Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

De ConXioN Omloop van Vlaanderen blijft vernieuwen

Geschreven door  Aug 26, 2017

Twee maanden na de Ypres Rally, gewonnen door Kevin Abbring en Pieter Tsjoen, herneemt het Belgian Rally Championship volgend weekend in Roeselare. De 58ste editie van de ConXioN Omloop van Vlaanderen pakt uit met een aantal verrassende vernieuwingen. Zo verhuist het rallycentrum voor het tweede jaar op rij.

Vorig jaar leek de ConXioN Omloop van Vlaanderen, de 7de manche van het Belgisch kampioenschap, een nieuwe locatie gevonden te hebben in de buurt van het station, maar dit jaar verhuist de wedstrijd opnieuw. Deze keer wordt het hoofdkwartier van de wedstrijd ondergebracht in de gebouwen van Team Floral op de Zoning van Roeselare. Een locatie die elke rallyfan kent.

"Dit jaar wordt alles opnieuw gecentraliseerd, wat de sfeer ten goede zal komen," vertelt voorzitter Joost Demeestere. "Het grote ronde punt op de Zoning, bekend van de showproef die er jarenlang verreden werd, zal het centrum worden van het servicepark. Het podium komt midden op het rond punt. De straten ernaast zijn voorzien voor het servicepark en parkeren wordt bijzonder makkelijk voor de toeschouwers die via afrit 7 van de E403 komen. Zij kunnen parkeren in de Maislaan, een weg die vroeger ook gebruikt werd voor de Zoningproef."

Bij het rallycentrum zal de kayakclub, die vroeger de deuren moest sluiten tijdens de wedstrijd, volgend weekend geopend zijn en gebruikt worden als cafetaria voor de toeschouwers.

Voor de liefhebbers van het spektakel van een rondkoers, is er goed nieuws. De showproef op de Zoning krijgt een opvolger. Er is een nieuwe rondkoers voorzien van 6,71 km lang, op wandelafstand van het servicepark. Een proef die op smallere baantjes drie keer verreden wordt op zaterdag.

Naast de nieuwe Zoningproef, werd ook de proef van Passendale gewijzigd. Ook deze proef heeft voortaan een "rondje", waardoor de proef 17 km lang wordt. Meteen de langste proef van de wedstrijd die opnieuw gespreid is over twee dagen. Vrijdagavond om 18h15 rijdt de eerste wagen over het startpodium om vervolgens twee keer de proeven van De Ruiter en Beveren af te werken, goed voor een afstand van 33,06 km tegen de chrono. Op zaterdag 2 september volgen nog eens drie lussen van 5 proeven: Passendale, Houthulst, Zilverberg, Rumbeke en Zoning. Omstreeks 20h15 weten we wie Chris Van Woensel zal opvolgen op de erelijst van de ConXioN Omloop van Vlaanderen, na een boeiende wedstrijd van 198 km tegen de chrono.

Meer informatie op www.omloopvanvlaanderen.be 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws