Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Ambitieuze plannen voor de Kenotek Ypres Rally

Geschreven door  Jan 15, 2017

Superstage, de organisator van de Kenotek Ypres Rally, zal ook dit jaar een ambitieus en indrukwekkend programma presenteren. Deze week wordt alvast de aanzet gegeven, want de Ypres Rally is vertegenwoordigd op de grootste professionele autosportbeurs van Europa, Autosport International in Birmingham. De Ieperse klassieker staat dit seizoen immers voor de eerste keer sinds vele jaren op de kalender van het hoogstaande British Rally Championship.

Om alle deelnemers, zeker ook de buitenlandse, zoveel mogelijk gelijke kansen te bieden, zal het parcours voor maar liefst 55% gewijzigd worden ten opzichte van de editie van vorig jaar. Natuurlijk wordt er wel op dezelfde wegen en in dezelfde dorpen gereden, maar door kleine aanpassingen of andere richtingen, zorgt Superstage voor een uitdagende vernieuwing.

De Ypres Rally telt bovendien ook mee voor de Tour European Rally, een boeiende internationale competitie met onder andere de Rallye du Valais en de Rally van Madeira op de kalender, net zoals Ieper voormalige klassiekers in het Europees kampioenschap. En verder telt Ieper mee voor de European Rally Trophy, zodat het FIA-reglement wel van kracht blijft.

Deelnemen aan de Ypres Rally zal dit jaar een stuk goedkoper worden, niet enkel voor de toppers, maar voor iedereen.

Superstage werkt alvast aan een topeditie met internationale uitstraling. Binnenkort zullen we de eerste namen kunnen aankondigen...

Maar, Superstage werkt ook in de breedte. Terwijl de Ypres Historic Rally zijn 25ste jubileum zal vieren met een passende expositie, worden ook de andere evenementen van de dynamische club verder ontwikkeld. Zowel de Rallysprint van de Monteberg (7/5) als de Aarova Rallysprint (10/9) in Oudenaarde zullen in 2017 uitgroeien tot een Short Rally, met twee verschillende klassementsproeven. En recent presenteerde de Targa Florio O.C. (oldtimer Club) zich een eerste keer op Dream Car in Kortrijk. De afdeling voor historische rallysport binnen Superstage organiseert op 23 april de eerste editie van de Schelde-Leie rondrit.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws