Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vincent Verschueren met goed gevoel richting Omloop van Vlaanderen

Geschreven door  Aug 31, 2016

"Als ex-motoracer hou ik wel van de Zoning"

Twee maanden na de Kenotek Ypres Rally, gaat het Belgian Rally Championship dit weekend verder in Roeselare, waar de 7de manche van het BRC verreden wordt. In de ConXion Omloop van Vlaanderen wil Vincent Verschueren de kleuren van Skoda laten schitteren, bij afwezigheid van Freddy Loix, die al zeker is van de titel.

Freddy Loix zal er niet bij zijn in Roeselare, nadat hij in Ieper zijn titel veilig stelde, maar aan concurrentie voor de GoDrive Skoda Fabia R5 van Vincent Verschueren en Veronique Hostens zeker geen gebrek. Vincent kijkt zelf vooral uit naar de strijd met Kris Princen.

"Ik heb al vaak gezegd dat ik bewondering heb voor Kris Princen, die verschrikkelijk snel is. Maar, in Ieper, voor ik fysiek in de problemen kwam, stonden we wel voor hem. Ik ben blij dat hij er bij is in Roeselare, want dat belooft alvast een mooi gevecht te worden. Verder ben ik benieuwd naar de tijden van de andere Skoda's van Ten Brinke en Debackere, terwijl Claudie Tanghe de proeven ook wel kent. En dan zijn er nog de twee dikke WRC's van Erik Wevers en vooral Chris Van Woensel... Ik kijk er echt naar uit!," lacht Vincent Verschueren, die een bijzondere band heeft met de Zoning, de beruchte rondkoers op het industrieterrein.

Veel rallyrijders hebben er een hekel aan, maar Vincent houdt er wel van.
"Ik heb vroeger aan motoracen gedaan en we reden toen heel vaak op industrieterreinen. Het is echt niet alleen de kracht van de motor die op de Zoning het verschil maakt. Je maakt het verschil in de kleine details bij het remmen, de juiste lijnen nemen, enz. Kurt Braeckevelt heeft het ook bevestigd. Hij reed vroeger ook met de moto en hij draait ook altijd toptijden op de Zoning," vertelt Vincent, die vorig jaar de Zoning niet haalde omdat net voordien de motor stuk ging.

Hij bewees toen wel dat hij mee kon spelen voor de overwinning.
"Ook dit jaar kom ik met een heel goed gevoel aan de start. Ik heb de RS van Staden gereden als voorbereiding en de afstellingen voelden uitstekend aan. Ik moest in Staden nipt de duimen leggen voor Andy Lefevere met zijn Mitsubishi, omdat ik in de eerste ronde wat zat te slapen. Andy zal in Roeselare ook erg snel zijn, maar deze keer wil ik me niet laten verrassen!"

Het zijn trouwens drukke tijden voor Vincent Verschueren, want een week na de Omloop van Vlaanderen zal hij in eigen streek in actie komen in de Aarova Rallysprint in Oudenaarde. Maar eerst schitteren op de proeven van de ConXioN Omloop van Vlaanderen.

Laatst aangepast op Woensdag, 31 augustus 2016 19:07
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws