Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Regionale teams sterk aanwezig in Spa

Geschreven door  Mrt 16, 2016

Het verdict van de Spa Rally 2015 was amper gevallen of het team van DG Sport was al druk bezig met de voorbereiding op de editie 2016, die eind deze week (18-19 maart) zal plaatsvinden. Toen al uitten Christian Jupsin en Robert Vandevorst, de drijvende krachten van de organisatie, de wens dat ze in 2016 nog meer teams uit de regionale wedstrijden aan de start wilden hebben.

In die optiek werden heel wat maatregelen getroffen (korting op de inschrijving, 'technische' dag met de controleurs van RACB Sport, enz.), om zo de interesse te wekken van de deelnemers zonder wie deze discipline eenvoudigweg niet zou bestaan. Het resultaat lost de verwachtingen in en als kers op de taart kan er worden vastgesteld dat heel wat rallyrijders (m/v) uit de regio rond Spa op de deelnemerslijst van de tweede manche van het Belgisch kampioenschap prijken.

Heel wat onder hen kozen voor de klasse NCM (wagens die op nationaal niveau zijn gehomologeerd) en NCE (modellen die niet langer over de FIA A of N-homologatie beschikken). In dat peloton nemen de Renaults Clio het leeuwendeel van de koek voor hun rekening. Ze zouden ook een belangrijke rol kunnen spelen, dankzij onder andere Jonathan Georges-Geoffrey André, Michael Henrard-Kevin Dejonge, Fabrice Jehenson-Charles Rousseau, Olivier Leroy-Nicolas Delvaux, Kevin Lepaily-Hélène Habotte en andere Arnaud Beaupain-Laurent Richard.

De concurrentie van de Clio's wordt aangevoerd door de Honda Civic van David Schmetz-Kevin Vandenbussche, de Ford Fiesta R200 van Harry Bouillon-Bernard De Preter, de VW Golf kitcar van Aurélie Dehaye-Eddy Gully, de Citroëns Saxo van Cédric Blaise-Jean-Marc Henrard en Laurent Joassin-Pierre Bourguignon, de Peugeots 306 van Patrick Bourgeois-Stéphane Kairis, 205 van Antoine Luxen-Sergio Pezzetti en 106 van Bruno Beulen-Bruno Simonis, maar ook de Opel Corsa GSi, Nissan Micra, VW Polo 16V, enz.

Voor het spektakel kunnen we rekenen op Dominique Genten – met Charly Rosen aan zijn zijde – want hij is vast van plan om met zijn BMW E30 325 het publiek te entertainen. Er wordt ook vrouwelijke charme verwacht, van onder andere Donatienne en Romy Servais (Citroën Saxo), Elisabeth Fagnant met Kevin Petitfrère (Renault Clio) aan haar zijde, en de enkele juffrouwen die in het rechterzitje de nota's zullen dicteren.

De blikvangers van de regionale delegatie zijn ongetwijfeld Stephan Hermann en Achim Maraite, samen in hun duivelse Fiat Punto, die hen een mooie plaats in de algemene rangschikking zou moeten kunnen bezorgen.

Kort nieuws:

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zaterdag in Spa: Het WK-duo van Hyundai Motorsport zal zaterdagnamiddag aanwezig zijn in het Parc de Sept Heures in Spa. Niet alleen om er op groot scherm de live uitzending van de chronorit van La Gleize-Cheneux (13u30-15u30) te volgen, maar ook om er in een ontspannen sfeer de fans te ontmoeten.

Last minute inschrijvingen: naast Marc Duez-Jean-Michel Gérôme (Porsche 997 GT3) zijn er nog een paar deelnemers die zich net op de valreep hebben ingeschreven, onder andere André Lausberg-Georges Chalsèche (Porsche 911), Benoît Galand-Didier Jacob (VW Golf GTi) en Luc Caprasse-Romuald Thirion (die met Subaru Legacy in de Youngtimers-categorie wordt verwacht).

Voorverkoop: herinneren we er nog even aan dat de tickets voor de chronoritten via internet aan een goedkoper tarief te verkrijgen zijn (20 € voor de algemene inkom, programma inclusief, in plaats van 25 € ter plaatse // 8 € voor een ticket voor één KP). Maar die voorverkoop - bereikbaar via de Toeschouwer-tab op www.sparally.com – is bijna afgelopen en er blijven dus slechts enkele uren over om er gebruik van te maken!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws