Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vincent Verschueren mist zijn debuut niet in Rally van Haspengouw

Geschreven door  Mrt 02, 2016

"Geen energie om te strijden…"

Vincent Verschueren en Gert Broekaert hebben hun debuut met de gifgroene GoDrive Skoda Fabia R5 niet gemist. Door een forse griepaanval moest Vincent heel diep in zijn reserves tasten, maar uiteindelijk heeft hij de schade prima kunnen beperken met een vierde plaats.

Toen Vincent Verschueren, Veronique Hostens en Gert Broekaert, samen met het voltallige GoDrive-team van Gaby Goudezeune, afgelopen woensdag de nieuwe Skoda Fabia R5 voorstelden, had Vincent al last van een griepaanval. En de griepaanval was zaterdag nog niet voorbij. Helaas.

“Op de eerste klassementsproef ging ik even rond en op de tweede proef miste ik een rempunt. Ik heb gewoon geen energie om te vechten en het is heel moeilijk om geconcentreerd te blijven, want ik ben nog goed ziek,” vertelde Vincent, die bij de hergroeperingen warm in de wagen bleef zitten. “Ik probeer mijn energie te sparen. Ik had echt niet gedacht dat we nog zo dicht in de buurt van Freddy en Kris zouden blijven. Het bevestigt mijn indruk dat deze Fabia R5 een geweldige wagen is. Hij voelt supergoed aan. Het koppel is machtig!”

Vincent Verschueren was mee met de kopgroep, maar de tweede doortocht in Walshoutem maakte een einde aan de hoop op een podiumplaats. De Skoda bereikte de finish met een wapperend linker achterwiel en 56″ tijdverlies.

“En we hebben ongelofelijk veel geluk dat we hier nog staan, want het wiel brak af op een heel snelle strook. Ik denk dat we toen aan 190 km/h reden…,” vertelde Vincent, die met een onderdeel geleend van 2C Compétition, het team van Freddy Loix, de schade beperkte met een vierde plaats. Op de allerlaatste proef passeerde Vincent nog Bob de Jong. Wat een vechtlust!

“Ik ben vooral heel blij met het gevoel na deze wedstrijd,” lachte Vincent. “Ik ben helemaal leeg, maar de Skoda heeft me nu helemaal overtuigd. We gaan dit jaar nog plezier beleven, want ik heb al een paar ideeën om de afstellingen nog te verbeteren. Daar ga ik met Rudy Leblon werk van maken tegen de Spa Rally.”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws