Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Pieter-Jan Maeyaert tevreden over ConXioN Omloop van Vlaanderen

Geschreven door  Sep 04, 2017

"Er zat meer in, maar we zijn tevreden"

Pieter-Jan Maeyaert en Yves Dewulf mikten dit weekend in de ConXioN Omloop van Vlaanderen op een plaats in de top 6. Ze eindigden met hun Ford Fiesta R5 op de vijfde plaats. Opdracht volbracht in de 7de manche van het Belgian Rally Championship, al zat er nog meer in, want het was een bewogen wedstrijd voor het Ford-duo.

De start van Pieter-Jan en Yves mocht gezien worden. Na de eerste twee proeven in het donker klokte de Ford Fiesta R5 als vijfde af, maar op het einde van de eerste avond stond Pieter-Jan op de zevende plaats. "Ik had voor de tweede lus de side pods van de verstralers, de grote lampen op de hoeken om de koorden bij het insturen van de bocht goed te verlichten, niet laten monteren. Een vergissing, want ik miste twee keer het juiste punt om in te sturen, waardoor ik op het vuil rechtdoor schoof. Het deed mijn vertrouwen ook geen goed. We verloren twee plaatsen," vertelde Maeyaert.

Zaterdag werd de achtervolging ingezet, tot het in de late namiddag begon te regenen. "In Rumbeke gingen we rond. We kwamen in een zware stortbui terecht en in een remzone blokkeerden de wielen. We schoven van de baan. Voor de start van de Zoning wilde de motor niet starten. Dat heeft ons nog eens twee minuten straftijd gekost. Ik reed ook nog lek in de laatste bocht op die proef en tijdens de service bleek ook de versnellingsbak aan vervanging toe. Het team heeft keihard gewerkt om de wagen binnen de tijd weer klaar te krijgen voor de slotronde. De beoogde top 6 leek ver weg op dat moment, maar we waren er nog bij," vertelt Pieter-Jan.

In de allerlaatste ronde rukte de Ford-rijder toch nog op naar een knappe 5de plaats algemeen. In de gietende regen schoof hij nog eens van de baan in Houthulst, waar meerdere rijders zich lieten verrassen.

"We zijn dit weekend niet van pech en foutjes gespaard gebleven, maar we staan wel in de top 5 aan de finish. Het waren echt moeilijke omstandigheden en ik ben trots op een aantal van onze tijden. In de regen kon ik me nog eens amuseren met de "Escort stijl", lekker dwars door de bochten. Zo reden we op de laatste proef een mooie tweede tijd. De progressie met de Ford gaat verder," besluit Pieter-Jan Maeyaert.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws