Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 30 september 2020

logo rally online

Rally Online België

De piloten van de Ford Performance Academy schitteren in Ieper

Geschreven door  Jun 29, 2016

Polle Geusens strijdt met de referenties van het ERC Junior kampioenschap

Met 22 auto's van de blauwe ovaal op een totaal van 95 deelnemers aan de start van de Kenotek Ypres Rally, was Ford veruit het best vertegenwoordigde merk in de Kattenstad. De Ford Fiesta's R5 waren talrijk, maar het populairste model blijft natuurlijk de Ford Fiesta R2. Exact twaalf maanden na zijn lancering op asfalt, was de Ford Fiesta R2 EcoBoost erg geliefd met zes exemplaren aan de start.

Nadat hij later aan het seizoen begon, trok Polle Geusens naar Ieper met de ambitie om zich te meten met de referenties van het Europees Junior-kampioenschap. Daarom betaalde hij ook de inschrijving voor het Europees kampioenschap in ERC-3. Op de 17 klassementsproeven van West-Vlaamse klassieker hield de Limburger gelijke tred met de officiële fabriekspiloten van Opel Motorsport die het kampioenschap domineren.

"Ik kon echt niet harder," lachte Polle, die de kleuren van de FordPerformance Academy, een initiatief van Ford België in samenwerking met TeamFloral, verdedigde. "We hebben het maximum uit onze Ford Fiesta R2 EcoBoost gehaald. We zaten op de limiet. Ik ben blij dat ik me heb getoond in strijd met de toppers van het ERC Junior kampioenschap." Deze podiumplaats in ERC-3 gaat gepaard met een klinkende en spectaculaire overwinning, al zijn tweede van het seizoen na de winst in de Rally van Wallonië, in het Belgisch Junior-kampioenschap.

Een jaar later stond Adrian Fernémont weer aan de start met de Ford Fiesta R2 EcoBoost die hij vorig jaar mocht presenteren in Ieper. De piloot uit Namen was tevreden met zijn 23ste plaats in het algemeen klassement: "We eindigen op de tweede plaats bij de Belgische R2's, achter Polle, die dit weekend ongenaakbaar was. Ik miste duidelijk ritme en ik moest terug mijn automatismen voor een voortrekker vinden, nadat ik in de Rally van Wallonië het genoegen had met een R5 te kunnen rijden. Maar, het was echt genieten om tussen de R2's van het Europees kampioenschap te rijden. Slechts drie deelnemers van het ERC Junior Championship waren sneller."

De jonge Fransman Guillaume Dupont, eveneens actief in het kader van de Ford Performance Academy, zette zijn leerproces in de discipline verder. De Nordist, in de recente Rallye de la Lys nog op het podium, bevestigde zijn potentieel met een mooie 40ste plaats met zijn Ford Fiesta R2. De jonge Brit Jamie Brown heeft dit jaar heel wat pech. Na een opgave vrijdagavond moest hij via Rally2 passeren om de finish te halen.

Murat Bostanci, schitterend winnaar in ERC-3 in de Acropolis Rally, de derde wedstrijd van het Europees kampioenschap, reed opnieuw met de Ford Fiesta R2T, nadat hij in het Turks kampioenschap zijn talent showde met een R5-versie van de Fiesta. De jonge Turk verloor een pak tijd in een greppel, maar werd wel 57ste. Hij werd voorafgegaan door de Tsjech Dominik Broz, 32ste en 4de in het ERC Junior-klassement, Bob Kellen, een vaste klant van de wedstrijd en 34ste, de Nordist Grégory Perrard, 42ste in een rally die hij elk jaar rijdt, en Patrick Vandeputte, die de Top 50 afsloot met zijn Fiesta R2.

Voor de Ford Performance Academy is de volgende afspraak in het Kampioenschap van België de ConXioN Omloop van Vlaanderen. Maar eerst zal Polle Geusens de kleuren van de Academy trachten te laten schitteren op de proeven van de Rally van Duitsland, waar hij het met zijn Ford Fiesta R2 EcoBoost op zal nemen tegen de bekende referenties van het Wereldkampioenschap Rally!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws