Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Hermen Kobus wil weer schitteren in Ieper

Geschreven door  Jun 22, 2017

Na zijn 4de plaats in de Ypres Rally 2016 zagen we Hermen Kobus en Erik de Wild niet meer aan het werk in Belgische rally's. Precies een jaar later keren ze terug naar de Westhoek met hun Skoda Fabia R5. En ook dit jaar mikt Hermen, leider in de FIA Benelux European Rally Trophy, op een plaats in de Top 5.

Het seizoen begon uitstekend voor de Skoda-rijder, die meteen de Zuiderzee Rally won. Dit jaar kiest Kobus immers voor een programma in eigen land. "Ik wil wel eens een titel op mijn naam hebben en daarom doe ik dit jaar een gooi naar de Nederlandse rallytitel," vertelt Hermen. "Die keuze is ook ingegeven door het budget. Vorig seizoen hebben we twee zware klappers gemaakt, op de Canarische Eilanden en in de Barum Rally. Die twee crashes waren een zware dobber op financieel vlak, dus daarom doen we het dit seizoen iets rustiger aan op dat vlak. En tot slot heb ik professioneel minder tijd. Wanneer je in België wil meestrijden voor een overwinning, dan moet je uitgebreid verkennen. Dat kost veel tijd en geld. Maar, de afspraak in Ieper wilde ik niet missen."

Hermen en Erik hebben al een jaar niet meer gereden in België. Het zal wellicht wel enige tijd kosten voor ze in het Ieperse ritme komen... "Ik hoop dat het niet zo lang zal duren, want in Ieper moet je meteen goed wakker zijn. Als je teveel tijd nodig hebt, dan krijg je de kloof niet meer dicht. Vorig jaar voelde ik in het begin ook dat ik weer wat tijd nodig had om te wennen aan de snelheid op de smalle baantjes. Op de smalle proeven in Ieper gaat het ontzettend hard. Dat is elk jaar een drempel waar je over moet, een knop die je moet omdraaien in je hoofd. Men beseft het niet altijd, maar het niveau in België ligt gewoon erg hoog!"

In de ELE Rally wonnen Hermen Kobus en Erik de Wild de strijd in de Dutch R5 Challenge, maar in het algemene klassement moest de Skoda-rijder de duimen leggen voor Jasper van den Heuvel. "Dat mag in Ieper niet gebeuren. In Nederland komen we met een R5 gewoon een fractie te kort tegenover de power van de Mitsubishi. Maar, dat heeft soms ook met andere zaken te maken. In de ELE Rally hadden we geen bijstand van een ingenieur en reden we met minder turbodruk dan reglementair toegelaten. Dan ben je natuurlijk kansloos. In Ieper moet alles top zijn en dan kunnen we hoog eindigen. Ik ga deze week ook het nieuwe gamma van Kumho nog eens testen. Het startveld is weer indrukwekkend sterk, maar ik heb wel de ambitie mee te strijden voor een plaats in de Top 5. Ik heb echt geen idee wat ik van de Engelsen mag verwachten. Het zal hard gaan, maar ik heb er ongelofelijk veel zin in," lacht Hermen Kobus, die van bij de start voluit zal gaan met de Skoda Fabia R5 in de kleuren van Kroon Oil.

Afspraak in Ieper voor 20 uitdagende klassementsproeven op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws