Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 13 augustus 2020

logo rally online

Rally Online België

Craig Breen vervangt Mikko Hirvonen in de Condroz Rally

Geschreven door  Okt 25, 2016

Omdat een extra testsessie voor de volgende Dakar aan zijn programma werd toegevoegd kan Mikko Hirvonen niet aan de start staan van de Condroz Rally, waar hij de door Citroën Racing en Citroën Belux ondersteunde DS 3 R5 had moeten besturen. Vlak na de Wales Rally GB, waar hij volgend weekend een DS 3 WRC bestuurt, zal Craig Breen nu naar Hoei afzakken, waar hij opnieuw Stéphane Lefebvre als teammaat zal krijgen. De twee jonge en toekomstige rijders die in 2017 de officiële kleuren van Citroën Racing zullen verdedigen staat dus allebei aan de start van de Condroz Rally!

Beide jonge wolven snakken naar een zege. Na volgende weekend zij aan zij de Wales Rally GB af te werken zullen Craig Breen en Stéphane Lefebvre ook in de Condroz Rally teamgenoten zijn. Net zoals de Fransman is de Ier pas benoemd tot fabrieksrijder voor Citroën Racing in 2017 en in Hoei komt hij aan de start met de DS 3 R5 die oorspronkelijk voor Mikko Hirvonen voorzien was. Het is de Fin jammer genoeg onmogelijk om naar België te reizen, omdat hij in het vooruitzicht van zijn deelname aan de Dakar extra tests zal afwerken.

Craig Breen is altijd al door de rallysport bezeten geweest en zegde maar wat graag toe op de uitnodiging van Citroën Belux en Yves Matton. “Moest je eens weten hoeveel ik al over deze rally heb horen spreken…”, grijnst de jonge Ier, die op dit ogenblik de verkenningen voor de Wales Rally GB aan het afwerken is. “Ik kijk er nu al naar uit om het op te nemen tegen de talrijke referenties in R5. De Condroz Rally zal me in ieder geval sterk doen denken aan de rallyproeven uit mijn geboorteland, waar de wegen er ook heel hobbelig en modderig bijliggen. Het wordt leuk om het zonder de druk van het wereldkampioenschap en met gelijke wapens op te nemen tegen Stéphane Lefebvre, mijn teammaat bij Citroën Racing.”

“Mikko kan er jammer genoeg niet bij zijn en hij vindt het echt spijtig dat hij in laatste instantie moet afzeggen”, stelt Yves Matton, directeur bij Citroën Racing. “Craig Breen moest echter geen seconde aarzelen toen we hem voorstelden om Mikko Hirvonen in de Condro Rally te vervangen, aan het stuur van de DS 3 R5. Gezien zijn recente wedstrijdritme zal hij ongetwijfeld heel snel mee voorin draaien. Zo krijgt de Condroz Rally ook een mooie primeur, want we brengen twee van de drie officiële rijders voor 2017 naar Hoei. Net zoals voor Stephane is voor Craig iedere wedstrijdkilometer extra ervaring met het oog op volgend seizoen.”

“Het is uiteraard jammer dat Mikko Hirvonen uiteindelijk niet van de partij kan zijn, maar we kijken er al naar uit om Craig Breen te ontvangen, net zoals Stéphane Lefebvre één van de fabrieksrijders voor Citroën in het wereldkampioenschap rally van 2017”, voegt Anouk van Vliet, directeur communicatie van Citroën Belux, er nog aan toe. “Zo wordt de affiche van de Condrozrally nog aantrekkelijker en kunnen we een duo voorstellen dat volgend jaar met een Citroën DS3 WRC op het hoogste niveau actief zal zijn!”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws