Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Freddy Loix en Johan Gitsels gaan voor hattrick in Tielt

Geschreven door  Apr 06, 2016

Freddy Loix en corijder Johan Gitsels staan dit weekend aan de start van de TAC Rally, dat is de derde wedstrijd van het BK rally 2016. Nadat de Limburger eerder dit jaar de rally’s van Haspengouw en Spa won wil hij nu ook winnen in Tielt. Of om het in voetbaltermen uit te drukken: Loix gaat voor een zuivere hattrick!

De voorbije weken werd de Škoda Fabia R5 opnieuw klaargestoomd door het Franse 2C Compétition. “In vergelijking met de twee eerdere rally’s die we dit seizoen gereden hebben krijgen we in Tielt opnieuw een totaal ander parcours voor de wielen geschoven,” zegt Freddy Loix. “En dan moet de Škoda Fabia R5 toch hier en daar wat aangepast worden. Details zullen ook nu weer het verschil maken want ik verwacht me opnieuw aan een intense strijd. Het wordt sowieso ‘close racing’ want in Tielt kan je weinig verschil maken. Je moet de ganse dag bikkelen voor een tiende van een seconde. Jezelf daar druk in maken heeft totaal geen zin want dat helpt je geen moer vooruit. De klassementsritten lenen zich er niet toe om grote verschillen te maken waarmee ik helemaal geen kritiek wil uiten op het parcours. In vergelijking met Spa zijn de ritten minder selectief maar ook dat heeft zijn charmes. Ik hoop dat ik samen met de andere rijders de toeschouwers opnieuw een ganse dag kan boeien en hen een fijne dag kan bezorgen. Uiteraard gaan we voluit voor de zege. Na de Haspengouw en de rally van Spa zou ik nu ook graag in Tielt Škoda België de zege aanbieden.”

“Uiteraard gaan we voor een derde zege op rij dit seizoen,” zegt Johan Gitsels, corijder van Freddy Loix. “Dat zijn we onszelf, onze partners, onze fans en Škoda België verplicht. Vorig jaar domineerden we deze wedstrijd van start tot finish en de ambitie is om dat over te doen. Als je het goed doet in de TAC Rally dan zit je goed voor de Rally van Ieper later dit jaar. Maar nu ligt de focus uiteraard op komend weekend. Twee klassementsritten zijn identiek met vorig jaar, één wordt in omgekeerde richting gereden en nog een andere heeft wat wijzigingen ondergaan. Vrijdag zullen we alles in detail weten na de verkenningen maar de basis van de klassementsritten blijft dezelfde. Het zijn dezelfde soort wegen en dezelfde soort richtingsveranderingen en net die laatste kunnen cruciaal zijn. Als je een bocht goed aansnijdt en er geen onderstuur is kan je daar het verschil maken. Op dat vlak hebben we nog wat werk.”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws