Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Claudie Tanghe wil zich vooral amuseren in Roeselare

Geschreven door  Aug 31, 2016

Claudie Tanghe: "We gaan ons amuseren"

Afgelopen weekend reed de Renties Ford Fiesta R5 Evo, bijgestaan door Team Floral, de Barum Rally in het Tsjechische Zlin. Cédric Cherain en Filip Cuvelier, die voor het eerst een duo vormden, eindigden op de 9de plaats. Dit weekend is het weer de beurt aan Claudie Tanghe om de Ford Fiesta R5 Evo van Renties over de klassementsproeven te sturen. In de ConXioN Omloop van Vlaanderen behoort de Renties-bemanning tot de outsiders voor de zege, al blijft Claudie Tanghe liever voorzichtig in zijn voorspellingen.

"Voor mij is het belangrijkste dat we ons amuseren. Als dat het geval is, dan volgen de resultaten vanzelf," lacht Claudie. "Het plezier, dat was ook een van de redenen voor mij om de Barum niet te rijden. Twee grote rally's op een week tijd rijden, dan kan je niet optimaal genieten van de wedstrijd. Bovendien wil ik zeker de wedstrijden rijden die essentieel zijn voor Renties, waaronder Kortrijk. De Barum zou een serieuze hap uit mijn budget betekend hebben, terwijl ik liever de West-Vlaamse rally's in goede omstandigheden wil afwerken," vertelt Claudie Tanghe.

Sinds Ieper is de Fiesta R5 een "Evo", geschoeid op Michelins. Dat maakt volgens de Komense drukker een wereld van verschil. "Door het extra vermogen kan je de wagen in de toeren houden en op het gas de hoek om zetten. De eerste versie van de Fiesta R5 viel op die momenten dood," besluit Claudie Tanghe, die dit weekend voor een Top 5 wil gaan. "Het parcours van de ConXioN Omloop van Vlaanderen is niet mijn lievelingsparcours, maar een makkelijk parcours is het zeker niet, want op veel proeven ligt de snelheid erg hoog. Het zal ongetwijfeld een spannende strijd worden met de andere R5's."

Freddy Loix is er niet bij dit weekend, maar met enkele snelle WRC's (Van Woensel en Wevers) en een handvol R5's (Princen, Verschueren, Ten Brinke, Melissa Debackere, Bergkvist....) belooft het in elk geval een erg boeiende strijd te worden.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws