Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Twee ambitieuze piloten bij J-Motorsport in de Spa Rally

Geschreven door  Mrt 15, 2017

Na twee heel positieve deelnames in het Wereldkampioenschap (Monte-Carlo en Zweden), begint J-Motorsport volgend weekend in de Spa Rally aan een erg boeiend drieluik, waarna een week later wordt deelgenomen aan de Rallye des Ardennes en een week daarna volgt de volgende manche in WRC-2 in de Tour de Corse!

In Spa brengt het team twee DS 3's aan de start, een R5 om vooraan mee te strijden met Kevin Demaerschalk en Bram Eelbode, en een R3T Max waarmee Amaury Molle zijn progressie verder wil zetten. De twee teams zullen een volledige dag testen. Kevin wil dan de ideale afstellingen vinden, terwijl Amaury kennis wil maken met zijn nieuwe wagen.

Voor Kevin is de doelstelling in Spa stelselmatig progressie maken om, indien mogelijk, te finishen in de Top 5. Amaury Molle is bijzonder gemotiveerd voor deze nieuwe uitdaging in R3 na een seizoen in R2: "Ik heb alles nog te ontdekken met de DS 3. Ik wil maximaal gebruik maken van de testdag georganiseerd door J-Motorsport om de wagen te leren kennen, een goed gevoel te krijgen aan het stuur en om afstellingen te vinden die passen bij mijn rijstijl. Deze R3 vergt een heel precieze en coole rijstijl. Dat zou me beter moeten liggen dan de R2, waarmee je voortdurend moet vechten. We zullen natuurlijk ook rekening moeten houden met de weersvoorspellingen. Er wordt regen verwacht dit weekend. Maar, ik ga er alles aan doen om me goed te voelen in de wagen in het begin van de wedstrijd. Ik ben een sportman. Ik wil natuurlijk zo snel mogelijk meestrijden vooraan in de categorie."

Amaury maakt zich geen zorgen over het feit dat hij zal moeten wennen aan een nieuwe copiloot: "Ik zal dit jaar samen met François Geerlandt rijden. Hij heeft veel ervaring. We hebben tijdens de verkenningen getest met het nemen van nota's. Het klikt heel goed tussen ons. We hebben al een goede feeling samen. Ik denk dat François een belangrijke partner zal worden om mijn doel te bereiken in klasse RC3. Om ons doel te bereiken, rijden we de vijf rally's die Kevin Demaerschalk ook zal afwerken. Indien nodig kunnen daar nog een of twee extra wedstrijden aan toegevoegd worden, maar dat zullen we beslissen na de Rally van Wallonië. Daar wil ik me in de kijker rijden, want die wedstrijd ligt het dichtst in de buurt van mijn sponsors."

Kortom, J-Motorsport maakt zich op voor een mooi weekend in de Ardennen. Het is ook het begin van het nieuwe partnership van Kroon Oil, dat het team het ganse seizoen 2017 zal steunen. De Spa Rally gaat vrijdag omstreeks 18h van start met twee ronden van twee proeven, waarbij een deel van het circuit van Francorchamps gebruikt wordt... in omgekeerde richting. Zaterdag staan er nog drie lussen van vier proeven op het programma, waaronder de fameuze Clémentine. Om 20h15 zal de winnaar gehuldigd worden op het finishpodium in Spa.

Foto Francois Geerlandt

Laatst aangepast op Woensdag, 15 maart 2017 20:20
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws