Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

TAC Rally: De opmars van de R1's

Geschreven door  Apr 06, 2016

Het Belgian Rally Championship is op kruissnelheid gekomen. Zaterdag wordt in het West-Vlaamse Tielt de derde manche van het seizoen, de TAC Rally, verreden. Aangezien voor het Junior BRC slechts de beste zes resultaten in rekening gebracht worden, zijn nieuwkomers nog altijd welkom. In Tielt worden de troepen uitgebreid met een aantal snelle kerels die leider Lucas Walbrecq van de punten willen houden.

In totaal tellen we 12 Juniors op de inschrijvingslijst, mooi verdeeld tussen 8 piloten met een R2 en 4 met een minder geëvolueerde R1. De twee snelle buitenlandse jongeren, Gert-Jan Kobus en Jamie Brown, kunnen dit peloton nog vervoegen, maar dan moeten ze zich deze week nog inschrijven in het Belgian Rally Championship.

Opvallend is de opmars van de R1's in het Junior BRC, al is het ook geen verrassing dat het voorbeeld van Andy Dewallef, vorig jaar kampioen met een Twingo R1, gevolgd wordt. Bovendien zijn de R1's ondertussen bedrijfszeker. Anthony Dovifat volgt in de tussenstand van het Junior BRC op amper 2 punten. De Citroën-piloot verzilvert in Tielt zijn Junior Award voor zijn knappe prestatie in Spa. Kjell Vandenberghe wil zijn opgave van Spa verteren, terwijl Waaslander Jo Muylle het Junior BRC vervoegt met een DS 3 R1. Muylle was vorig jaar een van de enthousiaste leerlingen van het opleidingsprogramma Future Stars.

De R1's kunnen zeker een hoofdrol spelen in het Junior BRC, maar voor de dagzege in Tielt zijn de snellere R2's natuurlijk favoriet. De rol van topfavoriet schuiven we in de schoenen van Polle Geusens, die zijn eerste kilometers van het seizoen zal rijden, maar Sébastien Bedoret heeft zijn Twingo R2 meer ritme, terwijl kersvers papa Jelle Vermeire zich voor eigen publiek wil tonen met zijn Ford Fiesta R2.

Regerend kampioen Andy Dewallef staat te popelen om zich te tonen en de pech achter zich te laten, net als Romain Delhez, die in Spa zijn Opel Adam R2 te vroeg aan de kant moest zetten. Amaury Molle heeft zijn Adam R2 in Spa alvast met champagne gedoopt. Tobias Brüls zal het West-Vlaamse parcours van de TAC Rally ontdekken, net als nieuwkomer Alain Litt, die debuteert met een Ford Fiesta R2.

Klassement Junior BRC (na 2/9 manches): 1. L. Walbrecq 35; 2. A. Dovifat 33; 3. S. Bedoret 24; 4. J. Wagemans 22; 5. A. Molle 21; 6. T. Brüls 16; 7. J. Vermeire & R. Delhez 12; 9. P. Hubin 11; 10. K. Vandenberghe; 11. S. Pacolet 8; 12. A. Dewallef 6

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws