Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 22 januari 2021

logo rally online

Rally Online België

Kris Princen tweede in Kenotek Ypres Rally

Geschreven door  Jun 27, 2016

Kris Princen en Peter Kaspers reden hun Peugeot 208 T16 naar een knappe tweede plaats in de Kenotek Ypres Rally. Een ijzersterk resultaat in een wedstrijd waar grote buitenlandse namen aan de start komen, naast de Belgische specialisten van dit uitzonderlijke parcours. Tijd nu voor een verdiende zomerrust, waarin het team zich ook zal buigen over de keuzes voor de rest van het seizoen.

'Alweer' een tweede plaats dus voor Kris Princen in een wedstrijd voor het Belgisch rallykampioenschap. “Laten we niet rond de pot draaien, ik had hier natuurlijk nog veel liever die overwinning gepakt waar we al zo vaak zo dichtbij waren,” vertelt Kris Princen meteen na de aankomst. “Maar tegelijk is dit ook een resultaat waar we heel trots op mogen zijn. Zoals gewoonlijk trok Ieper een deelnemersveld vol met internationale sterren aan, en sommigen onder hen beginnen de wegen in de Westhoek stilaan even goed te kennen als wij. En bovendien mag je niet vergeten dat ook de Belgische concurrentie ijzersterk is dit jaar, én dat het parcours zelf dit jaar nog meer verraderlijk lag dan anders. Zelfs toen de zon scheen, bleef het overal uitkijken voor modder, water en andere valstrikken, en toen dan ook echte regen even kwam meespelen, werd het nagelbijten. We maakten over de hele wedstrijd twee kleine foutjes zonder verder gevolg, en onze Peugeot 208 T16 heeft alweer bewezen dat hij de meest veeleisende omstandigheden aankan.”

“DG Sport zorgde alweer voor een perfect presterende en betrouwbare auto,” bevestigt ook Wim Doms, woordvoeder van Peugeot België-Luxemburg, tijdens de laatste service van de rally. “En hier in Ieper werd nog maar eens duidelijk hoeveel emotie en respect ons team opwekt in dit kampioenschap. Het hele weekend lang was het altijd druk rond onze auto, en in onze hospitality kwamen velen honderden genodigden en fans genieten van het spektakel. De rallysport blijft onveranderd een belangrijk communicatiemiddel en kan op heel veel sympathie rekenen.”

Condroz Rally met zekerheid

In de loop van de komende weken gaan Kris Princen, Peter Kaspers en de teams van DG Sport en Peugeot België-Luxemburg rond de tafel zitten om het verdere verloop van hun programma te bespreken. “We kunnen nu wel al zeggen dat we begin november in de Condroz Rally aan de start komen,” geeft Wim Doms alvast mee. “Kris en Peter willen er de 208 T16 heel graag aan de start brengen, om het seizoen in elk geval met een schitterend orgelpunt af te ronden.”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws