Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Wallonïe heeft grondig gesleuteld aan de proeven

Geschreven door  Apr 17, 2017

Een voor 60% aangepast parkoers !

De 34 editie van Rally van Wallonïe profiteert dit jaar met diverse aanpassingen. De tijden dat rallyorganisatoren naar believen wegen konden uitkiezen en dorpjes doorkruisen om hun proef elk jaar te vernieuwen, liggen al lang achter ons. Maar in de regio Namen heeft de automobielclub van Namen dankzij de sterke banden van vertrouwen en loyaliteit met de meeste gemeenten waar de rally van Wallonië de afgelopen 30 jaar passeerde een voorrecht en daardoor
hebben ze met inachtneming van het wettelijk en het sportief kader voor de vierde manche van het Belgisch rallykampioenschap toch enige ruimte om hun parkoers aan te passen. 

Daarvan profiteert dit jaar alvast de 34ste editie met diverse aanpassingen. Maar niet op vrijdagavond, want voor het showgedeelte op de Citadel (waar de teams twee maal passeren) blijft alles identiek zoals in 2016. Zaterdag beginnen de teams hun dag met de te duchten proef van Arbre. Daar wordt (ter wille van enkele bewoners) de startzone wel aangepast, maar die ingreep wordt grotendeels gecompenseerd tijdens de finale met de ongekende doortocht in Besinne en de finish aan het voetbalplein van Lesves. Dan volgt Bois de Villers, zonder noemenswaardige veranderingen en de andere bekende show-kp van Malonne. Hoewel de start verplaatst en de finish aangepast worden, blijft de proef grotendeels hetzelfde, al zijn er deze keer maar twee i.p.v. drie passages en dat louter en alleen om te voldoen aan de maximale limiet van het aantal kilometers. Na een regroup in Jambes worden de debatten dan hervat in Natoye waar start en finish eveneens aangepast werden, zodat na vier jaar de verwachte terugkeer naar Maibelle mogelijk werd. Maar de inwoners van Maibelle kunnen ook nog weg voor ze ingesloten worden door de proef van Mohiville, de vijfde proef van de dag, waarvan - eveneens omwille van de limiet van het aantal wedstrijdkilometers - enkel de finishzone ingekort wordt.

Zondag staan er vier verschillende proeven op het programma van de kortste etappe. Vedrin en later Wartet worden in omgekeerde richting gereden, waardoor we dus twee nieuwe proeven krijgen, tenminste voor die piloten die deze proeven nooit in die configuratie (met aangepaste finish van Wartet) reden. Ook aan de proef van Crupet werd gesleuteld, want via de doortocht in het gehucht Jassogne krijgt ze een start met een showgedeelte. Via de proef van Naninne keert men dan terug naar de boorden van de Maas. Gezien het succes van vorig jaar opnieuw met een licht aangepaste showronde maar nu ook terug met een vroegere onverhardstrook in het tweede gedeelte, die evenwel niet te zwaar zal zijn aangezien ze voor de start goed geprepareerd zal
worden.

In totaal moeten de deelnemers dus verdeeld over drie dagen 25 klassementsproeven afwerken (2 op vrijdag – 3 lussen van 5 kp’s op zaterdag en 2 lussen van 4 kp’s op zondag) of in totaal 740 km, waarvan 230 tegen de klok.  

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws