Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Zuivere hattrick voor Loix-Gitsels in Tielt

Geschreven door  Apr 10, 2016

Freddy Loix en Johan Gitsels hebben met hun Skoda Fabia R5 by 2C Compétition de TAC rally gewonnen, dat is de 3e van in totaal 9 wedstrijden van het BK rally 2016. Na een uiterst spannende ontknoping haalde het Skoda duo het van Kris Princen. Kevin Demaerschalk eindigde op de derde plaats. Voor Freddy Loix is het zijn derde zege in evenveel wedstrijden dit seizoen, zijn vierde in Tielt. Na drie wedstrijden blijft de Limburger met het maximum van de punten aan de leiding in het kampioenschap.
 
“Ik ben enorm blij met dit resultaat na een alweer fantastische wedstrijd” glundert Freddy Loix. “De eerste ronde van 4 klassementsritten liep het wat stroef, zeg maar moeilijk vanwege een te voorzichtige bandenkeuze. In de tweede ronde heb ik bijzonder hard aangevallen om bij het begin van de derde ronde de leiding over te nemen. Het was een bijzonder spannende wedstrijd waarbij zowel Kris Princen, Kevin Demaerschalk als Vincent Verschueren bijzonder hard hebben gereden. Het bleef spannend tot de laatste meters en daar zat de regen voor iets tussen. Maar we hebben het kunnen afmaken en daar ben ik bijzonder blij om.”
 
“Dit was opnieuw een zeer leuke rally” zegt corijder Johan Gitsels. “Eigenlijk is het altijd leuk als je wint maar deze wedstrijd was toch wel heel speciaal. Na een moeilijk begin besloten we om in de tweede ronde voluit voor de aanval te kiezen. In de vijfde rit, de eerste van de tweede ronde, was het écht niet normaal. Het was alle hens aan dek, het was erger dan voluit gaan. Maar het heeft geloond. Beetje bij beetje hebben we onze achterstand omgebogen in een voorsprong om het dan op het einde af te maken. Heerlijk toch!”
 
“Met het oog op de rally van Ieper was deze wedstrijd een goede maatstaf” aldus Freddy Loix. “Mijn team 2C Compétition heeft me vandaag opnieuw een geweldig competitieve Skoda Fabia R5 afgeleverd waardoor ik met vertrouwen naar Ieper trek. Maar eerst zijn er nog de rally van Wallonië en de Sezoensrally in Bocholt. Ik heb na de finish de uitslagen van dit seizoen er eens op nagekeken. De rally’s van Haspengouw, Spa en Tielt samengesteld heb ik alles samen 52.1 sec voorsprong verzameld ten opzichte van Kris Princen. Dat is belachelijk weinig en dat toont hoe fel wij aan elkaar gewaagd zijn.”

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws