Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 18 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Sezoens Rally: Geusens favoriet op de maaskiezel

Geschreven door  Mei 16, 2016

In de vijfde manche van het seizoen in het Junior BRC, de Sezoens Rally, zullen zes jongeren strijden voor de punten. Ze zijn netjes verdeeld in twee groepjes van drie over de categorie R1 en R2.

De belangrijkste vaststelling is het forfait van Lucas Walbrecq, tweede in de tussenstand. De Renault-piloot kan zich niet vrijmaken op het werk. Anthony Dovifat, favoriet in R1, krijgt zo een unieke kans om zijn voorsprong verder uit te bouwen, al zal de kennismaking met de maaskiezel toch enige aanpassing vergen, maar dat geldt ook voor de twee andere R1-piloten, Kjell Vandenberghe, die graag een probleemloze wedstrijd wil afwerken, en Jo Muylle, die opnieuw aan de start komt met de DS 3 R1 van XLT.

In R2 is Polle Geusens de topfavoriet met zijn nieuwe Ford Fiesta R2 EcoBoost. In de Wallonie heeft de Limburger bewezen dat hij geen tekort aan ritme heeft, zodat hij vanaf de eerste meter zal kunnen aanvallen. De belangrijkste concurrent van Polle wordt merkgenoot Jelle Vermeire, die het met een atmosferische Fiesta R2 doet. Pikant detail: het wordt ook een duel tussen de zusjes Justine en Michelle Demeestere, respectievelijk de copilotes van Geusens en Vermeire. De twee Ford-piloten gaan de strijd aan met Romain Delhez, die dit jaar al een paar keer een mooi klassement verspeelde door pech. Maar, in Tielt bleef Delhez wel tot de laatste meter in strijd voor de zege, dus het kan een mooie strijd worden tussen de Fiesta's en de Adam van Delhez.

Zaterdagavond, na de 15 uitdagende klassementsproeven van de Sezoens Rally, waarvan 22% verreden op onverhard, zullen we weten wie overeind is gebleven op de verraderlijke maaskiezel.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws