Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Wim Croes maakt zijn debuut in zijn thuiswedstrijd

Geschreven door  Mrt 01, 2016

De gebroeders Wim en Ben Croes uit Gingelom reden afgelopen weekend hun allereerste wedstrijd met een Opel Corsa B GSi. Hun dag begon met de nodige stress en onder de indruk van het hele gebeuren. Ondanks de crash op de eerste KP, kon er voor hen gewoon gestart worden. Voor ze het goed en wel beseften waren ze al op de vertrouwde kasseien in Velm waardoor het vertrouwen met de wagen kon groeien. Even verderop leek hun geluk al snel voorbij, toen ze iets te diep instuurden in een uitgesneden rechtse waardoor ze in een gracht terecht kwamen.

Gelukkig viel de schade mee en kon de wedstrijd hervat worden, weliswaar met een vertraging van 10 minuten. De rest van de eerste ronde was een goed leerproces waarin ze het tempo beetje bij beetje verhoogden. Na het onverhard in Heers en de snelle proef in Horpmaal ging het naar Walshoutem, waar ook zij van de grond kwamen op de befaamde jump in Montenaken.

Na de service en tijdens de tweede ronde kozen ze al iets meer voor de aanval en met enkele mooie resultaten als gevolg. Na een snelle passage in Halle-Booienhoven reden we zowaar een 16de tijd algemeen in Heers en een 18de tijd algemeen in Horpmaal! Het verschil met de andere wagens in hun klasse begon gestaag te groeien. Tijdens de laatste proef in Walshoutem, sloeg het noodlot snel toe, de brandstofpomp gaf een slechte connectie waardoor ze geen benzinetoevoer meer kregen. Een opgave moeten verwerken na een nagenoeg perfecte wedstrijd is heel pijnlijk.

Graag willen zij iedereen nog eens extra bedanken. Onze talrijk opgekomen supporters op en rond de proeven, het bestuur van de Haspengouw Rally voor deze geweldige ervaring. Maar vooral onze sponsors, Moons Creation, Café de Krekel, Gimo en Cuisibeau en Carosserie Vandevelde. Zonder hen was dit alles niet mogelijk geweest! Na afloop was de zure appel snel verteerd en begint het plannen voor de volgende wedstrijd.

Foto: Loïc Nautet

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws