari. Om 8u23 start de eerste van twaalf uitdagende proeven. Omstreeks 19u rijden de rallyteams over het eindpodium.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws